03-02-2008, 19:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.12.04
|
|
::יומן מסע-חלק ראשון::
שלוווום חברים![=
הנה אני שוב כאן,בארצנו הקדושה,אחרי חודש של טיול מ-ד-ה-י-ם בתאילנד ולאוס.
היו לי הרבה שינויים מהתכנון הראשוני-לאוס נכנסה לעניין,וויתרתי על וייאטנם וקמבודיה.
עלה לי רעיון לעשות כאן בפורום מעין "יומן מסע" שלי מחולק לארבעה חלקים,וכך גם אוכל לספר את סיפור הטיול שלי מלווה בתמונות שצילמתי-כשכל אשכול טומן בחובו שבוע מהטיול שלי.
(לכל המפקפקים אם זה חוקי-אדי התלהב מהרעיון ואישר[=)
אז נתחיל:
אחרי טיסה של 9 שעות מהארץ לבנגקוק,אני נוחת בבנגקוק ויוצא החוצה לקחת מונית לרחוב הקאו סאן.
ההרגשה הראשונה היא הלם טוטאלי.רעש,עשן,מלא מכוניות,עוד יותר מלא אופנועים שמתערבבים יחד ויוצרים אי סדר אחד גדול.אחרי כמה ימים בתאילנד מבינים שככה זה בתאילנד.אי סדר-מסודר איכשהו.לוקח מונית,ויורד ברחוב הקאו סאן.זהו רחוב המטיילים בבנגקוק.שם נמצאים מלונות,גסט האוסים,שוק גדול של בגדים\שטויות למתנות,דוכני מזון,בית חב"ד ענק וסוכניות נסיעה מגוונות-כולל שתיים ישראליות.
כך נראה הרחוב עצמו(אין לי תמונה של הרחוב שאני לא בה-בהחלט בעייתי):
(אה,כן,הורדתי ת'קוקו לפני הטיסה[=)
דוכן אוכל בקאו סאן.בתמונה-דיונונים מיובשים:
בתאילנד,לכל מקום קרוב אפשר לקחת את המוניות המקומיות-הטוקטוק.כלי חמוד,אך מפחיד במקצת.(תלוי בנהג כמובן)
טוקטוק בפאנינג:
צילום תוך כדי נסיעת לילה בטוקטוק:
בקאו סאן יש מוכרות עם לבוש תואם שבאות ומציעות לך דברים.כך הן נראות:
אחרי סיבוב של ארבע שעות החלטתי עם החבר שטס איתי שניסע לצפון תאילנד,ונשמור את בנגקוק וסביבותיה לסוף הטיול.
אוטובוס לילה של 12 שעות לקח אותנו לעיר צ'אנג מיי שבצפון.
הגענו עם בוקר,והלכנו לחפש חדר בגסט האוס.מצאנו,התמקמנו,שכרנו אופנועים,לקחנו מפה והתחלנו בסיבוב.
באיזור צ'אנג מיי יש המון מפעלים פתוחים שמציעים לתיירים לבוא ולראות כיצד הם מכינים דברים.מפעלי תכשיטים,חימר,עץ וכד'.
עוד דוגמא-מפעל להכנת מטריות וכל מיני דברים מיוחדים מנייר אורז:
האישה הזו מכה עם פטישי עץ על אורז מעורבב עם דבק ומים ובעצם יוצרת את הנייר עצמו:
ואז מגיע השלב של הצביעה:
אח"כ מציירים על המטריות כלמיני דברים,ונותנים לזה להתייבש בשמש.
משם המשכנו עם האופנועים למעיינות חמים-שאפשר להכנס ולרחוץ בהם,וגם יש גייזר ענק:
אח"כ למפל מים ענק(שכולל בתוכו גם כמה קטנים כמובן):
אח"כ עלינו 308 מדרגות למקדש שבראש ההר,וראינו נזירים מתפללים את תפילת הערב שלהם:
ולבסוף תצפית לילית על צ'אנג מיי מאותו המקדש::
בצפון רואים המון את הפרח הנפוץ ביותר בתאילנד-הנופר:
ולסיום-שני פורטרטים.האחד של האיש שמחבר את המקלות של המטריות במפעל המטריות(אתם לא מבינים בכלל איזה עבודה מייאשת!!!):
והשני,שהוא סיפתח לחלק הבא ביומן(שיגיע רק אם תהיו מעוניינים,כמובן)-פורטרט של ילדה משבט ארוכות הצוואר:
תהנו![=
|