25-12-2007, 22:21
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
קיים אמצעי תבערה אווירי- פצצת נפלאם.
במלחמה לא נעשה בו שימוש כי פשוט לא היו פצצות כאלו. מישהו חשב שהן מיותרות.
גם לא הייתה אפשרות לגייס כאלו מהאמריקאים.
במהלך מואץ מאד חיל האוויר ורשויות שונות פיתחו אמצעי אחר שכשל בניסויים (אני מכיר היטב [כולל תמונות] את הנושא שבהחלט צריך להבעיר את הכיסא מתחת לישנם של כמה אנשים, תרתי משמע, אך בלתי אפשרי להיכנס אליו בפורום)
שמעתי על ניסויים להצתת שמורות הטבע מהקרקע שלא צלחו.
לא ראיתי סימוכין לשום ניסוי כזה.
להרגשתי, אחרי ההסתבכות של מגלן בראשית המלחמה (19.7) בשמורת טבע שקד, הוחלט שלא להתעסק עם שמורות הטבע אלא לנסות ולעקוף אותן ככל הניתן.
מה כן ראיתי?
ראיתי איך שני פגזי זרחן שירינו מהטנק שלי יצרו תבערה עצומה בפאתי שמורת טבע יארון. האש בערה במשך שעות וכילתה שטח עצום של צמחיה.
בימים שלאחר מכן היינו מול שמורת יארון הרבה מאד. יכלנו בקלות לירות לתוכה פצמרי או פגזי זרחן. לא קיבלנו אישור. למה?
לקראת סוף המלחמה טנקים מהפלוגה שלי הסתובבו בעייטרון ועינתא (כניסה על הציר של חטיבה 7 מכיוון מלכיה).הטנקים האלו יצאו בנסיעה איטית מאד בתוך שיירה שגררה תובות וצריחים של כלים פגועים והיו בה גם דחפורים וחיילי חי"ר שצעדו ברגל. השיירה הזו נסעה מאד מאד לאט בשעות האור (נסיעה של כ4 ק"מ במשך כ12 שעות!) והיה חשש לחטוף טילים.
מפקד אחד הטנקים רצה לייצר מה שיותר מיסוך עשן בינו לנת"מים שמהם ניתן לשגר עליו טילים (כרחבון, ג'אבל כחיל, מארון א-ראס, רכס שקד וכו'). הוא השתמש בכל אמצעי שהוא מכיר. הצוות הזה זרק רימוני זרחן (לא נרות או רימוני עשן) שלא עשו הרבה רושם על הצמחיה, ירה את כל המדוכות שלו ששרפו שריפות מקומיות יפות וכשנגמרו המדוכות המט"ק ירד מהטנק והדליק את הצמחיה עם גפרורים! הצמחייה בערה נהדר!
אני אנסה להביא לכאן את הסרטים שהצוות צילם.
אם רק היו רוצים השמורת היו בוערות נהדר.