לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 19-03-2008, 09:36
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,691
לוויין התקשורת עמוס- 3 הגיע לאתר השיגור בקזחסטאן

חברת חלל תקשורת הודיעה היום על הגעת לוויין התקשורת עמוס-3 מתוצרת התעשייה האווירית לאתר השיגור בייקונור שבקזחסטאן. הלוויין הוטס מגרמניה לקזחסטאן והועבר ברכבת לאתר השיגור. בחודשים האחרונים עבר הלוויין עמוס- 3 סדרת בדיקות מקיפות במתקני חברת IABG שבגרמניה, על מנת להכינו לשיגור שאמור להתקיים בסוף חודש אפריל. בין יתר הבדיקות, עבר הלוויין גם בדיקות תרמיות שנועדו לבדוק את עמידותו בתנאים שבחלל. לאחר שיגורו וסיום הבדיקות בחלל ימוקם הלוויין בנקודה W4 בסמוך ללוויין עמוס- 2. הלוויין עמוס עמוס- 3 יחליף את עמוס- 1 שעתיד לסיים את חייו במהלך שנת 2008.

עמוס- 3 מהווה גרסהמשופרת של הלוויין עמוס- 2, ובנוסף לשידורי טלוויזיה ורדיו ושירותיהעברת נתונים באלומות הקבועות לחוף המזרחי של ארה"ב, המזה"ת ואירופה, מסוגל עמוס- 3לספק שירותים באמצעות אנטנות בעלות אלומה ניידת לכל נקודה במזרח התיכון, באירופה,אפריקה ואזורים נוספים ביבשת אמריקה.

עלות בניית הלווייןושיגורו מסתכמים בכ- 170 מיליון דולר. הוא נבנה עבור חברת חלל תקשורת על ידי מפעל מבת של התעשייההאווירית, האחראי על הפיקוח על הלוויין בכל משך חייו 24 שעות ביממה. שיגורו לחלל של לווין התקשורת עמוס-3 ישולב במסגרת אירועי ה-60 למדינת ישראל, וקיבל את חסותו של נשיא המדינה שמעון פרס.

דוד פולק, נשיא ומנכ"ל חלל תקשורת אמר היום: "מעבר עמוס-3 לאתר השיגור בבייקונור שבקזחסטאן מהווה אבן דרך חשובה לקראת שיגורו של הלוויין לחלל. עמוס-3 ירחיב את פעילותינו ברחבי העולם ומהווה הישג טכנולוגי ומקור לגאווה לאומית".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 19-03-2008, 22:53
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,691
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי yoavtheking2 שמתחילה ב "ווואי ואאי איזה לווינים יפים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yoavtheking2
ווואי ואאי איזה לווינים יפים (לא לפגוע בטכנולוגיות שבהן אבל הלווין ממש מכוער ...)
יחיסות ללווינים אחרים שראיתי הוא נראהה כמו לווין שעבר פגיעה מסוג כלשהו ...
זה ככה בגלל שאני לא רואה טוב או שבאמת הלווין הזה לא נראה כמו אחרים מסוגו ?


א. יתכן ואינך רואה טוב.
ב. ריבוי אותיות ה"א" וה "ו"בטקסט לעיל ("ווואי ואאי") תומך לכאורה בהנחה שבסעיף א, שכן אותיות אלה נלחצו יותר מדי.
ג. כך נראה לוויין תקשורת ממוצע כשהוא מקופל.
ד. להנאתך, ר"ב איור של הלוויין כפי שיראה בחלל.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 14-04-2008, 11:54
  צ'ומפי צ'ומפי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 1,241
הסבר להדיוטות של YNET.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "לוויין התקשורת עמוס- 3 הגיע לאתר השיגור בקזחסטאן"

העין השלישית (פורסם ב ynet ב 14.4.08 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3531134,00.html)

הוא יהיה קומפקטי מקודמיו, יאפשר קליטת שידורי טלוויזיה בהפרדה גבוהה ‭(HD)‬ ויכלול אנטנות ניידות, שיגדילו את טווח השידור והקליטה שלו. עמוס ‭,3‬ לוויין התקשורת השלישי של ישראל, ימריא לחלל עוד שבוע. אגב, עמוס 4 כבר מחמם מנועים
אריה אגוזי "ידיעות אחרונות"

