לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-11-2007, 16:37
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.09.05
Eshet = M60 tanks
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "תגובה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong11
העניין הוא שהחץ שבתג הזה (שהוא התג של PASHUT SHIRYONER) הוא בצורת 6, מה שמרמז על הטירן 6, הטנק בו כזכור חטיבה 320 הייתה מצויידת וגם הצללית נראית של טירן ולא של מג"ח או שוט (או שאלו סתם צירופי מקרים שרק אני רואה?). מספרה של עוצבת עשת היה כידוע 130 ולא 320 ובתג השני (מס1 ברשימה הגדולה) מופיעה בכלל צללית של שוט ולא של טירן. קיצר, הייתי שמח אם PASHUT SHIRYONER היה עושה לנו קצת סדר.

That's an interesting observation. The arrow in the Eshet tag does resemble a "6" or a "tet" and the tank definitely looks like a round soviet type.

However, in this history page that I captured from the now defunct eshet130.com website, you can see that Eshet was first formed in 1974 under the number 767 and equipped with M60 tanks. Additionaly, it says that under this number it fought in the Bakaa in the 1982 war. Thus it is impossible that Eshet was the Tiran6 brigade

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 16-11-2007 בשעה 16:41.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-07-2007, 09:47
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.04.06
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי a_tell שמתחילה ב "אם כבר מתעסקים בסמלים:"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי a_tell
מה פירוש הדבר הזה:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/SIP_STORAGE/mazi/files/9/48569.jpg]

לפי האתרים וויקיפדיה ו מז"י - מרכז חת"ם. אבל הייתי במרכז חת"ם לפני חודשיים וחצי והסמל בכניסה (איפה שה175 מ"מ) נראה אחרת.
אריה.
עשיתה לי את היום. מה יום, לפחות את החודש!
את התג הזה נשאתי בגאווה במשך 4 שנות סדיר וקבע + עשרים במלואים.

אינני יודע אם מותר לפרט מספרי יחידות ומצבם. אם אחד המנהלים, עידו (עידו403) לדוגמה ירשה, אוסיף.
תודה אריה!

דרך הגב, את התג עיצב חייל מן היחידה, אפסנאי טכני במקצועו. הצבעים מייצגים את החילות המעורבים ואת מהות הצללית אני מקווה שאין צורך להסביר.

נערך לאחרונה ע"י 2liviu בתאריך 28-07-2007 בשעה 09:53.
ישן 01-08-2007, 15:41
צלמית המשתמש של zragon13

חטיבה 14
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "[left]Hi b.a, Thanks for..."

QUOTE=b.a
לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה לשאלותיך באשר לחטיבה 14.
אני רק יכול לשער מזכרונות עמומים שנותרו לי משנים רחוקות.

חטיבה 14 במלחמת ששת הימים היתה בפיקודו של מוטקה ציפורי-קצין שריון בולט ודומיננטי. הגדוד העיקרי בחטיבה, היה כבכל חטיבות השריון הממוכנות, גדוד הטנקים, שהיה גדוד סדיר.
עפ"י מיטב זכרוני, בקורס הקצינים למדתי שסד"כ גדודי הטנקים בחטיבות הממוכנות, כלל 56 טנקים לגדוד. סד"כ שהגיע בעצמתו כמעט לסד"כ חטיבה משוריינת מצרית (כ-70 טנקים).
על כן, ברגע שמוטקה ציפורי נטל לעצמו את כח העיקרי של החטיבה המפוארת שלו, היה לו עניין לשמור על מספרה. מנגד, תגי היחידה של חטיבות המילואים לא היו כל כך ידועים. התג החדש שעוצב , נראה מודרני ותוקפני יותר, ותאם לכלים האמריקאים, בהם צויידה החטיבה החדשה.

