שכללה הרבה מידע. 90% מהמידע הגיע מהפורום הישן. בגלל הפסקת חשמל החומר אבד.
אבל אפשר לשחזר אותו בקלות: אם היית עושה חיפוש בגוגל היית מגיע אל רובו בעצמך. אם היית עושה חיפוש בפורום היית מגיע אל כולו.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "הנה הכתבה עליה דברתי - יש פה את כל מה שאתה צריך"
מכיר את הכתבה ואת הנפשות הפועלות, כולל כלי הנשק. זאת לא הפעם הראשונה שתע"ש מצליחים לדחוף מוצר נחות ולהכניסו לשרות. חוקי המשחק מוכרים וידועים..... תפוס לך קצין/ים בכיר/ים, תן לו/הם להנות ולדגמן את הנשק החדש, ונשארה לך רק בעית התקציב לרכש. ישבתי עם ישראל גלילי מספר פעמים, וראיתי אדם כשרוני אך מנותק מהמציאות. איש שחשב שהגליל שלו הוא פסגת ההצלחה ואין דבר שישווה לו, וכמובן שחלילה להזכיר בעיות ותקלות הנוגעות לבייבי שלו. האם סיפור התבור הוא חזרה בזמן? ימים יגידו.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "הנה הכתבה עליה דברתי - יש פה את כל מה שאתה צריך"
זה מה שקיבלנו, לא יותר מזה ולא פחות.
לקאצ'ה למשל (שמעון כהנר נדמה לי) יש קלאצ' שהוסב על ידי החלפת הקנה בלבד (אני לא יודע עם תע"ש או עבודת בית)
יריתי בו קצת והוא ירה בו הרבה ולטענתו הכלי אמין אפילו יותר מהגליל...
(כך גם היה שם משפחתו לפני ייצור הגליל)
הבלשניקוב היה קלאצ' AK47 שעבר הסבת קנה ומכלול ל5.56 עם דורגלים. יש תמונות שלו בפורום הישן שאני אנסה להביא במשך היום.
כמה עובדות מעניינות על שיווק הגליל:
גלילי גייס לעזרתו את אלכס אלירז מומחה הקליעה של צה"ל. שניהם הוציאו, ספר הדרכה, בשני כרכים, לרבה סער גליל... עוד לפני שהיה רובה
בלשניקוב (גלילי) היה איש שיווק מעולה. כשהגיע לארץ נשיא ממדינה אפריקאנית מסויימת שהיה חובב נשים גדול בלשניקוב לקח גליל אחד ועיקם לו את הקנה. בגליון במחנה שיצא באותו השבוע הופיעה תמונה של חיילת אוחזת בגליל העקום בהכתף כך שקנה הרובה לא נתקל באף חלק מגופה המקומר. השליט האפריקאי החליט לרכוש עשרות אלפי רובי גליל לצבא שלו.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
STERONG11 ,
הכתבה שהבאת נראית מעניינת מאוד. יש אפשרות להעלות ברוזולותציה טובה יותר, כמעט ובלתי ניתן לראות את התוכן.
טל,
ציטוט:
ה מה שקיבלנו, לא יותר מזה ולא פחות.
לקאצ'ה למשל (שמעון כהנר נדמה לי) יש קלאצ' שהוסב על ידי החלפת הקנה בלבד (אני לא יודע עם תע"ש או עבודת בית)
יריתי בו קצת והוא ירה בו הרבה ולטענתו הכלי אמין אפילו יותר מהגליל...
ירי ברובה הבודד המדובר לא מלמד שום דבר על אמינות הכלי, גם אם מדובר על עשרות או מאות אלפי כדורים או יותר. אני לא אומר שהכלי לא אמין, אבל ניסיון עם כלי בודד לא אומר כלום מעבר לעובדה שהנשק הספציפי הזה הראה על אמינות טובה.
מצטרף לבקשה לפרטים טכניים על הרובה. ממבט ראשון גם הגל נראה כמו סוג של קלאצ' (כמו הרבה רובים אחרים), אולם לא ניתן ללמוד מהתמונות על המנגנון עצמו מלבד ההנחה שקיימת בוכנה בדומה ל גליל.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי gilad-d שמתחילה ב "STERONG11 ,
הכתבה שהבאת נראית..."
