23-08-2007, 20:56
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.05
|
|
יכול להיות הסכם, חוזה חוקי לחלוטין, ועדיין תהיה זכאות להגנת החוק (למשל, כאשר עובד חותם על חוזה בו הוא מוותר על זכות שלא-ניתנת-לוויתור - אם מכוח חוזה קיבוצי או חוק). מבלי להכנס יותר מדי לצד המשפטי, הרי שבהחלט החוק הוא לא רק ממלא-ואקומים.
בית המשפט *היה* לטובת החברות שנים רבות (צר לי על ההכללה הגסה). כיום המצב השתנה, בוודאי במקומות כמו בית המשפט לתביעות קטנות (שנועד לתביעות בסכומים שעד 17,800 ש"ח). ישנה התעוררות ניכרת בהכרה כי יש להגן על הצרכן מפני אלמנטים מונופוליים/דורסניים/כובלים וכו', וישנן פסיקות נהדרות בהתאם.
עזוב אותך ממושג לגבי הרכיבים. שייכתבו משהו שגוי (כל עוד לא מדובר בהטעייה ממש), אבל שייתנו מספר קטלוגי, תיאור כלשהו ייחודי ומחיר. ככה אוכל לקנות בתבונה, ולא אעמוד בפני קופסה שחורה.
אני מקווה שחלק ממה שאתה, אני ושאר הכותבים הקבועים בפורום יהיה לשנות את הרגלי הצריכה של הקוראים והכותבים. אני לא מדבר רק על המלצה על חנות X, או ביקורת שלילית על חנות Y. אני מדבר על זה שניתן אלטרנטיבות (Newegg, למשל), ושנסייע קצת בהבהרת תהליך הקנייה.
אסביר בדוגמא קצרה (לפני שאלך לאכול משהו)... אם היינו פורום רכב, ומישהו היה שואל "אני מתלבט בין קניית פרארי FXX ובין קניית פיאט פונטו יד-שנייה מערס":
1. תפוחים היה עונה בהשוואה מפורטת בין שני דגמי המכוניות.
2. אני הייתי מעדיף לציין שאין יבואן רשמי לפרארי בארץ, ושמדובר בהפכים כמעט-גמורים, כך שיש בעיה עם השאלה. אחרי זה הייתי מוסיף דברים על בזבוז לעומת חסכנות ועוד. זה הכיוון שלי.
נערך לאחרונה ע"י Rationalist בתאריך 23-08-2007 בשעה 21:00.
|