במקור נכתב על ידי שחר אדום
שם המוסד - טכניון
כתובת - קרית הטכניון , חיפה . בין נשר לנוה שאנן...
כיצד מגיעים ברכב פרטי ותחבורה ציבורית -
גובל בנשר ובשכונת זיו. נגישות גבוהה ונוחה מבחינת תחבו"צ ורכב פרטי.פינות ירוקות - יש. דשא (ענק) מרווח צמוד לאולמן , ריאות ירוקות שונות בכל הפקולטות . בכל פיסת דשא ניתן לראות סטודנטיות חטובות מתחרדנות ...
איכות הסגל - טכניון... (דווקא לא, לא מובן מאליו. כבר בסמסטר הראשון נתקלתי במרצה אחד ומתרגל אחד עם בעיות שפה די רציניות. מרצה נוסף היה פשוט לא רציני. לזכות הטכניון רוב הסגל עד כה היה מצויין, נערך משאל כל סמסטר שלכאורה יש לו השפעה על בחירת הסגל לפחות לדורות הבאים, וישנה ספריית וידאו די נרחבת שלפחות מקצועות יסוד אפשר להשלים ממנה במקרה של בעיות כאלה.)
איכות המנהלה - שירות אדיב וידידותי, משתדלים תמיד לעזור ובמאור פנים. יחד עם זאת , כמובן שיש יוצאים מהכלל. במיוחד בפקולטה למדעי המחשב וחשמל - הידועות ביחס הגרוע שהסגל מעניק לסטודנטים האומללים. בגדול , לדעתי - אין הצדקה אמיתית לסטיגמות השליליות שרווחות בנוגע לאטימות המוסד וחוסר ההתחשבות בסטודנטים. יחידה לקידום סטודנטים מפותחת ותומכת - חונכים,עזרה למילואימניקים ועוד. (לא יצא לי יותר מדי להתעסק עם מנהלה בסמסטר הראשון, גם לא היו לי קטעים של מילואים, אבל בסה"כ נראה לי בסדר, עם כמה דברים קטנים ומעצבנים, כמו מכונת האישורים שעובדת כל הזמן אבל מזכירות שמחתימה אישורים שעובדת רק בין 11:00-13:00. יש הרבה ספריות, ספריה לכל פקולטה וגם ספריה גדולה לכל הטכניון. חוות מחשבים, מדפסות, מכונות צילום בכל חור. חנות מכלול שיש בה פחות או יותר הכל - ציוד משרדי, ציוד ללימודים, קצת מיחשוב וצילום דיגיטלי ואפילו קצת מוצרי קוסמטיקה וניקיון למתגוררים במעונות. ניתן לקנות שם ספרי לימוד ולהשאיל ספרים מסויימים לסמסטר שלם בספריית הדיקן בחנות. אגודת הסטודנטים מנהלת חנות חוברות של בחינות, ואפשר אפילו למסור להם בחינות מוצלחות תמורת כסף (עד 40 ש"ח לבחינה בציון 100, אבל לך תוציא 100 בטכניון...).)
כיתות: גודל, מיזוג אוויר,נקיון - צפוף. המוסד בתהליך התרחבות אך עדיין , די צפוף. כיתות גדולות ובדר"כ עמוסות מאד. כמובן שהעניין תלוי בפקולטה בה לומדים. באוירונוטיקה יותר נוח וסימפטי מאשר בפיזיקה או חשמל. אולמן דחוס וצפוף תמיד... (אולמן= בניין הכיתות בו כולם לומדים את קורסי היסוד בשנתיים הראשונות - כל קורסי המתמטיקה וחלק מקורסי הפיזיקה ) (מחזק, יש פקולטות עם בניינים חדשים, כיתות משוכללות ומרווחות, ויש פקולטות עם בניינים שנראים כמו בונקרים מתקופת המנדט (חשמל ביניהם לצערי) עם כיתות יותר צפופות ופחות נוחות. בחלק מהכיתות והאודיטוריומים יש עדיין לוחות גיר, שזה די מצחיק, אבל אני חושד שזה יכול להיות גם בכוונה לרצונם של כל מיני פרופסורים זקנים. מזגנים עובדים ברוב הכיתות, אבל לפעמים יש איתם בעיות, ולפעמים הם לא פועלים וצריך ללכת לחפש אחראי בניין שידליק אותם והוא לא תמיד נמצא. בכל הכיתות יש מערכת הגברה ומיקרופון למרצה/מתרגל.)
קפיטריה - יש כמה. די זול ודי טעים. (יש קפיטריה קטנה בכל פקולטה בערך. בפקולטה להנדסה אזרחית יש קפיטריה גדולה מאוד שמגישה ארוחות שלמות. יש סניף של קפה גרג בטכניון ויש שווארמה ופיצה. מכונות שתייה וסנדויצ'ים בשפע בכל הבניינים.)
לסיכום - בואו בהמוניכם!!!
|