|
05-10-2008, 23:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי רגב06
זה ברור שעדיף שכל אחד ידע להיות רב משימתי. אך מה אם כל מ"מ צריך לדעת את כל אלה ברמה טובה, אבל גם להיות מגויס שירות חובה שעושה שירות של ארבע שנים ברוטו?
איך נממן את הצבא הטוב ביותר?
|
עד כמה מסובך יכולה להיות הכוונת מטוס? "מטרת קנה, מטרת קנה דחופה, בנפיץ, כחול 355, אש אש". זה לא צריך להיות יותר מסובך מלהעביר נ"צ מ-GPS ולציין מטרה. תקן אותי אם אני טועה.
ציטוט:
ואנא זכור שכדי לקיים גיבוי או יתירות במערכת לוחמת שמתוכננת להשלים משימות גם לאחר היפגעות איברי מפתח שלה, צריך שגם הסמל יידע משהו מיכולות המ"מ. איך נעשה את זה? נממן סמלים בקבע?
|
עוד פעם, לכוון מטוס או מסוק לירי על מטרה, זה כל כך מסובך??? אם כן, אז חייבים לפשט את זה כך שגם סמל יוכל להעביר מידע בלי לסיים דוקטורט בטכניון לפני זה.
ציטוט:
לנושא ייצור המודיעין הקרבי- את התוכנה והמכונה הנפלאות שיודעות לנתח נתונים יש להזין במידע גולמי. את המכונות המשוכללות שאוספות מידע גולמי יש לכוון למקומות הנכונים בזמן הנכון. כיום לא ניתן להשגיח על כל השטח וגם לא לעבד את כל המידע בזמן אמת מכל החיישנים שכן קיימים.
|
הרעיון הוא, שהמידע הגולמי נכנס אוטומטית מהאמצעים. מאז שנות ה-70 תוכננה המערכת לעיבוד מידע מלווינים ומטוסים כדי לייצר בנק מטרות, ולצרכי ריגול. היום, אפשר יהיה לחבר למערכות מודרניות מספר גדול של מצלמות. המחשב יעשה את כל השאר ויציג לך תמונת קרב מלאה. עושים את זה, זה קיים, וזה יגיע גם לצה"ל ביום מן הימים. (או שזה כבר קיים ולא יספרו לנו).
ציטוט:
מי שמייצר מודיעין קרבי לא צריך להיות תצפית יעודית או יחידה סודית, אך גם לא כל חייל עם משקפת שיודע להבחין מימינו ומשמאלו יהיה ספק תוצר מודיעיני טוב.
ניתן להקביל זאת אולי להבדל שבין קלדן לתוכניתן.
|
אהבתי את האנלוגיה. היום, מחשבים יכולים להיות התוכניתנים, והמצלמות טיפשות לגמרי.
ציטוט:
מחלקת סיור טובה לא דורשת השקעה יקרה מדי. פלס"ר טוב גם לא דורש השקעה יקרה מדי.
למעשה, את הידע והתורה להכשיר ולאמן אותם וגם את כל שאר צבא היבשה כבר ניתן למצוא מאז שנות השישים בספרי התורה של צה"ל.
|
יקר מידי? שנות השישים? למה לא מימי התנ"ך? או ימי אנשי המערות? אתה מזכיר לי את הקצין שהמציא הכשרה: "קורס עליה על מגדל שמירה".
כל מה שצריך, זה נוהל תצפית ודיווח. מה, כמה, איפה. חייל צריך לדעת להשתמש במכשיר קשר ובמשקפת עם מצפן ומד טווח כלשהו... זהו ! איפה העלויות? משקפות ומצפנים?
