25-04-2008, 15:35
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shlomz
בכל אופן, נדמה לי שבאיזשהו מקום הגישה של "לא לתת להם תחמושת" פוגעת בנו, מאחר והיא הופכת אותנו לשבויים במיתוס, לפיו לא ביצע צה"ל מעולם מעשים אכזריים..
|
כאשר מישהו שואל אותך ברחוב "מה השעה?" ואתה לא עונה לו משום שאתה לא אוהב את העגיל שיש לו בגבה: זה חוסר נימוס
כאשר יש לך חשד סביר שהוא שואל אותך מה השעה כדי שיוכל לחטוף ממך את השעון/מכשיר סלולארי: זה אולי חוסר נימוס, אולם כזה שמתגמד לעומת הרצון ההגיוני שלך לשמור על עצמך.
אני לא חושב שישנם אנשים "חושבים" שמאמינים שצה"ל לא ביצע מעשים שחורגים מן האוטופיה. לא הייתה גם טענה כזאת והיו גם אנשים שנשפטו על כך (למי שלא זוכר איסר בארי נחשד, בפעם הראשונה, בגלל גופה של מודיע ערבי שחוסל), כך שהטיעון לפיו "דיון הוא מדד לחוזק" לא מחזיק מים.
כאשר באים אנשים לזקני הדור ההוא, חלקם אישי ציבור ידועים אפילו, ובמעשה "מייקל מורי", כביכול באים לראיין אותם באופן כללי, אולם נעים סביב השאלה "האם הרגתה ערבים?" או "האם ירו עליכם מכפר X בצפו ןהנגב כאשר התקרבתם אליו", אני אומר "בי בי" לטענה שלך (שפעם הייתה מקובלת עלי) שכנות היא סוק של חסינות. את תועמלני הנקבה לא מעניינת ההיסטוריה שהם לכאורה באים לחקור (כשהם ב"שדה" לא כאשר הם מעבדים חומר גולמי על המקלדת בביתם הפרטי: שם אין לי השפעה על מעשיהם): האמת היא שגם קל מאוד לזהות אותם בשל כך, משום שהם רחוקים מאוד מטיפוס "איש ידיעת הארץ", בין אם קיבוצניק "שמאלי" או חובש כיפה "ימני", ומזכירים יותר איש שיווק שטח שיודע בעיקר לדבר על המוצר הנוכחי שלו, אבל לא מבין שום דבר בהיבט הרחב שלו.
לצערי שמספר החודשים האחרונים פגשתי יותר מדי מקרים "מייקל מוריים" כאלה (או יותר נכון שמעתי עליהם) ואני נאלץ להזהיר את הזקנים מפניהם: לא בגלל שצריך להסתיר או יש מה להסתיר, אלא משום שמסתובבים בשטח אנשים שמעוניינים לדוג פרטי מידע ממוקדים, ולא מאוד חשובים, ולאחר מכן לכוון רק עליהם את אור הזרקורים.
ומה שיותר עצוב הוא שבעוד מספרם של תועמלני הנקבה הוא קטן, גדול מספרם של אלה המשתפים אתם פעולה מתוך תמימות, חוסר רצון להיות "רע" או סתם משום שזו דרך עבורם להשמע. אני מכיר כמה וכמה אנשים שנשאו דברים מול כינוסים כאלה, וזאת בלי שיש להם שמץ תמיכה בזרם. הם הוזמנו לדבר על "ראשית ענף גידול התפוזים לפני 1882" ומכיוון שזה התחום שלהם, אז למה לא לדבר? אז מה אם יש לערב "אג'נדה" מאוד מסויימת?