במקור נכתב על ידי alon9999
זה בדיוק אותו דבר...מילא יש פה עוד אנשים שמנסים לתרץ את הגזענות שלהם על כך שהערבים לא משרתים בצבא, אבל עכשיו אתה גם מערב בדואיים לעניין?
תרשה לי לשאול אותך שאלה, אמרת שאתה מדימונה, אני מניח שאתה מזרחי.
לפני יומיים תקפו פה בשכונה שלי, 4 שיכורים, ממוצא מזרחי את חבר שלי שהוא לא עשה כלום, רק הלך ברחוב, תקפו אותו וגנבו לו את הארנק והסלולרי...לפי ההיגיון שלך, צריך להעיף את המזרחים מהארץ לא?
מה לגבי האתיופים? כל הרצח במשפחה? הם לא מטמאים לנו את התרבות? לא נעיף אותם מהמדינה?
דווקא מדימונאים,אשר גרים בעיר פריפרית אני מצפה להבנת מיעוטים, והבנת הקיפוח שגורם לאנשים לפשוע וכדומה...מה שאתה עושה פה הוא מסוכן, ובחו"ל היית נחשב לגזען, בארץ לא, כי לצערי הרבה מהאוכלוסיה פה גזענית וזה נהפך לדבר שבשיגרה...
רק שתדע איפה צמח הנאציזם והפאשיזם, סתם בשביל הידע הכללי שלך, הם צמחו ממפלגות הימין הקיצוני אשר השתמשו בדיוק באותם משפטים שאתה משתמש כיום כלפי ערבים ובדואים, רק החליפו אותם ביהודים, תלמד היסטוריה ותבין איזו סכנה קיימת במשפטים שהשתמשת בהם...אני לא חושב שאתה גזען, אני חושב פשוט שאתה צריך ללמוד קצת היסטוריה בשביל להבין שמה שאתה אומר פה זאת סכנה, לא רק למיעוטים, אלא סכנה גם לנו כחברה, שאנו עלולים לסיים כמו משטרי הימין הקיצוני באירופה.
כי הכל בר השוואה...כולנו בני אדם ובכולנו יש את היצר להאשים את החלש, כולנו יכולים ליפול לפאשיזם, אני לא חושב שאנחנו בני אדם שונים מהגרמנים והאיטלקים, אנחנו יכולים ליפול בדיוק לאותן תקופות שהם רוצים לשכוח מהן...בגלל זה אנחנו צריכים להיזהר מאוד.
|