13-02-2005, 20:09
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
המנון החטיבה
"מאז ומתמיד ייחסתי משמעות רבה לסמל ולדגל. עוד בימי הראשונים בחטיבה ,ואני קצין צעיר ,בקשתי ללמוד את המנון החטיבה ,אך ההמנון נשכח ולא הלם את הרוח ואת המקום. עכשיו התאמתי מילים אחדות לרמת הגולן ולימים האלה ,והוספתי בית המתאר את מלחמת יום כיפור ומנציח את שמות הגדודים. חייבתי את החיילים ואת המפקדים לדעת את ההמנון ,ומי שלא ידעו אותו בעל-פה נשאו את מלותיו בכיס חולצתם. חיוך של ניצחון עלה על פניהם כאשר שלפו את מילות ההמנון מן הכיס ,לבקשתי... "
ראוי לציין שהימנון במנגינתו המיקורית נזנח. כשהילל מיטלפונקט העלה את המחזה "גורודיש" הוא היה צריך שיר שילווה את ההצגה, שיר צלא בפאתוס. המילים של המנון החטיבה התאימו בדיוק, אולם המנגינה לא נראתה לו. לכן הלחין אורי וידיסלבסקי מנגינה חדשה בסיגנון "מרכבות האש", נעימת הפתיחה של הסרט 1492, המנגינה הזו השתרשה בחטיבה והיום אני מתקשה למצוא חיילים שמכירים את המניגינה המקורית.
דרך לוחם / אביגדור קהלני
ענן אבק עלה אל הרקיע
ורעד אדמה מהר להר
משק ברזל את האוויר הבקיע
כשהשריון נכנס אל המדבר ,
פקודות הקרב בקעו מכל צריח
התותחים פתחו בהרעשה
המקלעים ירקו ברזל מרתיח
כשהשריון פתח במלחמה ,
פזמון :
שבע - את פלדה רוגשת
שבע - סער ברמה
שבע -
את אדם על עשת את החטיבה!!!
השמש לא עמדה אז דום ממעל
היה לה חם בתופת שכזאת
בתוך אבק עשן שרפות בו יעל
זרמו שריון ,פלדה ולבבות,
מדבר סיני בקרב אימים חזית
בזק וסער ,קצף וגאון,
אויב אכזר הובס כן כך -ראית
יזכור לעד את זעם השריון
פזמון :
שבע- את פלדה רוגשת...
רמת גולן -קרבות בלימה ידענו
געש הלב ברגע אמת
עז ופלדה חברנו כשפרצנו
כרומח חד אל תוך אדמת אויב.
פזמון :
שבע- את פלדה רוגשת...
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 23-03-2005 בשעה 11:20.
|