צ'נדי, לא אכזבתי אותך, נכון? פרק ענק, ותגיד תודה שלא אמרתי מילה, למרות שרציתי
סתם, חחחח.
לאנס, יא מלך, האמת שאני הבנתי מצויין את הפרק כמוך, אבל אני לא חושב שהייתי מסוגל להסביר את זה כול כך טוב כמוך. כול הכבוד!
צ'נדי, אתה סותר את עצמך בכול פעם. מה זאת אומרת, כול השנים שיעברו אליו, הם לא יעברו אליו, הזמן בין 1996 ל-2004 מבחינת דזמונד מת, קפוט, פיניטו, הוא לא מרגיש שעבר הרבה זמן או משהו כזה, בשבילו המעבר מהעבר לעתיד הוא מיידי, בעוד שבשביל פנלופי עברו ממש בזמן אמיתי 8 שנים, הבנתוס? במילים אחרות, הוא שינה את העתיד של הסובבים אותו ולא את שלו, לפחות לא ישירות.
אני חושב שהשאלה שהייתה צריכה להישאל היא למה בעצם דזמונד צריך להתקשר לפני. עוד בנקודה ההתחלתית של הפרק פני היא עוגן, הוא כבר מכיר אותה ב-1996 (עובדה שהוא מדבר איתה) ובעתיד/הווה (הוא הרי מסתכל על התמונה שלהם כשהוא במסוק). אולי הוא היה צריך, איך אני אגיד את זה, "להטעין את המוח" בפני? כלומר, אולי כאילו עבר יותר מדי זמן מאז הפעם האחרונה שהוא ראה/דיבר איתה? או שעצם העובדה שאחרי שהוא קפץ לעבר ו"הטעין" את פנולופי הוא צריך את האיזון ו"להטעין אותה" בעבר/עתיד?
העניין של הקפיצה הוא חשוב מאוד: דזמונד, או יותר נכון התודעה שלו, חווים את העבר והעתיד ביחד, כלומר פעם ב-1996, פעם ב-2004, שוב 1996 והלאה, בדיוק כמו שראינו בהשתלשלות האירועים בפרק.
לגבי מס' עונות/פרקים: הרבה שאלו על מס' הפרקים והענות באשכול "האם לפתוח אשכול חדש לאבודים" ונראה שלא שמו לב, אני כבר רשמתי על זה, אבל מי שפספס, הנה מה שקורה.
כבר לפני שנה, פחות או יותר, נחתם הסכם בין היוצרים/מפיקים ל-ABC לפיו ABC מתחייבת ל-6 עונות לסדרה, כלומר עוד 3 בנוסף ל-3 ששודרו עד אז. דובר אז על עוד 48 פרקים שהוחלט לסדר אותם במתכונת של 16 פרקים לעונה, 16 פרקים כפול 3 עונות = 48 פרקים. כול עונה תשודר בסביבות של ינואר/פברואר עד מאי של השנה. ב- 2008 (עונה 4 - שכרגע משודרת), 2009 (5) ו-2010 (6).
כבר בדצמבר בערך אם אני לא טועה, ועד לפני משהו כמו 4 שבועות כשהתחיל שידור העונה ה-4, היו ל-ABC שמונה פרקים מוכנים לשידור. עקב שביתת התסריטאים ההפקה הופסקה באמצע הצילומים/הפקה ל-8 הפרקים הנוספים שהיו מתוכננים. עוד דובר אז שיש סיכוי שיספיקו את 8 הפרקים אם השביתה תסתיים מהר, אבל מאחר וזה לא קרה, והשביתה התארכה עד, שוב אם אני לא טועה, תחילת-אמצע פברואר האחרון, הם לא היו מספיקים.
לכן, מה שהוחלט בפגישה בין המפיקים/יוצרים לבין ABC זה שלאחר שידור פרק 8 ב-19.3 (יש עוד סיכוי קל שזה ייקרה אחרי פרק 7) תצא הסדרה לפגרה קצרה ותשוב עם עוד 5 פרקים חדשים שנמצאים כרגע ממש בהפקה, החל מה-24.4 כלומר עונה של סה"כ 13 פרקים. דיימון לינדלוף, יוצר ומפיק הסדרה, הבטיח כבר ש-3 הפרקים "החסרים" יושלמו בעונות הבאות.
נראה לי שסיכמתי הכול.