09-08-2008, 15:08
|
|
|
חבר מתאריך: 28.01.08
|
|
לא מסכים
ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
במערב קונים מוצרים מסין כי הם זולים, אבל המערב הוא לא זה שמאפשר את התנאים הגרועים בסין, אלא סין עצמה.
|
אוקיי אולי הגזמתי באהדתי לטוקבק כי אולי לא העמקתי במילותיו מספיק אבל התייחס לשורתיו הראשונות שהוא מתייחס לנושא הסיני:
:
ברגע שאני ואתה זועמים , כועסים ומתלוננים על היחס המחפיר של הסינים בכל נושא של זכויות אדם , העסקת עובדים , שכר זול , ניצול ילדים וכו' ובו זמנית רואים איזה דיוידי יפה ב"שקם אלקטריק" שרשום על התוית שלו "מייד אין ציינה" וקונים אותו אז מה אנחנו מדברים בכלל?!
אז כל מי שקונה דבר שמגיע מסין לא חף מאשמה! כי אני ואתה בקניית מוצרים מסין מעודדים את השלטונות להמשיך עם המצב המחפיר שלהם. כי ברגע שיהייה מרד צרכנים גדול על מוצרים מסין , ברגע שכולנו או לכל הפחות כמה אחוזים מאיתנו נחרים מוצרים , נשלם קצת יותר ונקנה מפס ייצור של מדינות אחרות בעלי העסקים ייצרו פחות בסין עד שיגיע למצב שאולי סין תשנה קצת את הססטוס קוו החמור שלפיו היא הולכת כרגע ואולי כך נעודד גם את האזרחים הסינים ואולי את השלטונות להבין שהמצב שכרגע לא משתלם להם.
הרי ארז מה אנחנו מצפים ? שהסינים יפסיקו אם המצב כשהם רואים שמיליארדי צרכנים רוצים לשלם בזול?! אני חולק עליך שאתה אומר ש"המערב הוא לא זה שמאפשר את התנאים הגרועים סין" כי אנחנו תורמים חלק משמעותי בכך. סין רוצה להיות מעצמה ואם אנחנו נותנים לה תכסף עם הצריכה העצומה שלנו שם אז מה אנחנו מצפים כשהשלטונות רואות שמשתלם להם להעסיק כח עבודה זול? ברגע שאנחנו לא רק נזרוק מילים באויר וגם נעבור למעשים אז יהייה לנו זכות דיבור.
נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 09-08-2008 בשעה 15:14.
|