לגבי עוד חומר על הגל... כרגע אין דבר כזה! אפשר לעשות מאמץ ולחפש אנשים שעבדו עליו או היו חלק מהמחליטים במכרז ולנסות לדבר איתם.
מהמעט שיצא לי לשמוע מאחד כזה הוא אמר שהגל לא היה רובה טוב כל כך, הוא היה כבד והיו לו מעצורים באותה מידה כמו של הגליל (אני מניח שהכוונה רק בתנאים קשים).
קשה לדובב את האנשים הללו מאחר שעברו שנים מאז, הזיכרון כבר לא משהו ולפעמים עדיף להם להצדיק החלטה שהם קיבלו ולא לומר "טעיתי".
יש לי עוד רעיון שמתבשל בראש אבל בשבילו תצטרכו לחכות לפחות עוד חודש.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
מידע בערימות: על העוזי, הגל ועוזי גל:
אתר "העוזי מדבר" מכיל הרבה מידע על עוזי גל, העוזי לסוגיו וקצת גם על הגל. "צה"ל נפרד מה'עוזי'" - כתבה ממעריב (שנכחדה עם המעבר לאתר NRG ומתועדת רק בארכיון שלנו) והרבה תגובות ומידע. נפטר עוזי גל - ממציא ה-"עוזי" - כתבה ממעריב (כנ"ל) ותגובות. "עוזי" - תמונה משפחתית - מידע על העוזי וגירסאותיו. רוס"ר הגל - אשכול דומה לנוכחי.
^ מלמעלה למטה: גל 7.62, גל 5.56 ובלשניקוב.
^ מלמעלה למטה: גל 7.62, גל 5.56 , בלשניקוב 5.56 וגליל 5.56 (מימין מחסנית 75 כדור לגליל).
על הגליל:
התמונות מדברות בעד עצמן (אלו תמונות ישנות, הן כוללות את הדורגלים וידית הנשיאה שהורדו בשלב מאוחר יותר, בחלקן מחקתי את ידית הנשיאה)
חלקי הרוס"ג:
טעינת מחסנית:
דריכה - זהירות הנשק מוכן לירי:
הוצאת המחסנית:
פריקה (דריכה מחדש לפחות פעם וחצי) :
בדיקה (בראיה ובאצבע) שאין כדור או מחסנית בפנים :
פרוק :
חלקי הנשק מלמטה למעלה
1. גוף הנשק.
2. מכסה גוף.
3. קפיץ מחזיר.
4. המחלק ובוכנת הגזים (ה"שושנה")
5. הבריח (בתוכו הנוקר)
5. גליל הגזים (שים לב לנפח של גליל הגזים לעומת צינוריתץ הגזים הדקה של הM16, מונע סתימות, תקלות, ירידה בקצב האש ומעצורים).
עבודת מנגנון הירי:
הזנה:
נעילה: ולאחר הירי - פלטת התרמיל הריק ושוב הזנה:
שימושים נוספים ברוס"ר גליל:
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תע"ש החל לייצר גליל בול -פאפ . הניסוי לא הצליח שניים מאבות הטיפוס שוכבים בנשקיית בתי האוסף ולא מוצגים לקהל הרב (כנראהשמי שיש לו מכרים לא צריך פרוטקציה)
יום אחד הופיע התבור, כשהחזקתי בדגם הראשון הוא מאד נראה לי דומה לגל בול פאפ. זה לא בדיוק אותו דבר......... אבל זה דומה מאד !
הייתכן שמישהו הוציא מהכספת את תוכניות הגל והפכן לתבור או שיד המקרה בדבר ?
לאנשי תע"ש הפתרונים.
אגב בשים לעובדה שגם סירקיס ( סירקיס מ-25 סירקיס מ- 26 וסירקיס מ-36 לימים סרדיוס לימים מפתח הפורה האוסטרי ) וגם עוזי גל מצאו את עצמם מחוץ לגבולותינו לא אומרת לנו משהו על ההתנהלות שלנו ?
