26-03-2009, 12:26
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
לא אמרנו עד עכשיו שום דבר על מצב התחזוקה המחפיר של הטנקים האחרים בגיזרה שגרם לכך שהצוות הזה נשאר בודד במערכה כטנק יחיד. כל הטנקים האחרים לא הצליחו/יכלו להצטרף ללחימה!
מדהים אותי לשמוע, לראשונה, שהייתה מחשבה שתצא לפגוע בו במק"ך. הרי אמורים להיות שם עוד ארבעה טנקים!
היה נוהל שנכתב כבר שנה קודם שאמר שבכל ארוע שעלול להתפתח להתקפת מוצב (זיהוי בואדי זאוס/דיפוס, זיהוי כניסה לאלמגור או לנטושה, זיהוי בנטושה או חמור מכך, במדרגה, ירי נק"ל על המוצב וכו') התותחנים יורים תוכנית אש קבועה לנקודה קבועה (ש 14, אני כמעט בטוח שזה רכס עריד אל-הוא, אם לא אז זה יותר לצפון מערב, תל חנון או משהו כזה). היה גם משהו שבארוע חמור הם כבר יורים אש לחילוץ על דהר אל וזנה והשלוחה שבין דלעת לגמבה.
באותו הלילה היו: זיהויים בנטושה, באלמגור, בוואדיות, בישנה ובמדרגה! האם התותחנים עשו משהו באותו לילה? מה ירו? לאן. באיזה שלב?
מה עשו הנמר"ש (7) לטובת הארוע הזה?
הרי מתבקש כאן ירי עקיף לאלמגור, למדרגה, לדיר מר אנטוניוס, לוואדיות וכו'.
גם אם היה חשש לירות מעל המוצב, הרי בדיוק בשביל זה נועדה המרגמה 60 בדופן הצפונית!
אם אני זוכר נכון הצוות זרק לפחות ארבעה רימונים. אחד מהם היה על המחבל שנצמד אליהם אחרי שדרסו אותו. ליאור זרק את הרימון הזה. כך שיכול להיות שנזרק גם רימון בבוקר. נדמה לי אפילו שאחרי הפגיעה בטנק שמאי זרק רימון נוסף.
אתה מספר על נפילות 120 מ"מ. שמאי לא היה בטוח בעניין. יצא לי לספוג פיצמור 120 בגמבה, ממש ממש לא נעים! היכן היו הנפילות? האם הם היו יעילים?
האם אתה יודע מה נפל: פצמ"ר או פגזי תותח (D30)? מהיכן ירו אותם? האם מהסוללה של צל"ב שבכפר רומן? אם כן, למה לא ירדו עליהם עם חיל אוויר?