ואגב חטיבה קרייתי: חטיבות מלחמת השחרור כללו מספר גדול של גדודי חי"ר. לפחות שתי חטיבות 4 ו-6 קיבלו עקב כן חטיבות אחיות, שמספריהם עוקבים: 14 ו-16. החטיבות המקוריות נשארו בתחילה כחטיבות הגמ"ר. לעומת זאת, חטיבה 5 למשל, נותרה עם כח כפול של גדודים , שחלקם גדודי חי"ם.
אני מקווה שבכך העברתי לך את כל הידע שלי בסוגיה, חלקו הינו תוצאה של מסקנות והיקשים.
ישן 02-08-2007, 17:11
צלמית המשתמש של zragon13

Was Natke's Hativa 217 also related to Kiryati?
בתגובה להודעה מספר 62 שנכתבה על ידי The Sniper שמתחילה ב "מישהו יודע מה זה?!?!"

What happened to Kiryati? I know that Hativa4 was a mechanized brigade (hermesh) that fought in 1973 on the Golan Heights.

Yet I found a photo of a monument for Hativa166 with the emblem for Kiryati on it near Machane Yarden on the Golan.
But surprisingly, after cheking some of the names on it in izkor website, they turn out to all be from Natke Nir's 217brigade of 1973
Does anyone know what was the relationship between Hativa217 and Kiryati?
What ever happened to Hativa217 after the war?
גד'126 tank battalion from Hativa217 was transfered to the new sadir Hativa211
גד'113 tank battalion from Hativa217-- I found listed under Hativa459 http://www.idf.il/atal1/izkor/main.asp?nid=3341
גד' 142 (and 134) I found listed under חט' שריון 645 אמציה-מפקד,during 1982
of Yom-Tov Tamir's Ugda880 .

Finally, was this the emblem of Hativa 217: תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה (Hativa520 in 1967)?

נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 02-08-2007 בשעה 17:30.
ישן 02-08-2007, 17:47
צלמית המשתמש של zragon13

בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "Was Natke's Hativa 217 also related to Kiryati?"

אלוף מנחם עינן
בשנת 1957 התגייס לחיל השריון. בשנת 1974 מונה למפקד חטיבה 609,

אח"כ הפך בשנת 1975 למפקד חטיבה 459
וב 1977 למפקד חטיבה 401. מונה לרמ"ח מבצעים באג"ם בשנת 1978. בשנת 1981 מונה למפקד אוגדה 162. בשנת 1983 קודם לדרגת אלוף ומונה לראש אגף התכנון. בשנת 1986 מונה לראש אג"א. בשנת 1989 מונה לעוזר הרמטכ"ל לאמ"ם. בשנת 1989 סיים האלוף עינן את שירותו הצבאי.

If I recall correctly, b.a said that in 1975 Menachem Einan was appointed as commander of Hativa Merkavot Ha Barzel --the 670 mech brigade in 1973 (that itself was split off from Hativa 14) -- when it was converted from a mech brigade into an all-tank (Centurion) armor brigade.

So I wonder if gdud113 was infact transfered to Hativa 670/459 after the war and 217 disbanded?

Can anyone figure out this mess?

נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 02-08-2007 בשעה 18:08.
ישן 23-07-2007, 22:59
צלמית המשתמש של zragon13

בתגובה להודעה מספר 83 שנכתבה על ידי legal.ah10 שמתחילה ב "..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי legal.ah10
21.0112 סמלי שרוול - הוראות ביטחון

ראה פקודות מטכ"ל 33.0604 ו- 33.0608.

כללי

1.סמל השרוול מסמל השתייכות עוצבתית ולכן משום פגיעה בביטחון ידיעות. , במקרים מסוימים, יש בענידתו

2.להלן מפורטים האיסורים וההגבלות לגבי זיהוי וענידת סמלי השרוול.

זיהוי הסמלים

תוקף סעיפים 3 ו- 4 מה- 15 ביוני 70

3.אסור לחייל לגלות לאזרחים ולחיילים שאינם נימנים עם יחידתו את זיהוי סמל השרוול העוצבתי שהוא עונד.

4.אסור לחייל לרשום על גב השרוול את שם יחידתו או את מספר הדואר הצבאי של יחידתו.

