שלום,
אני מתגייס בקרוב ורציתי לשאול איך ניתן לקבל פטור מתספורת צבאית (קצרה)?
למי אני צריך לפנות בנושא, אם אני רוצה לעשות את זה לפני מועד הגיוס (קצין העיר / משקיות ת"ש)?
אשמח אם מישהו שקיבל את הפטור, יוכל לומר לי מהם בדיוק הפרוצדורות שצריך לעבור.
תודה מראש
נערך לאחרונה ע"י myusername בתאריך 12-05-2008 בשעה 19:10.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי myusername שמתחילה ב "פטור מתספורת צבאית (שיער קצר) - כיצד משיגים?"
"פטור" כזה ניתן לקבל מרופא צבאי בלבד ורק במקרים מאוד ספציפים וחריגים כגון: צלקות שעלולות לבלוט במידה ומסתפרים קצר או שיש בעיית עור כזו או אחרת בקרקפת (בשני המקרים נתקלתי).
וגם במידה ורופא צבאי נותן לך פטור שכזה הוא לארוך של 4 ס"מ~ תלוי בבעיה.
אפשר ללכת לקב"ן ולומר ששיער קצר גורם לך לחשוב שאתה תפוח אדמה ואז בא לך לחתוך את עצמך ולהכין צ'יפס - אלכוהוליסט אחד מהשכונה שלי קיבל ככה פטור שאיפשר לו להסתובב עם צמה ארוכה.
אני מדבר על אנשים עם בעיות "אמיתיות" שלרוב מאוזנים נפשית ולא עושים צחוק מהצבא.
קב"נים בצבא זו תקלה בפני עצמה (אני מתכוון לקונספט עצמו).
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי myusername שמתחילה ב "פטור מתספורת צבאית (שיער קצר) - כיצד משיגים?"
אפשר ללכת לקב"ן ולומר ששיער קצר גורם לך לחשוב שאתה תפוח אדמה ואז בא לך לחתוך את עצמך ולהכין צ'יפס - אלכוהוליסט אחד מהשכונה שלי קיבל ככה פטור שאיפשר לו להסתובב עם צמה ארוכה.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Experiment שמתחילה ב "א. זה ידוע וזה לא סיפור של..."
הסיפור אמנם ישן, אבל המקרה הזה אמיתי לגמרי.
קראו לבחור נחמן ואם אני זוכר נכון הוא שירת באיזה בסיס קשר. הוא בכלל היה מה שנקרא "דמות ססגונית" - פעם הוא חזר שיכור בארבע בבוקר וגילה ששכח את המפתחות. הוא החליט שבמקום להעיר את ההורים שלו הוא יטפס על איזה צינור עד לקומה השלישית ויכנס הביתה מהחלון. בקומה השניה הצינור נשבר והוא נפל ושבר כמה עצמות.
כחופ''ל אני יכול להגיד לך בוודאות שלפני צבא בלתי אפשרי להשיג פטור שכזה.
במהלך הטירונות הדרך היחידה להוציא פטור שכזה,היא או דרך רופא לאחר התייעצות עם רופא עור שמעיד על כך שלחייל יש בעיית עור רצינית שמונעת ממנו מלהיות עם שיער קצוץ,או דרך הקב''ן.
אדם שפוי ומאוזן בנפשו מבין,שצבא זה לא בצפר ולא עושים מה שבא לו, ושהפקודות אומרות שיער קצר אז זה שיער קצר.
נורא אשירה, לך אכבירה, שיר מהללי
לך אתנה מנת חבלי
בכלל זמן עזור אל נורא, גזע אברהם, נצר תפארה,
אתה אל חי נותן תורה
נערך לאחרונה ע"י חטאב מת בתאריך 13-05-2008 בשעה 14:09.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי חטאב מת שמתחילה ב "כחופ''ל אני יכול להגיד לך..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי חטאב מת
במהלך הטירונות הדרך היחידה להוציא פטור שכזה,היא או דרך רופא לאחר התייעצות עם רופא עור שמעיד על כך שלחייל יש בעיית עור רצינית שמונעת ממנו מלהיות עם שיער קצוץ,או דרך הקב''ן.
אדם שפוי ומאוזן בנפשו מבין,שצבא זה לא בצפר ולא עושים מה שבא לו, ושהפקודות אומרות שיער קצר אז זה שיער קצר.
