במקור נכתב על ידי Soloavia
אני בטוח שזה מעורר רגשות, אבל עדיין
לא מעורר אצלי רגשות מיוחדים. הייתי שם, בפילבוקסים, במארבים, באבטחת מארבים, במרדף אחרי חדירה... ראיתי את הפלאחים, רועי הצאן, הילדים עם העפיפונים... גם מסוף הדלק המחורבן ומסוף קרני איבטחתי. יריתי ירי מונע, יריתי ירי מכוון, יריתי בתגובה לירי, יריתי ביוזמתי, יריתי על שקיות ניילון תלויות על גדר, על דוד שמש שגולגל לשם ויריתי גם ירי תגובתי לא מכוון כשהאבק שעלה בכלל הסתיר לי את המטרה. אני רואה את העניין מהצד של החייל ודי בטוח שאם נעשה היררכיה בין ארבעת הגורמים המעורבים (חיילי צה"ל, אזרחים ערביים, מחבלים ועיתונאים) אז בעיני, עם ובלי רגשות, העיתונאי הוא היחיד שאין לו מה לעשות שם, גם אם הוא מחליט שהוא קיים כעיתונאי.
- עיתונאים נחשבים גורם נייטרלי, ממש כמו האו"ם.
לא בעיני - לא בכל מחיר. אני לא מתכוון למות בשם נייטריות הנגזרת מתוך הגדרה על דף נייר. מהות המלחמה היא לא רק מה שאמר קלאוזביץ (שאת זה קוראים בסיפריה) אלא גם שאין בה חוקים של "חד וחלק". אני בטוח שלפי כל מיני אמנות אני טועה, אבל לפי המציאות אני צודק.
זה שהעבודה שלהם כרוכה בסיכון - זה נכון, וזה גם ידוע לכל הגורמים המעורבים, ועדיין - לא הופך אותם למטרה לגיטימית. ומצד שני - הימצאותם בשטח - לא מסירה אחריות ממי שפגע בהם. ככה - שחור ולבן.
אני לא חושב שהתותחן ראה בו מטרה לגיטימית ובו זמנית ידע שהוא עיתונאי.
אפשר להסביר, פשר לתרץ, אפשר למחות וגם לטעון כנגד. כל זה לגיטימי מבחינת כל הצדדים - ועדיין - להרוג עיתונאי כי הוא היה "בפריים" של הכוח היורה - זה צעד שאינו לגיטימי ואינו חוקי.
נכון מאוד (היפוטתית). קודם תוכיח שהוא נורה כי הוא היה עיתונאי.
כל הדוגמאות שהבאת - אינן רלוונטיות כי אף אחד מהנ"ל לא עוסק בתיעוד המצב המתרחש. חוקר 'נדידת ציפורים במטווחים תחת אש' - יגיע גם יגיע לחקור ציפורים שנודדות במטווחים תחת אש - גם אם הדבר מסכן את חייו. זה מקצועו, וזה מה שהוא עושה.
זו טענה מלאכותית לחלוטין. אין דבר כזה חוקר 'נדידת ציפורים במטווחים תחת אש' ואין דבר כזה "צלם רצועת החישוף, גיזרת המיזבלה-ציר בירי". אני לא יכול להתמודד עם הטיעון הזה ולא צריך.
גם רופא עובד בבי"ח, ומצד שני גם בשדה הקרב, ובשני המקרים - הוא מוגדר נייטראלי. גן אנשי פיקוד העורף לצורך העיניין.
ועל זה נאמר, ואל תקח את זה אישית (ברצינות!) My dear, a reporter is hardly a medical Doctor....
ולהאשים את התקשורת בכך שהיא עושה דברים משיקולי רייטינג - זה בערך כמו להאשים שף בבישול... כל עוד יש דרישה - יהיה מי שיספק אותה. להאשים את הצלם בסיכון בגלל סיפוק דרישת הצופה (רייטינג) הוא כמו האשמת הטבח בהשמנתך (לא שלך חלילה).
לא האשמתי. בכל מקרה זה דיון נפרד: "סיבה ומסובב" אני חושב שהמונח הנכון צריך להיות כאן.
אם נמשיך בקו הזה - עצם עבודת הטבח בסביבה רווית גז אש וחשמל - לא פוטרת את טכנאי הגז מלעשות כמיטב יכולתו על מנת לוודא שהטבח לא יינזק במהלך עבודתו.
אז אתה אומר שטכנאי הגז (צה"ל) הוא זה שבגללו הרצועה הנה מקום "אפוף גזים דליקים"?. אם כבר נעשה סדר בעניין זה אז נגיד שהטבח חסר האחריות, מאוד מאוד רצה להספיק ולצלם עוד פרק ב"קרב סכינים" שישודר הערב, ונכנס במודע למסעדה שבה ישנה דליפה חמורה, וזה למרות שהטכנאים נתנו לו מספיק מידע על הסכנה. אה... והוא נכנס מדלת שעליה לטכנאי אין שום תצפית. נכנס, התפוצץ ועכשיו מאשימים את הטכנאים שלא עצרו הכל כי היו אמורים לדמיין שיופיע שם הטבח חסר האחריות.
|