20-06-2008, 18:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
בתור מי שלומד הנדסת תוכנה (לא מחשבים!), ומשווה את הרמה של שחף במבחנים שלה בברילן, עזובותך בחיית, זה קלי קלות מה שקורה שם (|שם קסדה על הראש, ובורח מהר מהר לבונקר כדי ששחף לא תרביץ לי|).
אני לומד הנדסת תוכנה בשנקר שנה א' ואני משווה את החומר שלנו לחומר של מדעי המחשב בבר-אילן.
הקורס C שלהם בסמסטר ראשון יותר אינטנסיבי מהקורס שאנחנו עברנו. למעשה, אני עברתי שני קורסים בתיכנות ב C וקצת ב C++ כאשר היקף החומר כלל פחות או יותר (יותר) את החומר שלמדו בבר-אילן.
ממה שאני מרגיש, קצב הלימוד היה טוב ומעמיק. במקום לזרוק משפט באוויר ולתת לתלמידים לגלות לבד מה זה אומר, הסבירו לנו הכל בצורה טובה ובסופו של דבר, הרמה בתרגילים היתה טובה מאוד.
הלימוד שלנו, לדעתי, ב C היה מעמיק הרבה יותר, וגם לאורך זמן מאשר הקורס המקביל ב C בבר-אילן.
לדוגמא אני לוקח עבודה בקבצים, כאשר הם למדו את זה ברמה התיאורתית, לנו היו תרגילים שלמים המבוססים אך ורק על קריאה וכתיבה לקבצים (תוך שימוש בכל החומר הקודם שלמדנו עד פרק זה).
אותו הדבר בעבודה ב ADT ושאר ירקות (אצלנו לא צריך ללמוד מה זה enum תוך כדי המבחן, לדוגמא)
כמובן שגם אצלנו, העזרה ההדדית גדולה מאוד (בכל המקצועות, תיכנות, מתמטיקה, פיסיקה, אסמבלי ...), אבל זה מאוד תלוי במי אתה ומי החברים שלך בקורס. אולי אני נפלתי על שנה עם חברה' סבבה אחד אחד ואילו שנה קודמת היו אנשים מעאפנים (סתם, גם הם אחלה... אני פוגש חלק מהם בכל מיני קורסים חוזרים ).
ההבדל הגדול הוא שבבר-אילן לומדים יותר מתמטיקה בסמסטר א'-ב' ואילו אנחנו לומדים פיסיקה שזה מקצוע שלא קיים במדעי המחשב (מקצוע פיסיקה אינו קשור להנדסת תוכנה בפרט, אלא להנדסה בכלל. מי שמקבל תואר מהנדס, חייב בקורסי פיסיקה 1 (מכניקה) ופיסיקה 2 (חשמל ומגנטיות)).
בכל מה שקשור לקבלה לחברות, גם אם תהיה מהנדס תוכנה וגם אם תהיה מדען מחשבים - זה לא משנה כל עוד אתה רוצה להיות תוכניתן (ובתאכלס, אתה אפילו לא צריך תואר כדי לתכנת... תעשה קורס תיכנות בג'ון ברייס, תעבוד קשה בבית, תלמד ת'מקצוע ותאמין לי - אתה תתכנת יותר טוב מכל מהנדס תוכנה או מדען מחשבים).
מהנדס יכול להגיע למשרות שמי שלא מהנדס - לא יכול להגיע אליהן (משרות שצריך שיהיה כתוב 'מהנדס' על הנייר... לא 'תוכניתן מסוג כלשהו'), אבל את הוויכוח הזה אני אשאיר לשחף בעוד 3 שנים כשאסיים ת'תואר
ואחרי שעשיתי יחצון מטורף לשנקר (אגב, שכר לימוד אוניברסיטאי - 4 שנים), תאכלס, זה די אותו הדבר.
אם אתה רוצה ללמוד תיכנות (והרבה מתמטיקה בדרך), אתה תלמד בצורה די דומה גם פה וגם פה.
|