מי ששידורי טלוויזיה באיכות גבוהה (High-Definition) עושים לו את זה, כדאי לו לעקוב בדריכות אחר המתרחש בימים אלה באתר השיגור בייקונור שבקזחסטן. למה? מפני שבסוף אפריל אמור להמריא משם לחלל לוויין התקשורת הישראלי המשוכלל ביותר שנוצר בארץ מעולם. עמוס 3 יאפשר לצופי הטלוויזיה בלוויין ליהנות מתמונת מסך חדה ומשובחת (בתנאי שמקלט הטלוויזיה שלהם מתאים לשידורי ‭- (HD‬ מה שיהפוך את הצפייה בסרטים ובמשחקי כדורגל לחוויה שונה לגמרי.


הלוויין החדש יחזק את הנוכחות המרשימה של ישראל בחלל: חמישה לווייני ריגול מתקדמים ושני לווייני תקשורת, עמוס 1 ועמוס ‭.2‬ כשלושה שבועות אחרי השיגור צפוי עמוס 3 להיכנס לפעולה. במשך כשלושה חודשים הוא יפעל במקביל לשני קודמיו, אך בספטמבר אמור הלוויין החדש לתפוס פיקוד, עם הפסקת פעולתו של עמוס 1 הוותיק, אחרי 12 שנים שבמהלכן שירת את מנויי Yes וחברות תקשורת נוספות מחו"ל.


המעבר מלוויין ללוויין צפוי להתבצע באחד מלילות ספטמבר, במהלך השעות הקטנות, שבהן מספר הצופים היושבים ערים מול המסך קטן יחסית. "זה מבצע לא פשוט, אבל אנחנו בטוחים שיעבור ללא תקלה‭,"‬ מבטיח דוד פולק, מנכ"ל חברת חלל תקשורת, המפעילה את הלוויינים מסדרת עמוס. מה יעלה בגורלו של עמוס 1 שיסיים את חייו? את טיפות הדלק האחרונות שעוד נותרו במיכליו ינצל הלוויין הוותיק למסעו האחרון: על-פי אות מתחנת הקרקע, "ייבעט" הלוויין לגובה רב יותר מזה שבו ריחף עד היום ‭36)‬ אלף ק"מ) שם הוא ימשיך להקיף את כדור הארץ מבלי להפריע לאף אחד, מסביר פולק.


במגרש של הגדולים


חברת חלל תקשורת ‭Spacecom)‬ כפי שהיא נקראת מעבר לים) נוסדה בתחילת שנות ה‭90-‬ כמיזם משותף של התעשייה האווירית לישראל, חברת ‭,GSSC‬ קבוצת ח. מר וקבוצת יורוקום אחזקות. היא החלה את פעילותה באספקת שירותי תקשורת לוויינית עם שיגורו של לוויין התקשורת הישראלי הראשון, עמוס ‭,1‬ במאי ‭.1996‬ עמוס 1 הציע איכויות שידור גבוהות ובמשך השנים סיפק שירותים למגוון רחב של חברות טלוויזיה בלוויין, וכן ספקי טלפוניה ואינטרנט בארץ ובחו"ל, ובראשם Yes הישראלית.


הביקוש הגובר לתקשורת לוויינית הביא לכך שבסוף דצמבר 2003 שוגר מקזחסטן לוויין תקשורת ישראלי שני. עמוס 2 משוכלל בהרבה מקודמו, מסוגל להעביר יותר ערוצי תקשורת ומשרת לקוחות בישראל, במזרח התיכון ובארה"ב. עמוס 2 אמור לסיים את פעילותו בשנת ‭.2016‬


