|
04-08-2007, 02:18
|
|
|
חבר מתאריך: 27.06.07
|
|
טוב , הכל התחיל לפני כ 9 שנים , כשהצליחו לשכנע אותי ללכת להכנה לקורס מ"כים .
התמקמנו לחודשיים ( אם אני לא טועה ) בבסיס פלוגות במטרה אחת ברורה והיא יציאה לניווטים כל עוד נפשנו בנו . שזה אומר כל עוד אנו יכולים , שזה אומר כל ערב...
אני לא הסתדרתי עם הניווטים / מפות / גבעות . אתם יכולים למחוק את המיותר .
לאחר כחודש , שאת השלב הבסיסי בניווטים עברנו , כולם בקלות ורק אני בקושי , התחלנו לנווט ללא מפות . שזה חיסרון גדול , כי כאן הייתי לא רק צריך לסמן דרך אלא גם לזכור אותה . דבר פשוט אצל כל אדם נורמלי , אבל מה לי ולנורמלי ?
היה לזה גם יתרון לא קטן , לילה למידה ולילה ניווטים . משמע , וחופש של לילה אחד מנסיעה בטילטולית לאיזור ניווט .
בכל מקרה , באחד הלילות , היינו צריכים לבצע ניווט באיזור של מאהלים בדואים , לא רחוק מהם לפחות , כאשר ישנן מס' נקודות שמפוזרות ממש ליד המאהלים .
על מי נפלה אחת הנקודות האלה , על סחבק כמובן .
צוותנו כזוגות וסוכם שאני אהיה הראשון , הוא ימשיך מהנקודה שאני אסיים .
גדשנו לאיזור בטילטולית והתחלנו להתארגן . ארגון מטורף שכרך בלהוריד חולצה ולהשאר עם חולצה אחת , כדי לא להשרף מחום במהלך הניווט . לבישת איפוד והתכוננות נפשית . היה לנו 3 דקות בשביל כל זה . ככה שאת ההתכוננות הנפשית פספסתי .
התחלנו בניווט והנקודה הראשונה נמצאה בקלות , השנייה הייתה ליד המאהל הבדואי , ואני שנתברכתי בזיכרון מעולה כבר מצאתי את עצמי פותח פנס ומחטט במפה לראות אם התברברתי ( הלכתי לאיבוד ) או שאני בכיוון הנכון . אז לא נראה שלפי המפה שהתברברתי , אבל איך שהוא אני לא מוצא ידיים ורגליים . טוב , החלטתי שאני בכיוון הנכון ויש טעות במפה . לאחר כ 5/6 דקות צעידה הגענו לפתח של מאהל בדואי .
טוב , לילה חשוך ואנו עומדים מול המאהל , שומעים נביחות והאמת , די חוששים , להכנס או ללכת מסביב .
אבל אנו 2 חדרתים , היינו הולכים מכות שכונה מול שכונה כילדים , אנחנו בטח שלא מפחדים מכמה בדואים ואם נצטרך אנו גם נקשור אותם בכניסה לאוהל .
אנחנו גברים . גם חדרתים וגם משרתים בגבעתי .
נכנסנו למאהל במטרה לחצות אותו , יש לי הרגשה שהבן זוג שלי מפחד , אבל אני לא מאמין , הוא גבר גבר . אני גם מתחיל לפחד , אבל אסור להראות את זה . אני נינג'ה .
בערך באמצע המאהל אנו קולטים כלב רץ לעברנו , לא כלב קטן , כלב שנראה כמו אחד שלא אכל יומיים . מה יומיים ? שבועיים !
טוב , אני אומר : "דני , הוא נראה לי רעב..."
לא הספקתי להגיד "רעב" ויש כבר עוד 3 כלבים מסביבנו , כן מסביבנו , לא צוחק , פשוט איגפו אותנו !
מה עושים ? לא יודע , אבל דני כבר על מצב בודדת ב M16 ואצבע בפנים...
אני צועק עליו שיוציא את האצבע .
לא סיימתי להגיד "אצבע" וכבר עוד 3/4 כלבים מסביבנו . לא צוחק . אני רציני לגמרי .
לא זכור לי שפחדתי יותר מאותו הרגע .
דני מתחיל להגיד לי שהוא יורה . אמרתי לו שלא יעשה דבר כזה . הכלבים באותו הזמן נבחו וניסו כאילו לתקוף , אני ודני לעומת זאת בכל פעם עשינו תנועה לעבר הכלבים שמתקרבים אלינו מהמעגל , כאילו אנו יורים עליהם . זה הרתיע אותם . מוזר , אבל למי היה איכפת ? רק שיתרחקו , או מבחינתנו לפחות , שלא יתקפו .
בכל הזמן הזה דני צועק לי שהוא יורה , אני צועק לו בחזרה שלא יעיז . אחלה דו שיח היה לנו .
בקיצור נביחות מטורפות , מאהל חשוך ואנו רק מתבללים שיהיה משהו שיעיף את הכלבים האלה מאיתנו , זה לא כוחות , 7/8 כלבים מול 2 חיילים . התפלאנו איך הבדואים לא התעוררו...
פתאום אנחנו קולטים ילד בדואי קטן . כמה קטן ? כמו נילס . טוב , טיפה יותר גדול , בגיל 6 בערך . רץ לעברנו וצועק לכלבים בערבית "רוח !" הם לא מפסיקים ואז הוא זורק עליהם אבן .
כולם ברחו .
לא מצחיק . ילד בדואי פצפון עם אבן הצליח להבריח אותם .
דני שאל אותי מה עושים , אמרתי לו שאני סיימתי את הניווטים להיום ואני לא מתכוון להמשיך דרך המאהל . הכלבים המשיכו לתוך המאהל ולא בא לי על אותו הסרט שוב .
הוא הסכים איתי ומבחינתו לא היה איכפת , כי הוא לא ביצע את הניווט שלו בגללי ולא באשמתו . הוא היה חבר אמת .
חזרנו על עקבותינו לטילטולית , הגבריות שלנו קצת נפגעה . אבל כוסאמו , למי איכפת ? רק רצינו לנוח . להרגע .
מסקנות ?
יש שתיים .
אני טוב במצבי לחץ מדני .
ספיידרמן זה אחלה , סופרמן זה בכלל טוב , אבל ילד בדואי זה הדבר הכי חזק בעולם .
דרך אגב , מהמפגש עם הכלבים עד לביאתו של הילד הקטן חלפו כ 3/4 דקות . משמע , הוא אפילו מגיע מהר יותר מכל כח חילוץ שיש בעולם .
נראה לי הוא בכיתת כוננות של הבדואים במאהל , בגלל חיילים בניווטים .
בכל מקרה , הסיפור אמיתי לגמרי . נאמר בקצת הומור , אם משהו נשמע עם קצת גזענות , אני מתנצל , זו לא הכוונה .
מקווה שנהנתם .
|
|