03-05-2008, 07:57
|
|
מנהל בפורום צבא וביטחון
|
|
חבר מתאריך: 26.11.05
|
|
קוראים לזה ריגול
בעולם תחרותי כשרוצים לחתום עיסקה והצד השני מציב תנאי רכישה מהסוג הזה (גם ייצור המוצר אצלנו) אז אין ברירה והולכים על זה תוך כדי הקטנת אחוז הסיכון מול הסיכוי (תחקירים ביטחוניים, מידור, שיטות הבטחת מידע וכד').
לי דווקא הפריע שמייצרים את הטיל באותם מתקנים עלובים ולא באיזה מבנה מודרני בסיגנון FAB28 שבהגדרות שלו הוא מייצר סינון מידע (אזורי כניסה וכד') או שאני טועה וזה באמת כך (קשה לי להאמין שלא) וחיים הכט לא הראה את זה אלא רק את המבנים הישנים.
סה"כ זה פטנט לא חדש בעולם (סין מייצרת את הפיתון 3, הודו טילי ברק, טורקיה את מטוסי ה F-16 וכו...), תמיד יש סיכוי שאיזה מדען מקומי ישתף פעולה עם גורמים עויינים ויעביר מידע חסוי על המוצר (משהו בסיגנון מדען יהודי שמעביר תוכניות מיראז' 5 לכל מיני ישראלים כעוסים....).
כלל זה נכון לא רק מבחינה ביטחונית אלא גם מבחינה מסחרית.
חיים הכט וטילי הלוז/שפריר, האיש כהרגלו עשה סרט מרגש עם מעברים מיידיים בזמן (עבר/הווה), כפי שנאמר יש שייראו בזה בדיחה ויש שייראו בזה אומנות על דבר אחד כולם מסכימים הרעיון הוא מהמם - באותו מפעל בו הועסקו יהודים בתנאים תת אנושיים אחרי 60 שנה היהודים שם מלכים.
חיים הכט בעיני יוצר מעניין (קצת תיאטרלי אבל באופן מלא חן) שנוגע בנקודות ציבוריות המלאות בציונות, עניין וכנות.
לגבי הדיוקים על טילי הגבריאל (לוז)/שפריר, נו באמת זה ממש לא העניין בתוכנית, כשחיים הכט יעשה תוכנית על רפאל אז אני סומך עליו שידייק ויספר נכון את ההיסטוריה כולל העובדה שאז (בעידן טילי הלוז) רפאל בכלל לא הייתה קיימת בשמה הזה.
אגב עם טיל השפריר 1 המושמץ רן פקר, איתמר נוינר ועוד טייס הצליחו להפיל 3 מטוסי מיג 21.
|