27-08-2008, 05:06
|
|
|
חבר מתאריך: 26.12.04
|
|
מצטערת - עדיין לא כל כך ברור לי
ציטוט:
במקור נכתב על ידי המממ
כמה סיבות
1. כוונות הברזל שלו לא מספיק טובות (המרחק בין הכוונות קצר מדי והאחורית רחוקה מדי מהעין)
הפתרון של הגליל לשים את הכוונת האחורית על הגוף שמתפרק היא בעייתית
שים לב שגם המסילות בקישור השני לא מתאימות לאמצעים אופטיים כי הן רחוקות מדי
2. הוא ארוך. העדיפות לנשק קצר יותר היא ברורה.
3. הנצרה לא מתאימה לשמאליים
4. לא יורה תחמושת נאט"ו תקנית
5. לא משתמש במחסניות של M-16
שידרוג הנשק לתצורת בולפאפ יעילה תקצר את הנשק תשמור על אורך הקנה ותקרב את הכוונות ליורה
שני הסעיפים האחרונים הם כבר לא קיט שדרוג, הם דורשים כמה החלפות משמעותיות
כאשר לא ברור אם יש למדינות או אירגונים שמפעילים עדיין AK47 צורך בהן
בקיצור, צריך נשק מודרני זול, פשוט ועמיד שמשתמש במנגנון האמין של קאלשניקוב מסוף שנות ה40.
(ואני יודע שמנסים...)
|
אני די בטוח שאני חבר הפורום היחידי שבבעלותו M4, גליל ו קלאצ AK-47.
1. כוונות הברזל של הקלאץ מצויינות. אם אתה יודע כיצד לרכוש כוונות באקדח - אין בעייה לרכוש כוונות בקלאץ. יש שני דרכים להרכיב אמצעים אופטיים על הקלאץ. אחד היא ע"י החלפת מכלול צינורית הגזים ומדפס האחיזה ביחידה חדשה עם מסילת פיקטיני. אני יורה עם רובה כזה לפחות פעם-פעמיים בחודש - אין שום בעייה במרחק של הכוונת האופטית. דרך אחרת היא באמצעות מתאם צד המותקן על גוף הרובה. זה המתאם המועדף עלי - והוא גם המתאם שבבעלותי (מה לעשות, אני פשוט לא מאמין בהחלפת חלקי נשק מקוריים). אישית, מצחיקות אותי הירידות על הגליל. זהו ללא ספק הרובה האהוב עלי. היציאה מאיפוס עקב ההתקנה על מכסה הנשק אינה משמעותית בטווחים קצרים. הרובה הזה הוא בלתי ניתן לעצירה, מרגיש חזק ונוח יותר לתפעול מהקלאצ - שוב לדעתי ואני יורה בו כמעט כל שבוע. כן הוא כבד יותר - אבל כשאני עשיתי טירונות חי"ר לא הייתה לנו בעייה לסחוב אותו, פלוס 9 מחסניות. לא זכורים לי מעצורי הזנה כמו במקוצר בבוץ של החאמם. אגב, באותה תקופה היחידים שהלכו עם ידיות הסתערות היו טבחים בבזק שהרכיבו ידיות אחיזה של קלאצים כידיות הסתערות קדמיות על הגליל. אני בטוח שכל התוספות וקוונת ההשלכה המותקנות על הנשקים היום הן נחוצות - אולם לדעתי חיילות, רמת קליעה וידע ירי בסיסי חשובות הרבה יותר.
2. בבעלותי קלאץ AK47 מתוצרת רומניה מדגם WASR-10 שהוא מעט יותר קצר מקלאצ רוסי סטנדרטי. בכל מקרה אורכו של הקלאצ הוא 86 ס"מ, ושל ה-M4 84 ס"מ. תזכיר לי בבקשה מה הבעייה באורך?
3. בדיוק ההיפך. לשמאליים יותר נוח לפתוח את הניצרה בקלאצ. בכל מקרה בלחימה לא ברור לי מה הבעייה. הולכים עם נשק לא נצור ולא דרוך. בשלב מסויים זה היה התו"ל בנשיאת מקוצר (בהכנס, פטיש לפנים, נשק לא נצור).
4. נכון ליום ראשון (פשוט קניתי תחמושת חדשה ביום ראשון) יותר זול לקנות בארה"ב תחמושת 7.62*39 מתחמושת 5.56ממ תקנית (30% יותר זול!). מה לעשות הצבא האמריקאי צורך כרגע את כל קיבולת היצור המקומית של ה-5.56ממ וקשה להשיג אותה.
5. וזה חיסרון?! המחסניות של הגליל ושל הקלאצ אולי פי - 2 יותר כבדות אבל גם פי 4 יותר אמינות ממחסניות ה-M16. בגליל לא היו מעצורי הזנה - נקודה. בגליל שלי יריתי כבר כמה אלפי כדורים - עדיין ללא מעצור.
שלא תבין אותי לא נכון - אני מאד אוהב את ה-M4 שלי. ובצבא המקוצר היה נשקי האישי יותר מ 3 שנים עליו עברתי לוטר. אבל - לא תמיד חדש הוא יותר טוב. בתבור לא יריתי ככה שאין לא שום דעה עליו לטוב או לרע. ככה שחזרנו לנק' ההתחלה - לשם מה צריך את כל שיפצורים האלה - אותי עוד לא שכנעת
|