25-09-2008, 20:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
כמה דברים
ברשותכם אני אשרשר להודעה הראשית, מאחר שדברי מכוונים כלפי דברים שנכתבו לכל אורך האשכול, ולא רק להודעה מסוימת.
לטלי:
כמה נקודות קטנות-
אני מרגיש שהפלורליזם שלך (בעצם לא רק שלך, של רוב הציבור המערבי) נובע מאדישות, יותר מאשר מתוך כבוד לדעתו של האחר, ומתוך האמירה: "אני לא מתעניית ולכן לא מתערבת בחייך, אנא נהג בהתאם" וזו גישה פסולה בעיני. אם אדם מסוים מגלה אכפתיות כלפי מה שחברו עושה, מתוך אמונה שזה חשוב וכי האדם פוגע בכך בעצמו- האם גם זה דבר פסול? כמובן, זה לא סותר ערכים אחרים כמו כבוד האדם, וודאי שאין להציק ולכפות את עצמך על אחרים.
אמרת שאת לא רוצה שיגידו לך איך לחיות- תנועת התשובה (לפחות איך שאני מבין אותה) לא מתיימרת ולא מנסה לומר לך איך לחיות, אלא היא מניחה שיש אנשים שמחפשים את דרכם בעולם ובדת, ושם הם יכולים לתת את תשובתה של היהדות ללבטיהם.
זה גם ההבדל בין תנועת התשובה למסיון (וכאן אני כבר מתייחס לדבריו של DARKWING108)- המסיון מנסה לשכנע- קרי: לשנות את דעתו של מישהו מצד אחד של מתרס לצד השני. תנועת התשובה מנסה לעזור, כלומר: למי שכבר מחפש תשובה, לספק את תשובתה של היהדות. דבר זה מתבטא, למשל, במי פונה אל מי: המיסיונר לרוב יפנה אל המועמד, וינסה לשכנע אותו לשנות את דעתו, בעוד תנועת התשובה בעיקר מפרסמת את עצמה כדי שמי שמעוניין יבוא אליה (ולא מדובר על פנייתם לציבור כדי להניח תפילין בתחנה המרכזית, אלא בהנחיה רצינית ורציפה שסופה חזרה בתשובה).
גם עניין חלוקת הנרות והנחת התפילין בנוי על הרעיון הזה. המחזירים בתשובה לא מנסים לומר: אתה כופר, בא ותניח תפילין/ בואי ותדליקי נרות שבת ותצילי את נשמתך העלובה, אלא הם פועלים מתוך הנחה שרבים מחפשים משמעות כזו או אחרת לחייהם, ולא מעט מהם כן מתעניינים בדת, אבל או שאין להם הכלים או את האומץ (מתוך אמירות שונות, למשל: מה החברה הקרובה תגיד על זה וכד') להתקרב. מתוך חשיבה זו הם פונים ומציעים לאנשים שונים את הדברים האלו. לפעמים הם גם קצת מתעקשים ומציקים, כי הם מניחים שלחלק מהאנשים יש רצון אבל יש גם לא מעט קירות שיש להתגבר עליהם בדרך לחזרה לדת.
לגבי מה שDARKWING108 אמר על חינוך ילדים: זה בדיוק ההבדל: ברור שאני לא ארצה שאדם יבוא אל הילד הקטן שלי וישבש את החינוך שאני מנסה להנחיל לו, אבל כאן לא מדובר על פניה אל ילדים צעירים (וממילא מתבררת גם דעתי לגבי הפניה אל צעירים בעלי קשיים נפשיים וצעירים בכלל), אלא אל אנשים בוגרים ואחראיים, שבהחלט מחזיקים ביכולת המנטאלית של סינון הדברים שמופנים אליהם וביכולת הבחירה מה לאמץ ומה לדחות.
אז לסיכום:
אני בהחלט לא שולל את הרעיון של הניסיון להשפיע על דעתו של האחר אם אני חושב שהיא שגויה, אולם כל זה מתוך כבוד לאדם האחר ולדעותיו, וכל עוד הוא בגיר ובעל יכולת להחליט מה מתאים לו ומה לא.
נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 25-09-2008 בשעה 21:08.
|