אדם שפוי ומואזן בנפשו יודע שאפשר לעשות מצבא בית זונות יותר מבית ספר..
ולגביי השאלה עצמה, לפני הגיוס אפשר ללכת לקב"ן ו\או רופא להסביר לו על הבעיות שלך ולקבל איזה פטור שאתה צריך, ככה לפי דעתי פחות,
דר"א אני יכול להביא דוגמא קצת יותר שלילית לשאלה לרוב אנשים שצריכים פטור מזקן מטעמי בריאות אינם מקבלים לפני הגיוס וצריכים להתגלח בצבא מספר פעמים לפני קבלת הפטור..
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי חטאב מת שמתחילה ב "כחופ''ל אני יכול להגיד לך..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי חטאב מת
במהלך הטירונות הדרך היחידה להוציא פטור שכזה,היא או דרך רופא לאחר התייעצות עם רופא עור שמעיד על כך שלחייל יש בעיית עור רצינית שמונעת ממנו מלהיות עם שיער קצוץ,או דרך הקב''ן. אדם שפוי ומאוזן בנפשו מבין,שצבא זה לא בצפר ולא עושים מה שבא לו, ושהפקודות אומרות שיער קצר אז זה שיער קצר.
נכון שצבא זה לא בצפר, אבל אני מאמין שאדם שפוי ומאוזן בנפשו מבקש להוציא את הפטור כי הוא באמת צריך אותו ולא על מנת לעשות דווקא, וללכת נגד המערכת
רוב חברי הפורום כאן לא בדיוק אובייקטיבים, ובעיקר החובש מאוגוסט 07
אתה יכול להוציא פטור משיער בשני דרכים, אחת היא מרופא צבאי, והשנייה מקב"ן,אצל שניהם אתה יכול להוציא לפני שאתה עולה על מדים.
אצל קב"ן: אתה מתקשר ללשכת גיוס וקובע פגישה אצל הקב"ן, ואז מספר לו שאתה שמשון הגיבור או כל סיפור שאתה חופץ בו ואתה מקבל פטור מתספורת, ואז ביום גיוס שלך בבקו"ם אתה מציג את זה שייפנו אותך להסתפר.
רופא צבאי: או שאתה נפגש בלשכת הגיוס עם רופא עור או כל רופא אחר שמבין בבעיה שלך, ואתה מבקש להגיע לרופא וועדה רפואית ע"י פקס ללשכת הגיוס, או שביום הגיוס במסדר חולים אתה נכנס לרופא.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי tom_wij שמתחילה ב "רוב חברי הפורום כאן לא בדיוק..."
חבל שדווקא את החובש שענה תשובה עניינית ונכונה אתה תוקף.
נכון גם אתה צודק אכן אפשר לפנות לקב"ן ולרפואה צבאית לפני הגיוס, אבל גם הוא צודק זה הדרכים לקבל את הפטור לגידול שיער....
החכמולוג שמעליך שרשם "אדם שפוי ומואזן בנפשו יודע שאפשר לעשות מצבא בית זונות יותר מבית ספר.." כמובן שלא תרם בשום דרך לשרשור.
בקיצור אם יש לך בעיה אמיתית שעליה אתה חושב שמוצדק הפטור לך על זה....אם לא אז תאלץ להיות כמו כל החיילים ולהסתפר...
להתחיל לספר סיפורים לרופא\קב"ן דופק את הצבא(!!!) קח את זה בחשבון - גורם לטיפול של זה שאחריך להיות פחות יעיל....זאת הסיבה העיקרית שהרפואה בצבא פוגעת הרבה פעמים באנשים שצריכים אותה.
זה ממש לא מצחיק יש לי חבר שרצה להתאבד אחרי שגידל שיער כל החיים שלו היה עם שיער לפחות עד המותניים, הוא נפגש עם קב"ן וממש בכה והקב"ן הציע לו אישור שיער או 21, לאבד שיער ארוך אצל גברים זו תופעה מוכרת וקשה ואפילו יש לה מחלות פסיכולוגיות כמו תסביך שמשון (אימפוטנציה פסיכולגית שמופיעה אצל גברים שאיבדו את השיער, ברצינות)
אתה יכול לבקש מרופא אישור של 5 סנטימטר אם זו צלקת
אם זו מחלה שגורמת לקח שבאמת יהיו לך גושים גדולים כאלה על הראש (שכחתי את שמה) אתה יכול פטור שיער מלא
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי CamelMild שמתחילה ב "זה ממש לא מצחיק יש לי חבר..."