So the tag and name of a reserve brigade is a secret but this isn't?
http://www.iaf.org.il/Templates/Gen...3&folderID=1809

or this
http://www1.idf.il/mazi/site/templa...ng=he&fid=50020

or this (I guess that 900 and karakal must be two especially secret units
http://www1.idf.il/mazi/site/templa...ng=he&fid=46777

:-

נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 23-07-2007 בשעה 23:26.
ישן 23-07-2007, 23:45
  legal.ah10 legal.ah10 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.07.07
סודיות סמל שרוול
בתגובה להודעה מספר 85 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "..."

נכון שזה בעייתי ובאמת באתר דובר צה"ל יש מספר תגי יחידה.
בקשר לזה אני יכול לומר שהעובדה שבאתרים רשמיים של הצבא יש סמלי שרוול זה לא עושה את זה בסדר,
ההפך - זו עבירה חמורה של חריגה מסמכות עד כדי סיכון ביטחון המדינה (ס' 37 לחש"ץ) וזה עבירה חמורה של 5 שנות מאסר.

אז באמת יש תגים בבחינת "מן המפורסמות" כמו פיקודים, חילות וכד' שבאתר דובר צה"ל וזה גם אני מניח עבר אישור של ביטחון שדה. אבל דיונים מפורטים על כל תגי העוצבות כמו שמתנהלים כאן לעין כל, יכול ללמד על תמונת מצב של החילות בצבא. ואכן יש עניין בביטחון מידע של מידע שהוא לעצמו לא כל כך סודי כמו למשל מידע על זהותו של תג מסוים אבל יחד (כל התגים של הצבא) זה כבר סודי.

בנוסף יש עניין של גבול שיש להציב. והתמונה של כל עוצבות התותחנים שבהחלט למי שקצת מבין נותנת תמונת מצב לא רעה על סדר גודל כוחות הארטילריה של צה"ל - היא שהקפיצה אותי.

בקשר לאתר מז"י, לפי הסיומת ORG הוא איננו צבאי - רשמי ובהחלט אפשר להעיר להם על כך.

זהו.
ישן 24-07-2007, 09:32
צלמית המשתמש של zragon13

בתגובה להודעה מספר 86 שנכתבה על ידי legal.ah10 שמתחילה ב "סודיות סמל שרוול"

I understand your concerns, however the artillery unit tags photographed in this discussion are from a public display. There is no reference in it whether a unit is active, its organization, or the unit number. You have to assume that if it was approved for public display, any of our neighbors proffessionally-interested already knows about it.
Same goes for the 847 emblem which I saw displayed, along with all the flags of all other armor units openly displayed in another public museum. Though the unit number 847 wasn't mentioned there, I allowed myself to write it here because the name and number of that unit was well published in the media during last summer's war .
Even here:
I have a feeling that the open information useful to the enemy is already available to the enemy from regular published information like newspapers, books (I discovered the symbol of Uri Or's unit from his recent book) and various official IDF photos and reports. Much more is available internationally. And don't forget that reportedly Bashir is fond of surfing on the Internet.
a ab
In the end, I think that the only ones that we are keeping the emblems/names of our units secret from is from ourselves .
Even the IAF doesn't erase the squadron symbols from the airplane photos anymore

נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 24-07-2007 בשעה 09:39.
ישן 26-07-2007, 09:04
צלמית המשתמש של zragon13

בתגובה להודעה מספר 87 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "[left]I understand your..."

And look what I just found in an interesting article about Israel armor vs ATGMs in Lebanon2 on a Russian website

http://mdb.cast.ru/mdb/2-2007/item2/item1/
ציטוט:
All in all, four division headquarters and 17 Israeli Army brigades (six armoured, seven infantry and four airborne) took part in battle, though not all were up to full combat strength. Over 30,000 Israeli servicemen and up to 400 main battle tanks were directly engaged in battle on Lebanese soil, and the tanks were all Merkava models made in Israel. Of the six armoured brigades, two brigades (7th and 847th) were equipped with the Merkava Mk 2 model, three brigades (188th, 434th and 673rd) with the Merkava Mk 3 model, and one brigade (401st) with the most advanced Merkava Mk 4 model. Of the seven infantry brigades, two (1st and 609th) were equipped with Achzarit heavy armoured personnel carriers, converted from Soviet T-55 tanks seized from Arab forces in the wars of 1967 and 1973

Give or take some minor errors, I'd say that they know more than the interested Israeli public does.

