05-10-2007, 00:00
|
|
|
חבר מתאריך: 28.07.04
|
|
כתבה או הבעת דעה ?
אחד המרצים שלי לחשבונאות - רו"ח שכתב מספר ספרים עוד בתקופה שאבא שלי סיים תיכון , אמר לי פעם שהרמה של הכתבים בעיתוני הכלכלה בארץ היא פשוט מחפירה והם לא מבינים את המשמעות של מה שהם כותבים.
גם אני , כמו בן , חושב שהעיתונות הכלכלית בארץ (מבחינת העיתונים הגדולים) לא אמורה לפנות לבעלי השכלה כלכלית מסויימת אלא לצרכן קל ומכאן שאני גם קורא אותם בערבון מוגבל.
אבל , מדורי הפרשנות הכלכליים למינייהם , מאפשרים לכל פרשן להביע את דעתו על נושא מסויים (ממש כמו בתחומים אחרים) וזאת גם הסיבה שהכתבות נראות כפי שהן נראות.
בסופו של דבר , הכל שאלה של השקעה כספית - אם תביא לעיתון כתבים כלכליים בעלי השכלה מתאימה - העלות מול תועלת שלך תקטן - המטרה היא להביא את המידע לקורא הקל ולא לצרכנים בעלי השכלה כלכלית כלשהי.
מקריאה של מה שרשמת אני מבין דבר אחד - שכותב הכתבה לא הבין את הנתונים שהוצגו בפניו , פשוט ככה , הוא פשוט לקח את הנתונים הללו ו"שיחק" איתם כדי להמחיש את מה שהוא מבין (כמו פרשן מסויים בערוץ הספורט שלא אנקוב בשמו).
הרי ברור שהתשואות שהוצגו שם מוטות - כמו התשואות בפרסומות של קרנות הנאמנות - הרי התשואות שם יכולות להיות בחתכי תאריכים שונים רק בשביל להשיג תשואה מרשימה (קרן XX השיגה תשואה של 50% ! - רק שבכתב קטן למטה יהיה רשום שזה בשנתיים האחרונות).
חוצמיזה , ששום דבר לא מבטיח תשואות כפי שהוצגו בכתבה ! ( 2 הכיוונים אפשריים).
אני מבין את התסכול שלך לגבי הפרשנות שלהם , אבל מי שקורא עיתון כלכלי ומסתמך רק עליו עושה שטות , צריך לקרוא ולהבין נתונים אחרים - במיוחד כשרוכשים נכס כלשהו (דירה להשקעה , דירה למגורים , קרקע וכו' ).
אגב, הקשר בין פסיכולוגיה להשקעות ברור ומובן , אבל לא כל בני האדם מגיבים בצורה מסויימת לאותה סיטואציה , אחד יעדיף להשקיע סכום כסף כלשהו ברכישת דירה להשקעה ואחד יעדיף לשים את הכסף בפק"מ ולחיות מהריבית.
לסיכום , אני אשמח לקרוא את המודל לגבי הנדל"ן (כמו גם את העיוות עם הנוסחא של הIRR שהבטחת) , אני אישית חושב שחבל שאתה מוציא את הכעס שלך פה , הרי בסופו של דבר כולנו פה בשביל לתת לאחרים מה שהם לא מקבלים במקום אחר ובחינם.
אני ממליץ לך להרים את הכפפה ולרשום מכתב תגובה לכתב הנ"ל בעיתון עם כל העיוותים הנ"ל (כמובן שאחרי שתסיים עם מועדי ג' שלך - נ.ב - בהצלחה ! ) , אני משוכנע שאם יש למישהו שם בעיתון קצת שכל הם ישמחו להעסיק אדם כמוך עם הבנה כלכלית (אם תרצה כמובן) .
בהזדמנות , אתה יכול גם לעזור לי לנסח מכתב דומה על המלצות האנליסטים , כל אותם אנשים שעושים בתואר שלהם קורס אחד בניתוח דוחות כספיים ועל מסך שימוש במודלים חישוביים/מימוניים "מבינים" את הנעשה בחברה ומטעים ציבור משקיעים שלם וחבל .