19-07-2007, 21:32
|
|
|
חבר מתאריך: 13.01.07
הודעות: 345
|
|
זה בשבילי, תודה (סוף סוף מישהו שואל על זה...)
זה תפקיד שקשה קצת להגדיר כי הוא משתנה מאוד בהתאם לשיבוץ שלך בתוך היחידה. באופן כללי מדובר בשירות ביחידה שתפקידה לתאם ולפתח את קשרי החוץ של צה"ל עם צבאות זרים וכוחות שמירת שלום, לא ארגונים בינ"ל (דוגמת UNRWA ושאר ארגונים לא ממשלתיים) למעט הצלב האדום. האופי של התפקיד ברובו משרדי, למרות שגם זה משתנה.
בגדול התפקיד מתחלק לעבודה במפקדת היחידה בתל-אביב ששם עובדים בעיקר עם צבאות שמדינותיהם לא גובלות בישראל, וזו באמת עבודה יותר משרדית ופקידותית עם קשר בעיקר טלפוני עם נספחי צה"ל בחו"ל ונספחויות זרות בארץ.
החלק השני של היחידה, שבו אני שירתתי, פרוש בגבולות הארץ ועובד עם צבאות מצרים וירדן וכוחות שמירת שלום בגבולות (UNIFIL, UNDOF, UNTSO וכוח המשקיפים הרב-לאומי בסיני). ללא אשליות, גם פה מדובר בעבודה משרדית, אך היא יותר דומה לעבודת חמ"ל, עם יציאות הרבה פחות טובות, בבסיסים סגורים שחלקם בסביבה לוחמת לכל דבר (למשל כרם שלום, שם אני שירתתי). כמו כן, התפקידים הללו כוללים הרבה יותר פגישות פנים-אל-פנים עם נציגי צבאות זרים, למרות שאת עיקר המפגשים והעבודה עושים הקצינים.
יותר מזה אין לי מה לפרט ולא רצוי גם, במיוחד מבחינת נושאי העבודה, למרות שאתה יכול לנחש שבמפקדה מדובר יותר בתיאומי משלחות וביקורים וכדומה, ובגבולות מדובר יותר בתיאומים בזמן אמת בין כוחותינו לכוחות זרים.
התפקיד דורש שתבחר אותו במנילה ובמידה ותימצא מתאים מבחינת נתונים תצטרך לעבור יום מיון שבו תיבדק רמת האנגלית שלך, כושר התבטאות באנגלית ועברית וידע כללי בנושאים שבערך רלוונטיים ליחסים בינ"ל (מדינות, מלחמות ישראל וכד'...). אנגלית טובה היא בסך הכל התנאי ההכרחי היחיד, רצוי מאוד ברמת שפת אם.
אחרי הטירונות תעבור קורס בן חודש בערך שבו כבר תלמד את רזי המקצוע ובסופו תשובץ. יש סיכוי קטן לסיים את הקורס ולהיות משובץ במדורי ארגונים בינ"ל במתפ"ש (מתאם הפעולות בשטחים), כלומר מחוץ ליחידה, או בגופים קטנים בעלי תפקידים דומים בזרועות שונות, למשל חיל האוויר, חיל הים, מז"י וכד', למרות שלאחרונה משתדלים שהם ישלחו חיילים משלהם לעבור את הקורס ולחזור.
אתה מוזמן לשאול אותי אם יש לך עוד שאלות.
|