מוזיאון השריון...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קליפס שמתחילה ב "אשכול תגובות ותמונות ממפגש הפורום ב'יד לשיריון' - לטרון"
או כפי שהוא ניקרא "יד לשריון", הוא מוזיאון שאין שני לו בעולם.
המיגוון הרחב של הטנקים ושאר כלי השריון, הסדר, הניקיון, נותנים תחושה של גאווה על היותך חלק מהחיל הזה - החיל המרכזי של צה"ל - הוא חיל השריון.
תודה לכל העוסקים במלאכה.
ההליכה לאורך קיר הזיכרון מעלה דימעה בעין, במיוחד כשניתקלים בשם מוכר של אחד שהיה איתך בטנק, אחד שאיתו חילקת את קופסת הלוף, אחד שאיתו גירזת את המזקו"ם, מישהוא שאיתו נלחמת ושאיננו עוד.
לצערנו יש יותר מאחד. הרבה יותר מאחד.
הנה מספר הצעות לשיפור שעלו בדעתי:
1. מבחינה אוצרית-מוזאונית יש חשיבות שכל דיגמי הטנקים יהיו במוזיאון. אבל את המבקר הממוצע לא מענינת העובדה שיש פטון עם תותח 90 מ"מ או 105 מ"מ, או שהוא בעל מנוע בנזין או דיזל.
הוא רואה רק גרוטאות צבועות, ואחר זמן מה הוא הוא מתעייף, שהרי עבורו כל הטנקים דומים.
ואכן, מבקרים שהבאתי למוזיאון התעיפו אחרי שראו עשרה טנקים, ודרשו לראות הלאה 'משהו מענין'..
רצוי שיהיו מספר טנקים פתוחים שאפשר להכנס לתוכם, ולמרות שאני מכיר את הישראלי הוונדליסט, אני בטוח שהמראה של צריח הטנק יעורר ענין אצל כל אחד.
2. אני חושב שיש לעשות מאמץ ולהביא מספר טנקים למצב נסיעה - טנק אחד מכל סוג: שרמן, צנטוריון, פאטון, טירן ומרכבה. כמו כן אפשר להוסיף זחל"ם, נגמ"ש ורכבי שלל.
אני מכיר בקשיים הגדולים ובהוצאות המרובות של מבצע כזה, אבל אני בטוח שימצאו מתנדבים רבים שירצו להשתתף בשיקום של מספר טנקים, כולל הח"מ הקשיש...
ובימי החגים והחופשות, הטנקים יעשו סיבוב בחצר המוזיאון להנאתם של כל המבקרים.
3. אני מעיז לפנטז אפילו מעבר לכך: הצגת ירי טנקים.
אפשר להקים בעמק איילון, במרחק של 1000-1500 מ,' חומת מפגע, להציב לידה טנק-מטרה שעליו קופסאות ממולאות בסולר, וטנקים ירו על מטרה זו אפילו פיגזי גבס.
אין ספק שאטרקציה כזו, הפיצוץ והאש המתלקחת, תמשוך אלפי צופים בארועים ובימים מיוחדים כמו יום העצמאות וימיי חול המועד.
כך גם אפשר לעשות במסדר סיום קק"ש: עם סיום הטקס, הבוגרים - לפקודת "על הרכב עלה" - יעלו על הטנקים, ויבצעו ירי אל המטרה\ות שבעמק.
הנה חיל האויר לא מהסס לבזבז מיליונים פעמים בשנה על טקס סיום קורס טיס, עם טיסות ראווה ועם ירי ממטוסים למטרות קרקע, וכל פעם העיתונות והטלוויזיה מתעסקים בנושא בהרחבה, ויחסי הציבור הללו מביאים תקציבים נוספים לחיל, וכך יש להם כסף לבזבז על אלף ואחד שטויות....
כך גם הצנחנים: ביום העצמאות האחרון הם לא היססו לשכור צנחנים אזרחיים, אותם הם הלבישו במדי חיל הצנחנים, כדי לעשות "רוח" בפני קהל האלפים. למרות שההצגה הזאת הסתיימה באסון, אני מבטיחכם שבשנה הבאה יחזור המחזה הזה על עצמו, ושוב יהיו רוב אלופי המטכל צנחנים לשעבר..
כך גם חיל הים עשה "משט" לאורך חופי הארץ, מציג לראווה את ספינותיו, ומנסה לחפות על כשלונותיו במלחמה האחרונה.
מענין עם הסטי"ל "חנית" השתתף במשט הזה....
והשריון? מישהוא שמע על חיל השריון - הכח המרכזי של צה"ל - ביום העצמאות האחרון?
4. היה רצוי להציג בחדרים מיוחדים את מערכות הטנק: חדר בו יוצגו מערכות הכינון והבק"ש של הטנקים השונים, חדר אחר עם מערכות התותח והסדנים של הטנקים השונים, חדר מנועים, חדר מזקו"ם וכדומה.
5. כמו כן היה רצוי להכין חדר שיציג את מערכות השריון במלחמות השונות. חדר עם תרשימי קרב, שולחן חול, פקודות מבצע וכו', שיסבירו את הקרבות השונים בכל המלחמות: הקרב על מוצבי רפיח, אום קטף, חציית התעלה, קרב עמק הבכא, או את מבצע "רביב" - מבצע שלמרות שהוא עולה בנעזותו ובתוצאותיו (בנזקים שעלו לאויב) על כל הפשיטות של היחידות המיוחדות והחי"ר כולו גם יחד - הוא אינו ידוע כלל לציבור הרחב, ומעט מאד ממנו נימצא בכתובים.
לעומת מבצע נהדר זה ראו איזה טראסק עושים הצנחנים מגבעת התחמושת...
יש עוד רעיונות במוחי - אני טוב מאד בתור קיביצר.. - אבל נשאיר אותם לפעם אחרת.
---------------------------------------
חיל השריון: נלחמים בישיבה.
נערך לאחרונה ע"י שריונר מרובע בתאריך 27-07-2008 בשעה 11:38.
|