26-10-2008, 11:46
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.07
|
|
פנטזיה של זיהוי
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ועד שIRIR יחשוב על חידה חדשה: מה זה? למה זה שימש?"
אני לא מכיר את החפץ, ואין לי ידע לגבי מהותו.
אבל - הרשו לי לפנטז. זה קשור לאיזו התרגשות שחוויתי באתר היסטורי.
קובור אל יהוד, המכונה קברי המכבים, היה ככל הנראה אתר קבורה מפואר אי אז בתקופה הטרום-חשמונאית. ארכיאולוגים פוסלים את זיהויו כקברי המכבים משתי סיבות - שיטת הקבורה לא התאימה לתקופת החשמונאים; ולא רואים משם את הים - למרות שבכתבי פלאביוס מוזכר שקברי החשמונאים היה קומפלקס מדהים בפארו, וראו משם את הים (כנראה. הטקסט לא לגמרי חד משמעי).
הסתובבתי לא מעט בשטח, גיחה קטנטונת מ-443, כדי לנסות להבין אותו.
הפתיעו אותי 2 דברים - הבליה של האבן (מזכיר מאד את הבליה של האבן בצילום של ישראלה), ואי הסדר בתפוצת הקברים.
עד שפתאום, יום אחד, הם הסתדרו: יש שם גיא חצוב בסלע, ארוך, ישר, שעוברים בו מחדר לחדר ובאחרון היה כנראה איזה מזבח. כיום צומח שם עץ גדול ויפה. אם מקבלים את ההנחה שזה לא היה מבנה סגור, אלא חדרים גדולים ופתוחים, מבינים לפתע שחלק גדול מהקברים ממוקמים לאורכו של אחד מקירות החדרים הללו, מעל הסלע המהווה את הקיר.
כלומר - מי שהשתתף שם בטקס הלך בגיא צר, כשהוא עובר מחצר לחצר, כשמשני צידיו התנשאו קירות גבוהים, ומעל אחד מהם, לאורכו, היו מסודרים הקברים.
בתמונה - החצר האחרונה, עם העץ שממש בוקע מתוך הסלע.
ואם זה נכון, ואם הסלע הוא אותו סלע, אז אולי מדובר בשקערוריות לשמן מאור? מין חנוכיה חצובה בסלע?
|