21-10-2007, 22:51
|
|
|
חבר מתאריך: 07.10.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yoyoav
טוב... אז אנחנו פה כמה חברים... חלק חולמים על יחידות העילית (סיירת מטכל, שייטת) חלק יותר ריאלים ומכוונים לגבעתי\גולני וחלק חולמים על שירות ג'ובניקי כמשקי ממטרות או משהו בסגנון
אז אחרי כמה וויכוחים סוערים יש לנו פה כמה שאלות, שכנראה גם יעצבנו חלקכם (כסף)
וסתם שתדעו אני מהאלה שרוצה את הסיירות
אז דבר ראשון האם הקב"א המינימלי בשביל לקבל זימון ליום הסיירות הוא 54?? (ועד כמה זה קשה לקבל דבר כזה)52
האם יש דרך להגיע לדרגה של קצין דרך השייטת וסיירת מטכל? (לא דרך חובלים), איך מגיעים להיות קצין ביחידות האלו?לוחמים מהיחידות הללו יוצאים לבה"ד 1 כמו לוחמים חי"ר רגילים. ולאחר מכן חזורים ליחידה.
האם קצין (ביחידות חי"ר הרגילות) חייב לחתום קבע? מה המשכורת של קצין? על הנייר לפני הכניסה לבה"ד 1, חותמים קבע של שנה. רוב הקצינים מרצים את השנת הקבע שלהם אך יש חלקם שלא כי הצבא אינו צריך אותם. והם ביזבוז לצבא. אז מקצרים את שירות הקבע ל 4-8 חודש. יש גם קצינים שאינם מרוצים מהתפקיד שלהם (לוחם אשר קיבל תפקיד קבע משרדי) אז הם מבקשים לוותר על הקבע שלהם.
אם אני לא טועה, "משכורת" של לוחם היא בסביבות ה700 שקל לחודש... האם חייל שמשרת ביחידות כמו סיירת מטכל או שייטת 13 (או גם שלדג לדוגמא) מקבל תוספת כלשהי (אם כן כמה)? או שהוא נחשב בדיוק כמו חייל קרבי אחר? כן. שייט,ס"פניק וטייס מקבלים תופסת ( משהו כמו 150-200) שקל בחודש בנוסף ל700. בקבע המחיר שונה.
ביחידות ההתנדבותיות יש לחתום קבע של שנה וחצי פחות או יותר אם אני לא טועה.... האם גם בשירות הקבע מקבלים את אותה "המשכורת" או שמרגע שהפכת לחייל בקבע מקבלים סכום כסף יותר נורמלי? הקבע תלוי ביחידה שלך. יש כאלה שרוצים שתחום שנה וחצי ויש חצי שנה. המשכרות קבע היא כמו משכרות עבודה בשוק האזרחי איזור ה 5500-6000. כמו כן היא משתנה בהסמכות שיש לך.
אז שלא תבינו לא נכון, אצלי לפחות ממש ממש לא חשוב הכסף שאני יקבל או לא יקבל וזה לא משהו שימנע ממני לרצות להתקבל ליחידה מסויימת, אבל שאלנו את השאלות האלה מתוך סקרנות ומתוך וויכוחים מיותרים בין אנשים שאין להם ידע בעניין
תודה לעונים =]
|