ציטוט:
הרבה מבעיות הצבא שלנו שורשן בהתנתקות מוקדמת מדי מהספרים ומנסיון של בני מחזורי גיוס לא רחוקים להמציא המצאות כאילו עברו שנות דור מאז נכתב (וגם נבחן) התו"ל של צבא ההגנה.
|
לא. הבעיה היא עם תהליכי ריכוז סמוכיות, היעדר סמכויות או אחריות לקצינים נמוכים, היעדר הכשרות מסודרות, מתן פתרונות טכנולוגיים ללא ההכשרה מתאימה לשימוש נכון בהם, וזו רשימה חלקית.
ציטוט:
אל תשכח שמ"מ (ביחידה לוחמת לא מיוחדת!) הוא בסך הכל יצור שכמעט לעולם לא פועל לבד וללא מסגרתו הגדודית.
אין שום צורך להמציא את הגלגל או החשמל.
בשריון היה טנק שנסע בו קש"א. אם היה שכל למפקד שהיה אחרי מי שהכניס את הנוהל הזה, הקש"א היה נחשב כחלק ממטה הגדוד כמו הקמב"ץ.
|
מסכים, אם כי פעם, לכל מש"ק ולכל מ"מ היה הרבה יותר סמכויות ואחריות לפעול לבד עצמאית מהגדוד.
ציטוט:
אני אומר סיור ותצפית, אתה שומע יחידות מיוחדות. ידידי, אני נאלץ להניח כי חסר לך ידע בנושא יחידות ותפקידיהן. חסר לך גם ידע על נושא עומס קשב על מנהל יחידה שמזיע תחת אלונקה עם חייליו.
כללי הניהול הטוב, שבימי שלום גם עסקים לשינוע ירקות מתקשים לשמר, הם ציפיה בלתי מציאותית ממערכת שמוחזקת על מנת לתת תפוקה תוך כדי שיורים עליה.
|
נכון, לכן תבנית הדיווח צריכה להיות קשיחה ובשפה מדוייקת ככל האפשר. אם אפשר לעבור לדוא"ל וטפסים ממוחשבים, עדיף! אז מיזינים מידע ישר למערכת המידע המשותפת.
ציטוט:
אם תוסיף לכך את העובדה שבצה"ל אין שלב של רגיעה, כי כולם כל הזמן ממציאים פעילויות מעצרים או סתם פיצול המסגרת לרסיסים במחסומים ופילבוקסים, הרי לך הסיבה מדוע לא ניתן לצפות שצה"ל יצליח להטמיע נורמות של ארגון כלכלי (שגם ארגונים כלכליים לא תמיד מצליחים, עובדה שיש הוצל"פ ויש שם תמיד עומס!).
|
תירוצים! צה"ל שרוצה להפחית עומס מבלי להפחית משימות חייב להתייעל. ה-מ-ו-ן מקום להייעלות נמצא רק ביעול בתקשרות, לפני דברים אחרים...
ציטוט:
זה כמו שתוכל בוודאי לזכור שכל מכשיר אלקטרוני זעיר וחדשני הופך מייד לגדול פי שלושה, כבד ויקר פי ארבעה כשצריך שהוא יתפקד בחול,גשם ותחת אש.
|
זה היה נכון, זה לא נכון להמשיך בזה. גם ככה, הרבה מהתקשורת בצה"ל עברה לפלאפונים ולמירסים.
ציטוט:
רגע, נזכרתי- בבה"ד 1 הוסמכתי לסלק נפלים ברמה מסוימת, לטווח ארטילריה, להנחית מסוק וגם להיות מפקד אדיב חביב ומגניב.
מנסים לעשות את זה, אבל אז אין כסף להתאמן על זה.
מי שמבין בלוגיסטיקה, אולי יוכל לארגן לכאן דחוף שינוע של ערימת מזומנים, ורצוי על בסיס קבוע.
|
שוב אני מצטער, אני לא מבין איפה נמצאות העלויות שלך... בלדקלם מידע בתוך תבנית מוסכמת?
סילוק נפלים זה באמת יקר, כי זה חומרי נפץ וסיכון כלשהו. אבל כל השאר?
|
|