26-07-2007, 16:45
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
גולני בעזה בששת הימים?
צהריים טובים לכולם,
אתמול, כחלק מההכנה לקק"צ של החטיבה שלי, הביאו סא"ל (בשם יהלי) ממדור ההיסטוריה של צה"ל שיעביר לנו הרצאות על מלחמת ששת הימים ויוה"כ.
במהלך ההרצאה על ששת הימים, הוא דיבר בין היתר על כיבוש רצועת עזה, הוא טען שהתפקיד הוטל על האוגדה של שרון (83?) ביום הראשון למלחמה ושחטיבת גולני לקחה חלק פעיל בכיבוש הרצועה כחלק מאותה אוגדה, עכשיו, אני מכיר מכל הסיפורים ששמעתי והספרים שקראתי שגולני ישבו כל מהלך המלחמה בחורשת טל, מתוסכלים מחוסר השיתוף שלהם במלחמה עד שכאמור הם הועלו לגולן ב9, יהלי, אמנם בעל ידע אדיר, התבלבל לא פעם בתאריכים, קרבות, שמות מפקדים ויחידות, לכן הנחתי שוב שהוא מתבלבל, כששאלתי אותו אם הוא בטוח שאכן מדובר בחטיבת גולני הוא אמר שכן, כשביקשתי עוד פרטים על הנושא בהתבסס על מה שאני יודע, הוא טען (בצדק) שאין אפשרות להיכנס ליותר מדי פירוטים, אבל: "חטיבת גולני לקחה חלק פעיל בכיבוש עזה, בעיקר איזור רפיח (מה שגרם לי שוב לחשוב שהוא מתבלבל עם מבצע קדש) מטעמי מחסור בסד"כ לוחמים, לאחר כיבוש הרצועה הועלתה החטיבה לצפון כנראה ב8 ביוני (הוא לא ידע להגיד בדיוק) ואח"כ השתתפה בכיבוש צפון הרמה."
כל הסיפור הארוך הזה על מנת להתייעץ אתכם, לי אישית זה נשמע מופרך לחלוטין ומנוגד לגמרי לכל מה ששמעתי קראתי וידעתי עד עכשיו, אבל כאמור, סא"ל יהלי הוא אדם חכם וידען והוא גם בעל תפקיד די מכובד, לכן רציתי להתייעץ אתכם אם אכן הדבר נכון ואם כן, האם מישהו יכול לפרט?
|