20-08-2008, 07:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
|
|
אני התחלתי את דרכי עם מודם 2400
שזה אומר קצב הורדה מדהים של בערך רבע קילובייט לשניה.
כמובן שהחיבור לא היה לאינטרנט אלא לשלל הביביאסים (מישהו זוכר את התוכנה A-LIST שהיוותה מאגר עצום של ביביאסים ברחבי הארץ?) באמצעות תוכנת ה-TERMINATE, ולרוב זה היה בלילה כי החיבור היה זול יותר.
היה גם את הקיוסק של בזק (133) משם היה ניתן להתחבר לביביאסים מפלצתיים עם המון משתמשים בו זמנית, וזכור לי במיוחד מקום שנקרא ISRASRV שכלל שרת IRC שלא היה מחובר לאינטרנט, אבל כן היה מחובר ל"קפה אינטרנט" (נטול אינטרנט) ברחוב הארבעה בת"א. כמה שעות שרפתי על המקום הזה (וירטואלית ופיזית).
וכמובן, אם מזכירים ביביאסים, אז היו את רשתות הביביאסים (ביביאסים שהעבירו מידע כל לילה אחד לשני, כולל דואר אלקטרוני וקבצים) כמו גולדן-גרופ, אולטינט, אקסלנט (כן, זו שהפכה אח"כ לחנות מחשבים) ועוד.
ואז, כמובן, הגיע שלב האינטרנט, בהצחלה אלו היו בעיקר חשבונות SHELL פרוצים מכל מני אוניברסיטאות, חיבור טקסטואלי, גישה ל-FTP, GOPHER, IRC וכו'.
אח"כ התחילו החשבונות העיסקיים, והממשק הגראפי. אני זוכר שבתקופה מסוימת IBM הציעו חיבור מהפכני בעלות של כ-25$ לחודש ללא הגבלת זמן, והיה ניתן להרשם דרך תוכנה מיוחדת. הם לא ממש עשו ואלידציה על כרטיסי האשראי מה שגרם לחצי ממדינת ישראל להשתמש בתוכנה ליצירת מספרים פיקטיביים על מנת לגלוש חינם
ואז... האינטרנט הפך לנחלת הכלל, כבר לא צריך להיות בעל זיקה חזקה למחשבים כדי להתחבר...
|