ישן 10-11-2007, 00:04
  strong11 strong11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.11.04
תגובה
בתגובה להודעה מספר 97 שנכתבה על ידי T a u r u s שמתחילה ב "חטיבת שריון של אוגמ"ר אדום"

למיטב זכרוני אלוף פד"מ דאז יום-טוב סמיה החליט ב 1999 להעביר את חטיבת השיריון הנ"ל מאוגדה 252 לאוגמ"ר אדום מהסיבות הבאות:
1. כדי לחזק את האוגמ"ר, שהיה למעשה יחידת חי"ר נטולת שיריון מאז פורקה חטיבת השרמנים המקורית שלו באמצע שנות ה-80 (האחרונה שהפעילה שרמנים בצה"ל?).
2. אוגדה 252 דאז על שבע החטיבות שלה (3 חטיבות שיריון, 2 חטיבות חי"ר, אגד חת"ם, אגד תחזוקה) הגיע למימדים מפלצתיים ולא היה ניתן עוד לפקד עליה ביעילות.

רבים הצרו בזמנו על ההחלטה אך יורשו של סמיה, דורון אלמוג, כבר היה שקוע לגמרי בלחימה בעזה ולא התפנה לבחון את ההחלטה מחדש. אינני יודע את מספר החטיבה או אם השינוי הנ"ל גרר גם את שינוי התג/סמל.

נערך לאחרונה ע"י strong11 בתאריך 10-11-2007 בשעה 00:10.
ישן 09-11-2007, 01:37
צלמית המשתמש של Big Bad Joseph
  Big Bad Joseph Big Bad Joseph אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.07.04
חוד חנית יש רק אחת!
בתגובה להודעה מספר 104 שנכתבה על ידי MONOCHROME שמתחילה ב "הסמל השמאלי - "חוד החנית". ..."

בשנת 1991, פקמ''ז קיבלו החלטה כי לכל יחידה יהיה כינוי.
זאת על מנת לחדול מפירסום מספרי יחידות בכל פינה ותחת כל עץ רענן, בכינוסים, תרגילים, אירועים וכיו''ב.
הח''מ, סמח''ט "חוד החנית", הזדרז להודיע לפיקוד כי זהו השם שלנו, ועובדה זהו סמל החטיבה.
התמלאתי כעס כאשר שמעתי כי הסמח''ט החצוף של חטיבת חי''ר מילואים, שהיתה משוייכת לאוג' משוריינת סדירה, ביקש לנכס לחטיבתו את השם שלנו.
הסמל שלהם הוא בכלל חרב מכונפת ולא חוד של חנית ואין שום קשר, זולת שחצנותו המתלהמת של אותו טיפוס.(שאת שמו שכחתי אך את מראה שפמו לא )
מאבק לא פשוט שהוכרע על ידי רמ''ט הפיקוד צביקה קנטור וקצין ב''ש הפיקודי, חתם את הויכוח המיותר.
חטיבתנו המוצנחת שאת טביעת סימלה ניתן למצוא בכל נתיבי הקרבות לשחרור ירושליים, הוכרה כעוצבת "חוד החנית".
ההם, המשיכו לעשות בט''ש באיו''ש.
וכן, גם במלחמ' לבנון 2, כממשיכי הדרך, הצטיינו, ממש כמו בחומת מגן.
כי חוד החנית הינה סמל למצויינות, מאז הקמתה ב- 1966 ועד היום הזה.
את השם, אגב, נטלתי מעמוד הפתיחה בספרו של מפקדנו הראשון, מח''ט ההקמה, רא''ל מוטה גור.
שם הוא הגדיר כי הורו לו על הקמת חטיבה שתהייה חוד החנית של צה''ל.
מכאן גם הסמל.