סבא שלי הכיר טוב את עוזי גל והוא אמר לי שה"גל" היה הרובה הטוב ביותר שירה בו (כולל ה-m16).
לפי מה שסיפר לי, ה"גל" טוב יותר מן הגליל אך לעוזי לא היה הרבה כסף ועל כן יצר מס' מצומצם של רובים מסוג זה ועליהם עשה את כל הניסויים (בניגוד לבלשניקוב שכל ניסוי עשה על רובה אחר) ולכן היו טובים אך לא היו יפים .בלשניקוב, שהיה הרבה יותר מבוסס מעוזי גל, פיתח במיוחד כמה רובי "גליל" ושייף אותם והבריק אותם ונתן אותו לבוחני הרובים במתנה.
לאחר מתנה כזו מי לא יבחר בו??
מקווה שעזרתי.
_____________________________________
Your signature did not follow Fresh's signatures policy, therefore it was automatically erased. Please see the E-Mail which has been sent to you, to learn how to fix this.
With all due respect to Ronen Bergman’s interesting article, why should I believe that because of politics, the superior Gal was dropped in favor of the Galil? I believe that at the time the Army considered the most important feature for a replacement for the FN FAL to be reliability and there is no reason to believe that the Galil copied from the AK was anything but that. In fact, I read that in reliability tests of competitive rifles available in the world at the time, the AK was the most successful (and our “new” M16 lost). In my experience in the Sadir and early Miluim, the Galil was an EXCELLENT Infantry rifle. The kind of weapon you can trust your life to no matter what the conditions. I think that if we were involved in a full-scale war again, people would be wishing for a weapon as reliable as the Galil again.
I looked at the Gal models in Beit ha Ossef and they looked very interesting. The original 7.62 NATO model was designed before the Galil in the early 60s and looked like it was inspired by the FAL although I’m not aware of how the internal mechanism worked. The receiver looked like it split open like on the FAL and was the upper part made out of stamped steel. The folding stock looked like a copy from the Karl Gustov submachine gun.
In my opinion, the only legitimate complaint about the Galil was its weight, due to the milled receiver. If they had designed a lighter receiver they could have dropped a kilo in weight (like in the stamped AKM instead of the milled original AK47). I read somewhere that a milled receiver was considered necessary because the 5.56 worked at greater pressure than the original 7.62x39 Russian ammo.
BTW before anyone starts yelling “not accurate”enough-I wish that the bullet groupings I got in the Miluim with the m16 were as small as those that I got in the Sadir with the Galil!
Also about the AK video, the Galil operates exactly the same
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 20-11-2005 בשעה 13:35.
מסתבר שאחד הכלים הבודדים שיוצרו נמצא במחסן הנשק של חברת IWI, היורשת של תע"ש-מגן ז"ל שייצרה את הרובה. הכלי נראה במצב מעולה וניתן לראות את שני אורכי הקנה השונים, כשהקנה הארוך (מאחור) מותקן עם דורגל. ומשום מה אני לא מצליח למצוא את מקור התמונה.
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי big1981 שמתחילה ב "רובה גל בנשקיית SLIVER SHADOW"
אגב, מסתבר שהגל לא היה קל בהרבה מהגליל כך שהבעיה המרכזית עם הגליל לא הייתה נפתרת. ומלבד המשקל אני לא מוצא הרבה חסרונות לגליל כנשק של שנות השבעים-תשעים. בסך הכל נשק אמין מאוד, פשוט מאוד לתפעול ואחזקה ובעל דיוק סביר. כפי שכתבתי בעבר, במקורות אמריקאים שונים שנתקלתי בהם הייתה הערכה רבה מאוד לו.
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי big1981 שמתחילה ב "רובה גל בנשקיית SLIVER SHADOW"
- מעניין איך, אחרי כל הסיפורים על כמה גל הצליח לייצר רק מספר זעום של כלים שנשחקו בניסויים, פתאום צץ אחרי ~40 שנה רובה דנדש. אולי זה שחזור?
- בעיני פס המתכת בתחתית הקת מפריע יותר מעוזר. עובדה שהוא קיים רק בקרל-גוסטב.