הלוויין החדש יהיה משוכלל עוד יותר. עמוס 3 מצויד בארבע אנטנות - אחת גדולה ושלוש קטנות - שישמשו לקליטת שידורים ולהעברתם. שתיים מהן יהיו ניידות, כלומר לא מכוונות לנקודה אחת על כדור הארץ, אלא ניתנות לכוונון מהקרקע, בהתאם לצורך. לשם השוואה, עמוס 2 מצויד באנטנה גדולה אחת בלבד, ולכן יכול לשרת לקוחות בתא שטח גיאוגרפי מוגבל יחסית. שני לווייני העמוס מוצבים ב"מגרש" בחלל שמיקומו נקבע לארבע מעלות מערבית לקו המשווה. ממיקום זה יכולים הלוויינים לשרת מנויים במזרח התיכון, באירופה ובחלק מארה"ב. עמוס 3 אמנם יוצב ב"מגרש" סמוך לזה של שני קודמיו, אך באמצעות האנטנות הניידות שלו יוכל לקלוט ולהעביר שידורים גם מאפריקה וממערב אסיה. היכולת המרשימה לא באה לידי ביטוי במשקל מיותר: הוא שוקל ‭1.5‬ טון, כמה מאות קילוגרמים פחות מאשר שני קודמיו.


עמוס 3 יפעל בשני תחומי תדרים: תחום ‭,KU‬ שבו משדרים כיום שני אחיו הפעילים - ותחום ‭,KA‬ שמשדרג משמעותית את קיבולת השידור. על גבי תדרי KA יוכל הלוויין להעביר שידור בפס רחב ושידורי וידאו בהפרדה גבוהה ‭(HD)‬ גם למדינות שבהן לא נקלטו שידורים כאלה עד היום, ובכללן ישראל ומדינות שונות בצפון אפריקה, במזרח התיכון ובצפון אסיה. פולק מסביר כי המעבר לתחום תדרים נוסף לא נובע רק מהביקוש לשידור איכותי יותר, אלא גם מהעובדה שמלאי התדרים בתחום KU פשוט נגמר.


המשגר שהכניס את עמוס 2 ל"מגרש" שלו בחלל עשה זאת בשני שלבים, בגלל מגבלות העוצמה של מנועיו. במהלך תמרוני הכניסה למסלול, שארכו יומיים, איבד הלוויין 75 אחוז מכמות הדלק שהייתה במיכליו - מה שהותיר לו רק מעט כוח לתקן מאוחר יותר סטיות במסלולו שנגרמו עם הזמן. עמוס 3 ישוגר באמצעות משגר בעל עוצמה אדירה, מדגם זניט. המשגר הזה יכניס את הלוויין למסלול ללא שלבי ביניים, והחיסכון בדלק יאפשר ללוויין "לחיות" זמן רב יותר בחלל. זאת ועוד: בעמוס 3 הותקנו תאים סולאריים משופרים, שיאפשרו ללוויין לקלוט אנרגיה גם מהשמש.


לערך "לוויינים" באנציקלופדיה ynet - לחצו כאן

הדור הרביעי

לווייני תקשורת אינם מספקים רק שידורי טלוויזיה ואינטרנט מהיר. תקשורת, כידוע, חשובה גם לצרכים צבאיים. הרבה כלי טיס מאוישים ובלתי מאוישים עושים כיום שימוש בתקשורת לוויינים, כדי להישאר בקשר עם בסיס המוצא. בחלקם מותקנת כיום אנטנה לקליטת שידורי לוויינים. החפיפה הזו, בין לווייני תקשורת אזרחיים לבין צרכים צבאיים, עלתה בסתיו האחרון לכותרות, כאשר במאות-אלפי בתים בישראל, המנויים על ‭,Yes‬ חלו שיבושים בקליטת השידורים. דוד פולק מסביר, כי ההפרעות החמורות, שהחלו בימים שלאחר התקיפה בסוריה, בספטמבר ,2007‬ נגרמו בבירור על-ידי ספינות ביון הולנדיות, שהתבקשו על ידי ישראל לפקח על הניסיונות להבריח נשק ללבנון דרך הים. "הם הפעילו מכ"מים אדירי עוצמה, וזה שיבש את שידורי ‭,Yes‬ לקח הרבה זמן לשכנע את ממשלת הולנד להורות לצי שלה להפחית את עוצמת המכ"ם‭."‬

מה הלאה? בעוד ההכנות לשיגורו של עמוס 3 בעיצומן, בחברת חלל תקשורת כבר מתכננים את הדור הבא של לווייני התקשורת, ובראשם עמוס ‭,4‬ שצפוי להמריא לחלל בעוד שנתיים. לקראת הפרויקט הזה מקיימת חברת חלל מגעים עם שותפה פוטנציאלית, הפעם, כנראה, ממשלת ישראל עצמה.

