18-09-2008, 13:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.05
הודעות: 2,844
|
|
חוצמאלא שכבר פירסמתי (מלוואח מטוגבן [מטוגן, אפוי] מלוואח פיצה וסוגיו, ומלוואח על-הקבנוס).
אפשר גם להכין מלוואח בתור מנה אחרונה ומנת בשר.
מלוואח בתור מנה אחרונה:
חותכים כמה מלוואחים (לפני אפייה) לצורות, כרגיל עיגולים או ריבעוים. את העיגולים אפשר להכין אם כוס, שמים את הכוס על המתוואח עד שיוצא עיגול, ואז חותכים.
מכינים את הצורות בתנור ,( כרגיל, אחרי חימום של התנור, 15 דקות על 18- מעלות אמור להיות מספיק)
בזמן שהמלוואח נאפה מכינים מין חרוסת (או משהו קל ומתוק)
אחרי שהמלוואח מוכן שמים על צלחת, לוקחםי את החרסות ושמים למעלה, שמים דבש מעל ומגישים עם עלי מנטה טריים, .
מתכון חרוסת:
חצי כוס שקדים,אגוזים, משמש, חצי כוס אגוזי מלך,חצי כוס צימוקים, שזיפים חתוכים לחתיכות (בלי הבפנים), 2 כפות ממרח תמרים , כפית קינמון, מערבבים הכל ביחד.
הכי טוב מוגש כשהמלוואח חם.
מלוואח עם בשר.
לוקחים קציצת בשר בערל 200 גרם אמור להיות מספיק, מפשירים את המלוואח קצת אחרי שהוא מופשר (קצת!) שמים את הקציצה באמצע וסוגרים ארבע פינות על הקציצה.
אפשר להכין בטוסטר, על חום בינוני ל20 דקות (המלוואח יקבלקצת צבע) ולבדוק {כל טוטר שונה} ולהמשיך בבבישולים יחסית קצרים (8 דקות) על חופ בינוני {כדי שהבשר יהיה מוכן}.
המלוואח אמור לקבל קצת צבע אבל לא יותר מידי, בסוף (תלןי, אבל כרגיל אחרי 30 ומשהו דקות) שמים על חום הכי כבוה ל2-5 דקות אחרונות.
שמים על צלחת ומגישים עם רוטב מתוק/חריף .
בתאיבון!
(ד"א עוד לא הכנתי את המתכון האחרון, אז אני לא לוקח אחריות )
|