כי אתה רוצה להחזיר אנשים מחופשות, ואתה לא רוצה ליפול להם על הראש עם עוד משימה מחוץ לתפקיד. זה קורה בחה"א יותר מדי, ולא בדיוק עוזר לחיילי החובה.
זה אפשרי - בצורה סבירה - אחרי יום+.
(ציניות). מסכנים...אפשר לחשוב שהם בצבא או משהו.
כשלוחמים שתפקידם הוא לאבטח (ובוא לא נכנס לסמנטיקה) נשלחים למשימת אבטחה אחת במקום לאחרת - זה דבר אחד.
כשאנשים שמתמחים בטיפול בכלי טיס נשלפים לצורך המשימה הזאת.. אף אחד לא יכול להחליף אותם.
אז בוא נגייס כח כוננות במילואים ונציב אותו בכל בסיסי החיל..
יותר פשוט להכשיר X+2 טכנאים בכל טייסת .זה לא שחסר חיילי חובה בצה"ל.
בוא תקפיץ לאיזור עובדה את צוות הכוננות שלגמרי במקרה נמצא עכשיו בטכני, או להיפך.
למה,מה הבעיה להחזיק כוננות ב2 הבסיסים במקביל? בלי להתייחס כרגע לזמינות מסוקים,שגם את זה אפשר לפתור.כמה נחיתות חירום באמת דורשות הגעה מיידית לאזור נידח שכוח אל ובכמה הצוות יכול לחכות שעה וחצי שעתיים לכוח הרכוב (מה שהוא עושה בכל מקרה)
זאת תגובה לדברי הצנחן. להחליף להבים לוקח לא מעט זמן.. לא סתם הבאתי את הדוגמה הזאת.
הנקודה היא שצריך לארגן צוות טכני עם ציוד ייעודי, שיבוא לתקן את העסק. כשהכח יתארגן, זה אמור להיות עניינו לאבטח את האיזור (אלא אם הם בשטח עויין).
קל מאוד לומר שרק חה"א מפיל משימות על הירוקים, ומתייחס אליהם חרא. כל מערכת היחסים הזאת גרועה, תראה כמה טענות שומעים פה על היחס של חה"א לירוקים.
היחס הזה מתחיל מהטענה (מוצדקת ככל שתיהיה) "צוות אוויר שווה יותר.נקודה.".
למה אתה מצפה אחרי טיפוח תחושת עליונות כזאת?
מצד שני, אני דווקא זוכר שבכל פעם שאירחנו ירוקים (וזה קורה הרבה) היחס שלנו אליהם היה טוב יותר מהיחס שאני קיבל מירוקים כ-"אורח". לא זכור לי שקצין הגמ"ר בחטמ"ר עציון הציע לי את המיטה שלו במקום שאני אשן בחדר עם ריצפת חצץ כשאיבט"שתי את המחנה שלו.. אני דווקא כן הצעתי את החדר שלי כולו ללוחמים שחזרו מתראו"ג בליל הסופה.
סתם דוגמה ליחס של "שהחיל שלכם ידאג לכם למגורים נורמליים"
כשבא צוות טכני של ט.193 להפליג בחיל הים הוא מקבל את התנאים הכי טובים ,
תמיד על חשבון הלוחמים של הספינה. אז מה הנקודה?.