|
13-08-2008, 16:21
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
|
|
לא חשבתי לענות להודעה הזו במקור, מכיוון שאתה יורה לכל הכיוונים בלי לכוון בכלל, אבל עכשיו כשקראתי אותה בעיון יש בה כמה נקודות מקוממות.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
אכן, לעם האוסטי יש תביעה ללאומיות, כמו לכל עם אחר בקווקאז. הם לא שונים מרוב העמים האחרים באיזור מבחינה זו, ולכן אין לי מושג מאיפה לקחת את העניין הזה שהם לא עם וצריכים להוכיח משהו למישהו מעבר למה שצריכים להוכיח עמי הקווקאז האחרים.
|
אני שמח שהגעת למסקנה הזו, כי בהודעה שלך מה 12-08-2008, 01:48 טענת ש"שלישית - האוסטים אף פעם לא תבעו עצמאות, גם לא עכשיו."
והם לא צריכים לוכיח יותר, הם צריכים להוכיח שיש משהו בטענות שלהם.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
בקיצור נמרץ מאוד, האוסטים לא חייבים להיות נבדלים באף אחד מהמאפיינים שאותם הזכרת באופן בדיד, ובטח לא בכולם גם יחד, אבל הם נבדלים מסביבתם בתמהיל המיוחד של המרכיבים השונים - הדת, השפה, התרבות, וכולי.
|
כלומר אתה טוען ש- כדי לדרוש עצמאות כמדינת לאום, הם לא צריכים לעמוד בקריטריונים המקובלים במשפט הבינ"ל להגדרת לאום, למרות שהם כן עומדים באותם קריטריונים בדיוק.
מישהו הזכיר פה את "רדיו ארמניה"? כי ככה זה נשמע לי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
בדיוק כמו שמבחינה אתנית הסורים לא שונים באופן מהותי מהעיראקים או הירדנים, וכך גם לא מבחינה דתית, ולא מבחינה תרבותית או לשונית. במובן המקורי של המילה אלה לא "עמים" שונים, אבל אלה לאומים שונים, משום שנוצרה אצלהם זהות הסטורית שמבוססת על אי-אילו מאורעות, על קרבה כלשהי, על אי-אילו קווי-דמיון, חלשים כמה שלא יהיו. וכך הלאום האוסטי הוא לאום שונה מהאחרים שסובבים אותו, ואף יש לו תביעה הרבה יותר מבוססת לסטטוס הלאום מאשר ל"לאומים" הערבים השונים.
|
- תגדיר את ההבדל בין "עם" ל"לאום". לדעתי אתה מגדיר "עם" בתור אתנוס (הגדרה שגויה), אחרת אני לא מבין למה אתה מתכוון.
- אתה טועה לחלוטין בקשר להבדלים בין האומות הערביות.
- הדוגמא של עירק היא דוגמא רעה. יש שם יותר מ-5 עמים שאוגדו ללאום אחד. בסוריה שי לפחות 3 עמים שונים שאוגדו ללאום אחד. אלו דוגמאות למדינות רב לאומיות ולא למדינות לאום, כמו מצרים, סעודיה, תימן, ירדן (שלמרות התושבים פלשתינים רואה עצמה כמדינה האשמית), אלג'יר, לוב וכו'.
- ההבדלים הדתיים בין העלווים בסוריה, הסונים בסוריה ועירק והשיעים בעירק גדולים מאוד. אני לא רואה הבדלים כאלו בין האוסטים לרוב העמים בקווקז.
- ההבדלים הלשוניים בין השפות הערביות שונים מאוד. אפילו באל-ג'זירה, בתוכניות כמו "אל-איתּיג'אהּ אל-מועאכּס" (הכיוון ההפוך) בכדי שתשים לב כמה מתרגמים עובדים שם, במיוחד כשמביאים נציג מצפון אפריקה, מתימן או מכל מקום כמעט.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
עכשיו, האוסטים הם לאום ולו רק משום שהם מהווים את האוכלוסיה השורשית השלטת מבחינה מספרית באיזור ההתיישבות שלהם, וכזו שהתרבות והמוצא האתני שלה, כמו שהודית בעצמך, שונים מהסביבה הגרוזינית באופן מהותי, ומשאר הסביבה - באופן משמעותי במידה מינימלית ואף יותר מזה. זה הכל.
|
זה שהם שונים מהגאורגים, לא אומר שהם ייחודיים ומהווים עם נפרד, בדיוק כמו שזה שההולנדים של פנסילבניה שונים כיום מאוד מההולנדים לא מגדיר אותם בעם נפרד (הם זהים ליתר תושבי פנסילבניה).
