24-07-2007, 14:35
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "לצאת עם בן/בת זוג שעדיין חי עם ההורים? פסול מראש או אפשרי"
אם לנסות ולסכם את רוב הדברים, זה תלוי בשני בני הזוג ובנסיבות המגורים בבית ההורים.
יש נסיבות מקילות כמו לימודים אקדמיים ונסיבות אחרות שלא נדע,
ויש נסיבות שאינן מקילות כגון הצד הנוח של מגורים עם ההורים.
חשוב לחפש ולמצוא במי שגר בבית ההורים את הפוטנציאל לעצמאות,
שכן עם הפוטנציאל תבוא ההתמודדות בעת הצורך (המשתנה "עת הצורך" אינו יכול להישאר בלתי מאותחל).
אם הפוטנציאל אינו ברמה סבירה, אזי יהיה קשה המעבר לעצמאות בעת הצורך.
(אולי)כמו שעדיף להעסיק מפתח תוכנה מנוסה על פני מי שאך עכשיו סיים את לימודיו,
אבל בהינתן פוטנציאל, עשוי הבלתי מנוסה לעלות בתועלתו על המנוסה(זמן) (פונקציה של זמן). מה שאף אחד לא מבטיח שיקרה, ואם מחפשים ללכת על רק על בטוח זה מתכון לחוסר התקדמות ברמת המאקרו. אין סיכוי בלי סיכון...
כנראה שכל מקרה לגופייתו, עדיף להיות עצמאי, ועדיף שזה יהיה מהסיבות הנכונות (קרי: לא מהסיבה שאתה וההורים לא מסתדרים, שיש לך בעיות לקבל מרות, שאתה לא מעריך בעלי סמכות וכו'...) ואם אתה עדיין לא, צריך לבדוק היכן הפוטנציאל והאם שאר המחוונים בסיידר (מחוונים: לימודים, עבודה, רשיון נהיגה).
מצטער מיני שהכנסתי פה את רשיון הנהיגה, אבל זה נראה לי דבר חשוב מאוד.
אני לא מכיר את כל הסיבות לדחות הוצאת רשיון נהיגה, אבל חלקן קשורות לפחד
ממבחן התיאוריה, חלקן מפחד הנהגים הישראלים, חלקן מהפחד מאגורה,
וחלקן מהפחד לקחת אחריות על כלי רכב שכידוע הינו כלי המצריך מיומנות
רבה בשימוש בו.
אני לא מכיר סיבות טובות או תירוצים לא להוציא רשיון נהיגה (מלבד סיבה כלכלית, שזו בעיה בפני עצמה מבחינת מיצוב עצמי). הסיבה הכי "טובה" לגור בבית ההורים לדעתי היא חיסכון לדירה, אולם אי אפשר לתרץ אי הוצאת רשיון נהיגה בחיסכון לרכב...
לפני שהוצאתי רשיון נהיגה חשבתי שאוכל להסתדר טוב מאוד עם אוטובוסים.
אחרי שהוצאתי רשיון נהיגה אני יודע כמה אני ממש לא רוצה להסתמך עליהם.
עצמאות ללא רשיון נהיגה היא כמו ניידות שתלויה באחרים (אוטובוסים, מוניות, פיליפינים).
רשיון חשוב לדעתי יותר מדירה, ועלותו כעלות חודש השכרה אחד. עלות רכב ראשון כבן 15 שנים הינה כ 10,000 שקלים ±20%, ואני מדבר על אוטומט עם מזגן יד שניה/שלישית, חלונות חשמל, מראות חשמל, נעילה מרכזית ואימובילייזר עם קודנית, בהזדמנות, מטופל במוסך, יד ראשונה מרופא שעבר הסבה מקצועית לבלדר סמים עם דרכון דיפלומטי מזוייף ושילם את חובו לחברה או עומד לסיים את התשלום.
אם תרצי איזו תוכנה בעברית ללימוד תיאוריה, צריך להיות באימיול. תעדכני אם תמצאי או לא.