19-08-2007, 11:13
|
|
|
חבר מתאריך: 01.06.07
|
|
קודם כל שיעלו את דעת הקהל על צה"ל.
שיעשו זאת ע"י שיעורי מורשת קרב והיסטוריה צהלי"ת בבתי הספר העל-יסודיים , שאני לומד בהם , ורק פעם בשנה מזכירים את המילה צה"ל ביום ההצמאות , בושה וחרפה , ואחר כך מתפלים למה הצעירים לא רוצים לקחת חלק בצה"ל , ולמה שייכחו באמת? אני לא מאשים אותם , כאשר כל מה שהציבור יודע על צה"ל הוא ועדות חקירה ומידע על מינויים מהחדשות , אין פלא שאין לצה"ל אהדה בציבור.
ושיחזירו את המצעדים הצבאיים! ביום העצמאות וביום מיוחד שיקרה יון צה"ל - כמו שיש בהרבה צבאות בעולם יום הצבא הפולני לדוגמה שהועלה בפורום , שביימים אלה תלמידי בית ספר ואזרחים יצפו בעוצמה של צה"ל , בשורות הטנקים , כלי השיריון , כלי חיל הים והמטוסים , נכון , יקר והרבה לוגיסטיקה , אך בשנות ה50/60 עשו את זה וזה רק הגביר את הכבוד לצה"ל בקרב בני בישוב.
לדעתי אם רק ישקיעו מעט בהאדרת צה"ל כצבא מקצועי וחזק , ויעלו את הפטריוטיות בקרב בני הדור הצעיר , נראה פה אחוזי גיוס הרבה יותר גבוההים.
לגבי הפטריוטיות - שכל בוקר בכל ביה"ס יהיה מסדר הנפת הדגל ושירת התקווה , שיעורי מורשת צה"ל ולימודים על עיקרון צה"ל וימי עיון במוזיאונים (יד לשיריון , בית התותחן , מוזיאון חי-האוויר וכדומה...) יעלו את רצון הנוער לשרת את המדינה , וכן , גם להקריב את חייו למענה.
לא , אני לא מתכוון לפתוח מחנה "נוער אולמרט" ולהפוך ליהיות איראן. רק אהבת ארץ ומדינת ישראל ואת הצבא שלה.
|