שער זה רק אחד הדברים שבן אדם מאבד עם הגיל והבגרות.
אומנם עכשיו שאני חושב על זה, עדיין יש לחבר שלי ראסטה אחת ששמר איתו לאורך כל הדרך, באחת המגרות שלו.
הוא הגיע ללשכת הגיוס קירח כמו ירח ועם רסטה מידלדלת מעל אפו, ובדק מתי יכריחו אותו להוריד אותה. כשאמרו לו שזהו, הוא חייב להסתפר, הוא שלף מספריים ולקול מחיאות הכפיים של שאר המתגייסים כרת אותה בעצמו וזרק מאחורי הגב...
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי CamelMild שמתחילה ב "זה ממש לא מצחיק יש לי חבר..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי CamelMild
זה ממש לא מצחיק יש לי חבר שרצה להתאבד אחרי שגידל שיער כל החיים שלו היה עם שיער לפחות עד המותניים, הוא נפגש עם קב"ן וממש בכה והקב"ן הציע לו אישור שיער או 21, לאבד שיער ארוך אצל גברים זו תופעה מוכרת וקשה ואפילו יש לה מחלות פסיכולוגיות כמו תסביך שמשון (אימפוטנציה פסיכולגית שמופיעה אצל גברים שאיבדו את השיער, ברצינות)
אתה יכול לבקש מרופא אישור של 5 סנטימטר אם זו צלקת
אם זו מחלה שגורמת לקח שבאמת יהיו לך גושים גדולים כאלה על הראש (שכחתי את שמה) אתה יכול פטור שיער מלא
אם זה לא נובע ממחלה פיזית תפנה לקב"ן
ח ועם 5 ס"ם לא יעזור להסתיר תצלקת?
5 ס"ם זה חצי קצוץ יעני
יש חבר'ה שנולדו בלידת-ואקום, ויש להם על הראש סימן מהממצצה (או איך שלא קוראים למכשיר הזה שמיילדים איתו בלידה ואקום) - בדרך כלל הם מקבלים בלי בעיות אישור לשיער ארוך מעט מהמקובל.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "יש חבר'ה שנולדו בלידת-ואקום,..."
יש לי בדיוק את העסק הזה ( הו אמא..:~ ), מתי אני יכול לבקש אישור להיות עם קצת שיער? האם יכול להיות ( ואיך? ) שאני אוכל להשיג את זה לפני שיספרו אותי פעם ראשונה?
מותר לבוא עם איזה תספורת שבא לך נכון?
כשאני נוסע בתחבורה ציבורית יוצא לי לראות לא מעט חבר'ה מבוגרים, במדי ב', לא מגולחים, עם שער ארוך (עוד כל מיני יצורים) לכן אני משער שאין חוק של ממש לגבי תספורת במילואים.
נכון, לא נכון?
בזמנו כשהייתי בחרמון בסדיר ישבה איתנו פלוגת צנחני מילואים, שהמאגיס"ט שלה עבד באזרחות כמלכת דראג. לא רק שהיה לו שיער ארוך מסודר יפה בעזרת קשת, אלא שהיו לו גם לכה על הציפורניים, גבות מעוצבות ועגילים גדולים.
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "אני הגעתי למילואים כמה וכמה..."
תודה על התגובה.
במקור נכתב על ידי עבדול אלהזרד
אני הגעתי למילואים כמה וכמה פעמים עם שיער ממש לא תקני, ולא הייתי היחיד. כל האלמנטים האחרים שתיארתי הם אכן חלק מהופעה מקובלת אצל חיילי מילואים, ואף אחד לא יגיד לך כלום.
בזמנו כשהייתי בחרמון בסדיר ישבה איתנו פלוגת צנחני מילואים, שהמאגיס"ט שלה עבד באזרחות כמלכת דראג. לא רק שהיה לו שיער ארוך מסודר יפה בעזרת קשת, אלא שהיו לו גם לכה על הציפורניים, גבות מעוצבות ועגילים גדולים.
אתה ציני או שאתה רציני?!
יש דבר כזה מאגיסט שהוא דראג חחחחח?????