ישן 11-11-2007, 00:57
צלמית המשתמש של a_tell
  משתמש זכר a_tell a_tell אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.06
בתגובה להודעה מספר 116 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "תגובה"

ציטוט:
שתי שאלות:
1. אם זו עוצבת עמוד האש המפורסמת ממלחמת לבנון השניה - אוגדה 366 של תא"ל ארז צוקרמן המתפוטר- היכן בדיוק הסמלים של חטיבה 434 עקבות הפלדה וחטיבה 724 עודד (אלא אם כן החרב עם הכנף זה הסמל החדש שלה)? או שבלבלנו פה בין אוגדת עמוד האש ואוגדת נתיב האש? לאוגדה 366 הרי היה תג/סמל ביזארי קמעה, בסגנון עמוד טוטם אינדיאני שאף מופיע פה באשכול.

אני לא חושב שזו אותה אחת ממלחמת לבנון השנייה. בפעם הקודמת שביקרתי ביחידה קראו לה עוצבת "אתגר" והסמל (שאני עדיין מחפש תמונה צבעונית שלו) היה אחר.

ציטוט:
2. מדוע בעצם יש בחטיבה שני אגדי חת"מ שונים? או שאחד מהם הוא רק גדוד איכון או משהו בסגנון? וגם אם כן, אז בעצם מדוע הוא אינו חלק מהאגד האוגדתי?

בלי לפרט יותר מדי, עוצבת הרעם (לא להתבלבל עם גדוד הרעם!) היא לא סד"כ של גדוד. זה גם לא אגד ארטילרי אורגני.

ובכל זאת עדיין נשפך כאן דם"

ישן 06-11-2007, 21:21

זיהוי תגים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי a_tell שמתחילה ב "עזרה בזיהוי תגי יחידה"

סורי על איכות הסריקה הנמוכה
חטיבות אוגדת המפץ, אוגדת המילואים הותיקה של פצ"ן - קרייתי (602, מהתגים המלבניים הבודדים בצה"ל, כמו כן שימו לב למגן המפורסם של המשטרה הצבאית), צנחנים צפונית (226), האוגדה עצמה, האגד הארטילרי האוגדתי (זוהה פה עבר לעיל),אגרוף הברזל (514) ועוד משהו לא מזוהה, כנראה גדוד הקשר.

יחידות צה"ל השונות בעת הקמתו ב 1948 (מתוך ארכיון ידיעות אחרונות), מימין עם כיוון השעון - אפסנאות / חימוש ?, חטמ"ר ?, חטמ"ר ?, חטיבת הראל (או שהראל זה הסמל ממול), חיל נשים OBVIOUSLY, גולני חטיבה 1, פיקוד דרום ? (איפה גבעתי?), פיקוד הצפון (או חטמ"ר כלשהו?), ?, פיקוד מרכז ? (טרם עידן האריות?), משטרה צבאית, חיל תותחנים (שימו לב למרגמה!), ?, קרייתי חטיבה 4, חטיבה 7, סמל צה"ל לא מוכר (שימו לב לתותחים), סמל ח"א ישן, סמל צה"ל, סמל ח"י ישן

נערך לאחרונה ע"י strong11 בתאריך 06-11-2007 בשעה 21:26.
ישן 07-11-2007, 20:33

תגובה
בתגובה להודעה מספר 145 שנכתבה על ידי a_tell שמתחילה ב "..."

קודם כל תודה על המידע. יש פה דברים שהם OBVIOUS לגמרי אבל פרחו מזכרוני.
למשל התג של חטיבה 9 עודד, שהאנדרטה שלה נמצאת דרך אגב בסמוך לאוגדת המפץ, אליה השתייכה במלחמת יוה"כ ועד לפירוקה לפני כמה שנים אם אינני טועה.

שנית, אגד החת"מ של אוגדת המפץ היא עוצבת התקומה (ולא התבור, ותודה ל BA על התיקון) הוא 454 (שזה קצת מוזר כי על פי התמונה מבית התותחן קיים גם גדוד 454... רק שעל פי תמונה אחרת פה באשכול אותו סמל משמש את אגד החת"ם אוגדת עמוד האש... טוב אולי אחד התותחנים פה בפורום יעשה קצת סדר בסלט).
ניחושים לגבי זהות התגים הנוספים:
1. התג שמשמאל לגולני- גבעתי כנראה טרם ימי השועלים - מאחר והתג דומה מאוד לתג של אוגמ"ר אדום, יחידה נוספת בפד"ם
2. התג שמשמאל ליפתח - חטיבה 8 - בגלל מוטיב מרכבות השיריון - שימו לב שחד קרן זהה למדי מופיע גם בסמל של חטיבת ה "סוס הדוהר", עוצבת שיריון נוספת שהוזכרה באשכול אחר בפורום.
3. התג שמתחת לכרמלי - אני מהמר על עציוני, מאחר וזה אינו הסמל של אלכסנדרוני ב 1948, שמשום מה אינו מופיע בתרשים הזה. http://www.alexandroni.org/ שימו לב שהחרב דומה זהה לזו של יפתח וחיל הנשים (ושונה מהחרב שבסמלי הפלמ"ח והמטה הכללי).