האוסטים מנסים להמציא לעצמם לאום במאה השנים האחרונות. הם לא היחידים. האוקראינים עשו את זה לפניהם ולפדרציה הזו שקוראת לעצמה הפדרציה הרוסית אין שום קשר לרוסיה ולרוסים, בדיוק כמו שלאיוואן הרביעי לא היה קשר לרוס קהאנאט ולרוסים.
זה שהיו כאלו שזה עבד להם, לא אומר שצריך לתת לכל קבוצת מיעוט שממציאה את עצמה מחדש עצמאות, ובטח שזה לא אומר שיש להם את הזכות לעשות את זה בצורה אלימה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
הגרוזינים יכולים לטעון כמה שהם רוצים שאוסטים הם לא עם, אבל העובדה הפשוטה היא שהם עם הרבה יותר מאשר הפלסטינאים, שהולכת לקום להם מדינה.
|
שוב, גם האוקראינים הם לא עם ולעומתם הבסקים הם כן עם, אבל הם מעולם לא קיבלו עצמאות.
שבט הלקוטה מנהל קמפיין להיפרדות מארה"ב כבר שנים, לאף אחד אין ספק שהם עם, מישהו באמת חושב שיש להם סיכוי?
אתה יודע כמה מאות קבוצות שדורשות עצמאות קיימות בעולם? תבדוק רק את אלו שקיימות בארה"ב.
העולם יתפרק למיליוני רסיסי מדינות שלאף אחת מהן לא תהיה יכולת קיום עצמאית אם נקשיב לכל מי שרוצה להקים מדינה משלו. צריכה להיות סיבה טובה להקמת מדינה חדשה, וארגון, שטוען שלחייב את אזרחי המדינה ללמוד את השפה הרשמית במדינה מקנה לו זכות לעצמאות, ועושה זאת עם מיליציה שחמושה בטנקי T-72 ומטל"רים BM-21 (המיליציה של אוסטיה) - זה לא ארגון שרוצה שיקשיבו לו. זה ארגון שמנסה לקבוע עובדות בשטח.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
ואני לא רואה את הדברים בצורה מאוד מוטה. פשוט יש דברים שאין שתי דרכים לראות אותם, יש דרך נכונה ודרך מעוותת. למשל - השואה. כך גם מה שקרה לפני כמה ימים כשהכוחות הגרוזיניים פתחו במתקפה פראית על התושבים של אוסטיה, הרסו את כל חבל הארץ שלהם והרגו אלפים מהם.
|
כאן הפסקתי לקרוא בפעם שעברה, וגם הפעם אני לא מתכוון להתייחס להשוואה של השואה למה שהגאורגים עשו בדרום אוסטיה. הגאורגים הם לא צדיקים וגם האוסטים לא. אבל ההשוואה הזו סרת כל טעם, חסרת כל פרופורציות ולא ראויה לתגובה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
הבעיה היא לא בזה שאני מוטה, אלא שיש אנשים שרוצים להמנע מהאמת. זה הכל.