עמוס ‭ ,4‬ אגב, יוצב בחלל בנקודה שונה מזו שבה הוצבו קודמיו. מנקודה זו, 70 מזרח, יוכל הלוויין לכסות שטח הרבה יותר גדול: מיפאן במזרח ועד למרכז אירופה. כמו עמוס,3‬ גם הוא יורכב מאנטנות קבועות וניידות, שישדרו בעוצמה גדולה מאוד. המשקל יגדל בהתאם, ועשוי להגיע ל‭3.5-‬ טון.


אחרי שישוגר עמוס ‭,4‬ יוכל מערך הלוויינים הישראלי לשרת לקוחות המצויים כמעט בכל פינה על פני הגלובוס, מטוקיו ועד ניו-יורק. העניין, כמובן, הוא עסקי טהור: עוד לפני שעמוס 3 המריא לחלל, כבר נרכשה כמעט כל יכולת השידור שלו על-ידי חברות תקשורת שונות ברחבי העולם.


נערך לאחרונה ע"י צ'ומפי בתאריך 14-04-2008 בשעה 11:57.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 21-04-2008, 22:11
  SkyMarshal SkyMarshal אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 435
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי גונס שמתחילה ב "מי שומר על כל זה?"

שמירה ואבטחת השיגור והמטעד הינם באחריות של TsENKI - המרכז לתשתיות חלל, השייך לסוכנות החלל הרוסית. הקוסמודרום עצמו, אני מניח, מאובטח גם ע"י חיילים רוסיים.
אתר "31" בו נמצא המתקן לטיפול במטעד (Payload Processing Facility) מאובטח 24 שעות ביממה, ומתאים לסטדנרטים מערביים (בוצעו כבר עשרות שיגורים של לוויינים מערביים מבייקונור).

לוויין עמוס-3 אינו לוויין צבאי אלא לוויין תקשורת מסחרי, וספק אם יש בו רכיבים טכנולוגיים סודיים במיוחד. כמו כן, גם העניין הזה מסודר דרך חברת Land Launch וסוכנות החלל הרוסית.

עוד מידע כללי על חברת Land Launch תוכל למצוא במסמך הבא (PDF, 6MB).

עריכה: קישור לאוסף של כל התמונות של ההכנות לשיגור שפורסמו באתר של הסוכנות החלל הרוסית מדצמבר האחרון.
_____________________________________
Experiment provides Experience. Experience fortifies Theory. Knowledge is Power.
The way is clear, the Challenge - strong. The Duty - inescapable.
We must have the facts. Common sense calls for the facts. Now.
-Lieutenant General William E. Kepner


נערך לאחרונה ע"י SkyMarshal בתאריך 21-04-2008 בשעה 22:13.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 22-04-2008, 01:44
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי גונס שמתחילה ב "לפי ויקיפדיה העלות של השכרת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי גונס
לפי ויקיפדיה העלות של השכרת המתקן הינה 115 מיליון $ל20 שנה
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7...0%D7%95%D7 %A8
שהוא סכום די נמוך לפי דעתי

115 מיליון דולר כל שנה על כלום - זה לא מעט בשביל מדינה כמו קזחסטאן.

ציטוט:
כמה עולה להשתמש במתקן לטובת שיגור לווין

לא משלמים על המתקנים - משלמים על השיגורים.

ציטוט:
וכמה לווינים משוגרים שם מדי שנה

מצאתי באתר "רוסקוסמוס" סטטיסטיקה לגבי שיגורי משגרי-חלל. בצבע אדום מסומן חלק של השיגורים שהתבצעו במהלך שנת 2007 מקוסמודרום בייקונור מתוך סך כל השיגורים בעולם. כלומר, 20 שיגורים שהם מהווים 30% מכלל השיגורים באותה שנה. הצבעים האחרים הם:
ירוק - קוסמודרום פלסצק
בז' בהיר - חיל הטילים האסטרטגיים הרוסי
כתום - ארה"ב
בז' - סין
תכלת - "סי לאנץ'"
לילך - הודו
לבן - יפן
סגול - אירופה
אפור - ישראל
סה"כ - 68 שיגורים.



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.roscosmos.ru/PictFiles/4/starts-2007-diag2.gif]
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:30

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר