24-07-2007, 11:45
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שמוליק
זה מה שאתה לוקח, כי זה מה שלימדו אותך.
מה שהמדינה הצליחה לעשות בזכרון השואה, היא נכשלה לחלוטין בזכרון החורבן.
אנחנו "יודעים" שבית המקדש חרב בגלל שנאת חינם בגלל שככה אמרו לנו גדולי הדור של אז.
אנחנו לא יודעים למה קרתה השואה, כי לא היה מי שיגיד לנו למה היא קרתה. אולי מאותה סיבה?
ט' באב הוא יום סימלי שמרכז אליו את כל הסבל שעבר על העם היהודי בכל הדורות. לא רק חורבן הבית.
חורבן קהילות שפירא מגנצה וורמייזא היה בכלל בסיוון (אם אני לא טועה בשבועות). אני לא מכיר את ההיסטוריה ולא יודע מי הזיז את היום. אבל היום מציינים את זה בט' באב.
|
1.אכן הענין של שנאת חנם הוא דבר שחכמי הדורות ההם החליטו להעביר לדורות הבאים ,כנראה מתוך אינטרס קיומי (רבן יוחנן בן זכאי לא נחשב אהוב הקהל בי-ם של החורבן כי בעצם דאג רק לאינטרסים שנראו לו באותו זמן היינו יבנה וחכמיה) ובנוסף באגדות החורבן מצוינות סיבות נוספות חוץ מקמצא ובר קמצא וכל אחד יכול לקחת משם מה שהוא רוצה ,ואנשי הדורות שאח"כ ראו כי טוב והדגישו זאת.
אני חושב שהחורבן ההוא היה בגלל שיקול דעת מוטעה של ההנהגה הישראלית של אותם ימים וגם בגלל שחיתות שלטונית -פערים חברתיים ,העדפות מקורבים ועוד.
מזכיר משהו . לא?
2.לגבי הפוגרומים בקהילות שו"מ איני יודע בדיוק אבל אם אתה אומר -אני לא מתווכח, כאשרק למעשה גם 2 בתי המקדש לא חרבו באותו יום ממש . החכמים כיפפו את התאריך -שיתאים.
3.בכל הכבוד, לא חושב ששינוי כלשהו ביום השואה ישנה משהו. הדתיים שהתנגדו בעבר ליום זה בגלל שהוא חל בחודש ניסן שבו נהגו שלא להספיד -כבר התיישרו עם הנרטיב .
יכדי לשנות באמת יצרטכו לעבור עוד 20 -30 שנה -כל הניצולים ואולי להמתין 60 שנה שגם הדור השני יעלם , יתחילו גם ביום השואה לפתוח קניונים ,מסעדות ובתי עינוגים ואז יוכשר המצב לשינוי ,ויכללו גם את יום הזכרון לחללי צה"ל ויום השואה ועוד ועוד ביום זכרון לאומי וחסל. (ממוריאל דיי כמו בארה"ב -יום קניות מרוכז)
עד אז- לדעתי כדאי לעזוב הנושא.