|
כל האנשים רוצים להמנע מהאמת. היא כואבת. היעילים מדחיקים בצורה מושלמת ומשלימים את הקניות שלהם במחנה-יהודה בעוד הצלמים עדיין חוגגים על הדם מהפיגוע. הבעייתיים כמוני מנתחים את האירוע לזרא עד שהוא יוצא להם מהחלומות. עדיין לא פגשתי אדם שרואה את האמת כמו שהיא ולא מוטה לשום כיוון. אתה טוען שאתה הראשון?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Korpus
אולי יש גם עוד סוג של אנשים, לא כאלה שפוחדים מהאמת משום שהיא לא נוחה להם, אלא כאלה שפשוט מבולבלים ולא חושבים שיכולה להיות אמת חד-משמעית באופן כללי בשום מקרה. יש בעמדה שלהם הרבה מן הצדק, משום שבעולם שלנו יש מעט מאוד דברים חד-משמעיים, אבל הם טועים בכך שהם מניחים שאין כאלה בכלל. ואז בדיוק כשצריך פעם בחיים לקום ולהגיד את האמת, הם מתחילים להסתבך עם עצמם ולסבך את כל האחרים. אבל אני מניח שגם כשהתרחשה השואה אנשים מצאו לעצמם הצדקה להתחיל לחשוב האם יהודים הם באמת לאום, האם הגרמנים הם באמת לאום וכך הלאה...
|
שוב, אתה עושה טעות חמורה עם ההשוואה לשואה.
ואחרת נוספת בקשר לרמת ההחלטיות שלי.
תחפש בפורום מה דעתי על עונש מוות, סרבנות שרות וסרוב פקודה. אתה תגלה שאם אני חושב שצד אחד היה רשע, אז הדעה שלי בד"כ חזקה, ברורה ולא ניתנת לפרשנות.
פשוט ברוב המקרים, ובמיוחד בפוליטיקה של אזורים מסויימים בעולם כמו הקונגו, הקווקז, המזרח התיכון והודו-סין, כל הצדדים אשמים. מי יותר, מי פחות, אבל כולם אשמים.
קל לתפוס צד ולהיות בטוח ש"אנחנו" צדיקים ו"הם" רשעים. קשה לפתוח את העיניים ולהסתכל בצורה ביקורתית.
ד"א- עד כאן השתדלתי לדבר רק על עובדות, אבל מאחר ואתה מושך כל הזמן לדעות אישיות - הנה הדעה שלי על מה שהלך שם.
הגאורגים ראו הזדמנות למחטף מוגבל. לא סביר שהם חשבו שיוכלו לכבוש את דרום אוסטיה (במיוחד לאור הכוחות הרוסים שבה), אבל מספיק בכדי לפתוח את המו"מ מעמדת כוח, ואולי להחליף את כוחות שמירת השלום הרוסיים בכאלו מהאו"מ או אפילו מזרח/מרכז אירופאים. אם זו באמת הייתה המטרה, לדעתי יש להם סיכוי סביר להשיג אותה, אבל הם שילמו עליה מחיר יקר - אולי יקר מדי.
הדרום אוסטים ראו הזדמנות להעלות את הנושא שלהם על סדר היום, לשפר את מעמדם ולחזק את הקשר שלהם עם רוסיה. הם השיגו את מטרתם.
הפדרציה הרוסית חיכתה כבר הרבה זמן ל"דוגמא טובה". אוקראינה, פולין, גאורגיה, אז'רבייג'אן, הבלטיות - כולן חיכו בתור כמו עדת זאבים מסביב לדוב. אם הדוב יתעמת עם כולם הוא יפצע. אם הוא יהפוך אחת מהן לדוגמא (פינלנד לא הייתה דוגמה מדממת מספיק) סביר שהיתר ייסגו. גאורגיה הייתה הראשונה שחצתה את הקו האדום - ולכן היא חטפה בשם כולם. הם השיגו רק חלקית את מטרתם. אם נשיא גרוזיה יתחלף בעקבות המלחמה לנשיא יותר "אוהד" - הם ישיגו אותה במלואה.
שוב, אין פה צדיקים. רק בני אדם.
ואם אתה מנסה לדחוק אותי לפינה (מה שאכן ניסית לעשות בפסקא האחרונה), אני אבחר בצד של הגאורגים. כי אני חושב שהתקדים האוסטי מסוכן לא פחות מזה של קוסובו (שמבחינתי הוא דבר איום ונורא. דנו בזה מעל דפי הפורום הזה כבר מספיק), ושהתקדים של "הדב הרוסי" שכולם במזרח סרים למרותו מסוכן מאוד לעתיד של מזרח אירופה והקווקז - מהמדינות הבאלטיות, דרך טורקיה ועד לאז'רבייג'אן.
_____________________________________
A nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...
|
|