12-02-2008, 12:35
|
|
|
חבר מתאריך: 31.03.02
|
|
תלוי. הבנאדם כניראה פשוט מעוניין בשפות, ולכן הלטינית, סנסקריט, וכו' ברשימה. גם תלוי למה הכוונה ב"שימושיות". סביר להניח שהשפה השימושית היחידה היא האנגלית והשפה המדוברת במדינה שבה אתה חי. אם, לעומת זאת, אתה רוצה לטייל, לעבוד בחו"ל, או שסתם אתה מכיר הרבה אנשים מאוכלוסייה מסויימת, אז לדעת עוד שפות זה תמיד בונוס. כמובן ששוב, שפות כמו לטינית וסנסקריט יכולות רק לעזור בקריאת ספרות עתיקה וגם כן עוזרות בהבנה ולמידה של הרבה שפות קשורות נוספות, אבל הן אינן שפות מדוברות (למרות ששמעתי על קהילות קטנות בהודו שכן מדברות בסנסקריט או דיאלקט דומה).
האספרנטו לדעתי לא כ"כ שימושית אבל מעניינת מבחינת שפות "מלאכותיות", וגם שלא ממש צריך ללמוד אותה. אם הבנאדם באמת ידע את הצרפתית ו\או איטלקית ברמה גבוהה אז אפשר יהיה להבין טקסטים באספרנטו בלי הרבה בעיות (עם הידע הדי בסיסי שלי בצרפתית אני מבין די הרבה כתבים באספרנטו).
ולבסוף, לא בדיוק הייתי אומר שצרפתית, סינית ויפנית הן שפות לא שמושיות, שכן יש להן הרבה מאוד דוברים בעולם (היפנית דווקא פחות חשובה מהשלוש אלא אם כן אתה מעוניין לבקר ביפן, למרות שכרגע גם הסינית במצב דומה, אבל עם יתרון של הרבה יותר דוברים).
נערך לאחרונה ע"י LinkBomber בתאריך 12-02-2008 בשעה 12:39.
|