- ובעיניין אחר- אני מניח שאני מתפרץ לדלת פתוחה, אבל הדיון האם בשנות ה-70' היה צריך לפתח את הגל או הגליל מחוויר לעומת המציאות של ימינו, בה החי"ר בצה"ל מחזיק 3 דגמים של רוס"ר (M4, מנוסר, תבור), עם שני סוגי תחמושת, עם כל ההשלכות מבחינת פיתוח אמצעים, אימונים, הכשרה ולוגיסטיקה.
עד כמה שזכור לי במבחן ההשוואה בחנו גם את ה Stoner 63. הגל מאוד מזכיר את הרובה הזה וגם את cסטונר ניתן היה לשדרג בקלות תצורות שונות כמו מרוס"ר למקלעון. נשק מאוד וורסטילי שהיה בשימוש נרחב של ה seals. כמו הגל, הקדים את זמנו
חבר יקר
תוצאות הניסוי היו בחוברות ממוספרות שרשום עליהן "סודי" הן נאספו בחזרה. (בידי היה עותק מס 6) כיום אני עוסק במחקר ובביקורי בארכיון צה"ל בקיץ האחרון לא ניתן היה לקבל את הדו"ח הנ"ל. תוצאות הגל היו טובות מבחינת דיוק. אמינות (לגליל לא היו הרבה מעצורים אך הם היו בלתי הפיכים - כמו שן פולטת שנשברת. קריעת כרכובים, ידית דריכה שנשברת ועוד) וכן במבחן הנוחות רוב המשתתפים נתנו לגל ניקוד יותר גבוה.
כדי לחדד ולדייק במה שצויין כאן. עוזי עבד בסדנאת חימוש בטירה ונתן פתרונות יחודיים ליחדות מיוחדות. בנה את רוביו בבית מלאכה. כאשר נדרש לעבור משלב ניסוי זה לניסוי כמותי (כלומר למלא יחידה בכלים) עוזי לא יכול היה לתת פתרון מבית המלאכה והציע שתע"ש תייצר את המנה של 400 הרובים ואם ייבחר הגל יחלוקו בתמלוגים. (הוא האמין שטובת צה"ל היא השיקול העיקרי) בתע"ש לא חשבו כך ומרחו במו"מ מייגע את הייצור לבסוף נמכרו תכניות הגל לתע"ש. הגליל לעומתו יוצר בהמוניו, נוסה בתע"ש מה שעבר את הניסוי חולק לגדוד בגולני, (מצעד יום העצמאות 1973 גולני צעדו עם גליל ) ובסוף לאחר שנואשו מלחכות לייצור גל ולאחר ש ה M16 הציף את צה"ל בעקבות מלחמת יוה"כ, הוחלט להכניס את הגליל - ההחלטה נבעה גם מרצון לשמר את התעשייה המקומית. הגליל של היום אינו דומה לגליל של אז (כזכור היו לו מחלות ילדות) והוא כל הזמן עבר שיפור תוך כדי תנועה. אנסה לפנות עוד פעם לארכיון צה"ל ולבקש את חוברת הניסוי.
ישראל גלילי מציג לעיתונות את דגמי הגליל ושלל האקססוריז במשרדי תע"ש, אפריל 1973 - חודש לפני המצעד בו ייחשף לציבור כולו. ראויים לציון: מתאם ירי תחמישים הענק, קת עץ מלאה שנועדה לדגם קלעים ז"ל, מיקרו ררנ"ט לא מוכר, וכידון המתחבר על הסתרשף סגנון הבאיונט של SA80 הבריטי. וגם קת של רוס"ר גרמני G3, שלא ברור על מה ולמה ההסתננה אל התצוגה...
אינני בפייסבוק מטעמים עקרוניים. יש לי 2 שאלות: האם הינך יכול להעלות כאן את דו"ח הבחינה של רובי הסער המתחרים. לבני בשעתו חיפשו בנרות, ואפשר היה להבין שנעשה מאמץ להסתירו במשך שנים.
השאלה השניה, מה קרה לאתר מכון פישר. לא ניתן להכנס אליו והסימנים מעידים כאילו נסגר. התוכל להבהיר?