07-10-2009, 06:30
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
פרק ב'....
תצלום מס" - 2
צולם קרוב לוודאי לפני זמן לא רב ע"י לווין, ולקוח מגוגל:
כאן סימנתי ב"הבהרת גוון" את השטח שלהערכתי הוסיפו השלטונות המצריים (מטעמים שלהם) מדרום ל"צומת המשלוש". לא דייקתי ממש, שכן היה לי קושי מסוים בהשואות החומר שבידי בשל היותו מתאריכים שונים לאורך השנים, ולא תמיד ידעתי באיזו שנה צולם.
ראוי לציין ש"סרג-95" היתה הצומת הדרומית שבה היו אמורים גדוד "זקן" וכוחות חטיבת גבי עמיר לחבור. מכאן יצא אז ציר פולחן לכוון מערב ודרום מערב. חטיבת גבי היתה אמורה לנוע לכוון סרג-95 מכוון מערב לכוון מזרח.
מסקנתי שלי היא שציר פולחן איננו נמצא היום בקטע שעל יד סרוג-95 באותו המקום בו היה ב- 73.
תצלום מס' - 3
לקוח מגוגל, ורצוי לזכור שאיננו עדכני וכמובן שצולם שנים רבות לאחר המלחמה ב- 73. סימנתי בו מבנים מסוימים שיקלו בזיהוי התמונות הבאות עד לפתרון ה"חידה"...: כאן רק אוסיף כי השטח המסומן באות D הינו השטח שהיאתגר את טוביה (וגם אותי) שכן בתמונות ישנות יותר הוא נראה כאגן מים, ואילו בגוגל, הוא אינו מופיע ככזה... ןלכן גם נשאלה השאלה המקורית).
תצלום מס' - 4
צילום לילה של הצומת, שביצע צלם מצרי נחמד לכוון צפון-מערב לפני כשנתיים שלוש, ובו נראים אותם הבנינים ואותה הצומת לאחרונה. סימנתי בה את סיר "סרג" ואת מזהי המקום המקבילים לצילום הלווין מס'-3. גדוד "זקן" הגיע לאורך הציר הזה ("סרג") לכוון קידמת התמונה. כמובן - בהנחה שזאת הצומת הקרואה "צומת המשולש".... יש לשים לב שבאזור D אין אגן מים..... וזאת כנרה מהסיבה שאזור זה הינו מילוי עפר מאוחר יותר (לאחר 73).
תצלום מס' - 5
צולם לכוון דרום ובו ניתן להבחין שני צמתים. הקרוב יותר בקידמת התמונה ורחוק יותר (מוסתר מעט) אליו מוביל הציר החדש (שאיננו "פולחן" המקורי מ-73...!) בצידה האחורי של התמונה, וההסתעפות שבקידמת התמונה הנושקת לשטח העפר - D.
האם משולש הכיכר בקידמת התמונה הינו אותו "צומת משולש" בשאלה המקורית, צומת אליה הגיע גדוד "זקן"? - זאת אני מודה קשה לי לקבוע בוודאות. ייתכן שהצומת הועתקה כמה עשרות מטרים שכן השוואה למפת 1:50,000מאותה התקופה אכן מחזקת תהייה שכזו.
תמונה מס' - 6
גם כן מםפני כמה שנים בודדות, מראה את הצומת הדרומית יותר - החדשה, שממנה יוצא כביש המתחבר באופק לציר "פולחן". יחד עם זאת זו נראית צומת חדשה, לאחר מילוי העפר וסלילת כביש חדש מזרח - מערב:
אם כך, מה המסקנה מכל הדיסרטציה הזאת ? -המממ.... אינני בטוח. המצרים שינו את תוואי השטח באזור הצומת, ומגוון המקורות שלפנינו הינו מתקופות שונות. לכן אני מודה ומתוודה שאני עדיין מתקשה בפתרון "כתב החידה".... אבל מעניין - כנראה היה....
מישהו מרים את הכפפה ?
|