01-01-2008, 11:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
|
|
כל תוכנה שאתה מתקין על המחשב היא "רוגלה" בפוטנציה.
הבעיה עם סקייפ באותה תקופה היה שהם לא ידעו את הלקוחות כי נעשה שימוש במשאבי המחשב ודבר זה הכעיס לא מעט וגרם להכנסת התוכנה לרשימת ה"רוגלות" בחלק מתוכנות הסריקה.
העובדה הזאת לא הופכת את סקייפ לפחות בטחה או יותר בטוחה מכל תוכנה אחרת המותקנת על המחשב. השימוש שהתוכנה עושה במחשב לא גורמת לו "להחשף", אף אחד לא יכול לדעת מה אתה עושה עם המחשב, איזה מידע יש עליו או את רשימת הסרטים הפורנוגרפים שיש לך בספריה c:/naughty girls/early years
אתה כן יכול לטעון שככל שהתוכנה יותר מסובכת, הסיכוי לבאגים ופרצות אבטחה הוא גדול יותר, אבל שוב, ישנן תוכנות יותר כבדות מסקייפ עם גישה לאינטרנט (לדוגמא, מערכת ההפעלה), שם, אני חושש, הסיכון גבוה יותר.
אני, אישית, משתמש בסקייפ רק בתור גיבוי. את רוב השיחות אני מבצע דרך תשתית SIP ע"י התוכנה X-LITE. החוכמה בשירותים כאלו, במיוחד אם אתה צריך להתקשר לקו טלפון רגיל (סלולרי או נייח) בחו"ל הוא שניתן למצוא ספקיות SIP מקומיות באותה מדינה, ואז לקבל אפשרות לשיחות טלפון במחיר מקומי (דוגמא קטנה, אני מתקשר לקו נייח באוסטרליה בעבור 0.3 דולר אוסטרלי לשיחה לא מוגבלת בזמן).
ספיקו זה בכלל עסק מפוקפק. כדי לקבל שיחות בחינם אתה צריך להיות מניאק ולשכנע את חבריך להתקשר למספר סלולרי (כשברוב המקרים, כאשר אתה נמצא ליד המחשב יש לידך קו טלפון נייח) כדי שאתה תרויח מכך דקות שיחה חינם.
|