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי player11 שמתחילה ב "[QUOTE=עבדול אלהזרד]אני הגעתי..."
שדנה אינטרנשיונל היה בזמנו מאגיסט בגולני
ואני רציני לגמרי בקשר למאגיסט מהצנחנים - כששאלתי את האנשים מהפלוגה שלו אם הסיסי הזה הוא הפקידה הפלוגתית שלהם, הם ענו לי שהוא סטרייט לגמרי, סתם יש לו מראה נשי והוא מנצל את זה כדי להתפרנס בתור אמן דראג. חוץ מזה, אחרי שראיתי אותו יורה במאג בעמידה כבר לא חשבתי שהוא סיסי.
באותו העניין - בספר על סיירת מטכ"ל נכתב שאהוד ברק ניצל את מבנה גופו העגלגל (?) כדי להתחפש במשימות שונות בבגדי נשים, ואף נהג להתנדב תמיד כשהיה צריך מישהו שיתחפש לאשה (??). השאלה היחידה שעדיין אין עליה תשובה רשמית מאף אחד היא האם בזמן שהוא התמזמז עם מוקי בצר ב"אביב נעורים" זה היה על יבש או עם לשון?
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "דנה אינטרנשיונל, או ליתר דיוק..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עבדול אלהזרד
דנה אינטרנשיונל, או ליתר דיוק ירון כהן, לא גוייס/ה עקב בעיות משקל. באותה תקופה היא עוד לא היתה קוקסינל אלא סתם הומו קטן ושעיר.
ואני רציני לגמרי בקשר למאגיסט מהצנחנים - כששאלתי את האנשים מהפלוגה שלו אם הסיסי הזה הוא הפקידה הפלוגתית שלהם, הם ענו לי שהוא סטרייט לגמרי, סתם יש לו מראה נשי והוא מנצל את זה כדי להתפרנס בתור אמן דראג. חוץ מזה, אחרי שראיתי אותו יורה במאג בעמידה כבר לא חשבתי שהוא סיסי.
באותו העניין - בספר על סיירת מטכ"ל נכתב שאהוד ברק ניצל את מבנה גופו העגלגל (?) כדי להתחפש במשימות שונות בבגדי נשים, ואף נהג להתנדב תמיד כשהיה צריך מישהו שיתחפש לאשה (??). השאלה היחידה שעדיין אין עליה תשובה רשמית מאף אחד היא האם בזמן שהוא התמזמז עם מוקי בצר ב"אביב נעורים" זה היה על יבש או עם לשון?
חחחחח גדול!!! אני מבין שהמאגיסט הזה נדלק על המראה של העגילים והלכה, אז הוא החליט להישאר איתם אה?? חחחחחחחח XD
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "לא רק עם איזה תספורת שבא לך,..."
עכשיו לנושא די אמיתי ..אני אמור להתגייס ממש ממש עוד מעט ומה לעשות לצערי יש כבר מפרצים בגיל 19...זה ממש מוריד לי ביטחון עצי כשאני לא יכול להסתיר קצת את המפרצים עם השיער ...אפשר אולי לשכנע אותם לא להסתפר כול כך קצר??????.
וכמה סנטימטר צריך להיות בזמן (יום ) הגיוס???
אפשר איכשהו לסדר אאת זה כבר עכשיו לפני הגיוס..(ולא אין שום צלקת יש איזה נקודת חן קטנה על הראש)
אם יש לך בעיית הקרחה, עדיף לך לעשות קרחת מלאה וזהו - אנשים עם תסרוקת "הלוואה וחיסכון" מהווים בדרך כלל מושא ללעג, בעוד שמאיזו סיבה מסתורית חייל קירח נחשב לבחור רציני יותר מחייל עם שיער...
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "אם יש לך בעיית הקרחה, עדיף לך..."
תשמע אתה חי בסרטטט איזה הלוואה וחיסכון בראש שלך ..חס וחלילה זה לא כזה מצב ...יש טיפטיפה מפרצונים בראש לא משהו ששמים לב אם יש לי יותר מ-4 סנטימטר...בגלל זה אני לא רוצה גלח כי אז באמת רואים..אבל כשיש טיפה שיער ישר לא רואים ולא מבחינים ...אני אומר לך בטוחחח כי אפחד אין לו מושג שיש לי משהו כזה ...