08-09-2008, 22:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.11.05
|
|
נסכים מראש לא להתקטנן האחד עם השני, ולכן לא אכנס לאי דיוקים קלים במה שכתבת.
רוב הדברים נכונים.
שים לב לדקויות בדבריך שציטטתי.
כאשר אתה אומר "כידוע" משמע עובדתית, ולא השערתית. אם אתה חושב כך, אנא הוסף "לדעתי".
אם אין הוכחה לכך שהוא סוכן CIA, אתה יכול _לשער_ שהוא כזה.
כל מה שאמרת עדיין לא מקשר את בן לאדן ל-CIA.
אתה מראה כאן קשר (נסיבתי) בין כספים של חברות בארה"ב לבן לאדן, שהוא מקובל והגיוני, רוב ארגוני הטרור מקבלים מימון במסווה כזה או אחר.
כמה הערות ברשותך.
ציטוט:
הם מכרו נשק באופן לא חוקי למשמרות המהפכה.
|
לא חוקי באיזה מובן? הם הממשלה, הם אלו שקובעים מה חוקי במדינה ומה לא.
ציטוט:
אני לא מבין למה ארה"ב צריכה לממן ארגוני טרור בתור מדינה דמוקרטית. הרי הם מתיימרים להיות מדינה שמיתנגדת לארגוני טרור
|
כי לפעמים יותר קל לשלוח כבשה שחורה לעשות את העבודה המלוכלכת.
ציטוט:
ידוע שגם ג'ורג' בוש האב היה מעורב בפרשה, אבל לא הצליחו להוכיח זאת,
|
זאת עוד השערה, וגם אם נכונה, אז מה?
ציטוט:
ארה"ב מימנה את אלקעידה בעיקר במסווה. היא כביכול שלחה כספי סיוע הומניטריים לאפגניסטן, וכולם יודעים שכל הכסף שימש רק ארגוני טרור, ואפילו גרוש אחד לא הגיע לידי בתי חולים וכדומה.
|
ציטוט:
למה ארה"ב ניהלה איתם עסקים כאשר היא ידעה, שהם תומכים בארגון טרור?
|
שני הדברים הללו גם יחד, הם מה שהובילו אותי למסקנה הבלתי נמעת שאין קשר בין בן לאדן לבין ה-CIA, אני אומר לך למה, לדעתי.
ארגוני טרור הם מטבעם בלתי צפויים. העומדים בראשם בדרך כלל מחזיקים בדעה קיצונית מאוד, ופראנואידים מכל כיוון, מה שמותיר אותם בלחץ די גדול, והופך אותם לעוד יותר בלתי צפויים.
לארה"ב לא היתה ממש ברירה, בזמנו זה נראה כמו רעיון טוב. תן להם נשק וכסף והם יעשו סדר.
זה עבד בהתחלה, וכולם היו מרוצים.
הבעיה היא, כאמור, שאותם ארגונים בלתי צפויים. אתה לא באמת יכול לדעת מי עומד מאחורי מה.
בן לאדן הוא סמל, אבל לא בהכרח אחראי _אישית_ לים הפיגועים שהם מבצעים.
ציטוט:
שמע, אני יכול להמשיך להביא סיפורים כאלה מכאן ועד הודעה חדשה (אני לא ממציא כלום), אך אני אפסיק כאן.
|
תראה, העניין בדיון הוא לשמוע את דעת השני.
אני לא זוכר אם ציינת זאת באשכול הקודם, ולמען הגילוי הנאות, מה דעתך בנושא 9/11, זה ימקד את הדיון בינינו.