נערך לאחרונה ע"י strong11 בתאריך 07-11-2007 בשעה 20:52.
ישן 07-11-2007, 21:09

תגובה
בתגובה להודעה מספר 147 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "הנתונים של ה"נשמה הטובה" אינם..."

מילא הברקים (שקצת קשה לראות בסריקה) שהם סממן מובהק של חיל הקשר, אבל גם בלעדיהם, אני לפחות לא מכיר סמלים עגולים של אגדי תחזוקה (אלו מהם ששרדו את אודי אדם והמהפכות המרחביות שלו) וזה בטח לא סמל של יחמ"מ כך שנראה שבכל זאת מדובר בגדוד קשר, אם כי בדיעבד יתכן שמדובר בכלל בגדוד קשר פיקודי (סמל הצבי) ולא אוגדתי.

לגבי חטיבה 9 - איך תסביר את מיקום האנדרטה, בעיקר שמדובר באתר שהוקם אחרי מלחמת יוה"כ ולא באנדרטה של חטיבה 37 ממלחמת ששת הימים? (למרות שבדיעבד גם לי זכור שהימ"ח ב 1973 עדיין היה במחנה מנסורה או אולי במחנה עודד).

לגבי גבעתי, לאור הערה של DOUBLE, התעלומה נותרה בהינה. יתכן שבכל זאת מדובר בסמל של חזית הדרום אבל אז היכן הסמלים של יתר החזיתות?
ישן 10-11-2007, 03:09

תגובה
בתגובה להודעה מספר 149 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "יש לי הרבה שעות "מפץ". בשעתו..."

טוב מאחר ונעשה קצת סלט, שזה בד"כ מה שקורה שמתבססים על הזכרון בלבד, לפחות במקרה שלי :-) בוא ננסה לעשות קצת סדר:
1. אוגדת המפץ = אוגדה 146 = הייתה ביוה"כ כידוע אוגדת מילואים של פקמ"ז שלחמה בכלל בפצ"ן, שרתה חודשים רבים בפד"מ אחרי הפסקת האש ובסוף חזרה לפצ"ן ונותרה שם מאז. לכן כמובן הצדק עמך לגבי זהות אגד 213 החת"ם האוגדתי "תקומה".
2.התמונה שהבאת, אפשר להניח מספר האוגדה, מעודכנת ל 2002-2003 אבל לא להיום. חטיבות הראל, מרכבות הברזל ואגד התחזוקה האוגדתי פורקו וחטיבת קרייתי נקלטה במקומם. לדעתי במקרה של הראל, מספרה "הולבש" על חטיבה אחרת באוגדת עמוד האש, כפי שמעידה גם תמונה שמופיע באשכול זה.
3. ב 1973 חטיבה 9 ישבה במנסורה ולא בכורדני או בנפתלי - יש לכך סימוכין במספר רב של מקורות. לדעתי אתה מתבלבל בינה ובין חטיבה 4, שאכן ישבה בכורדני. בנפתלי ישב הימ"ח של חטיבה 164 הראל, עוצבה נוספת באוגדה 210. בכל מקרה אחרי המלחמה ימ"ח חטיבה 9 הועתק מזרחה גם כן אל נפתלי, וזו גם הסיבה למיקום האנדרטה, שנבנתה באמצע שנות ה-70. בסוף שנות ה-70 הוסבה חטיבה ממוכנת 9 עודד לחטיבת חי"ר 724, השרמנים העתיקים שלה אפשר להניח הועברו לצד"ל.
4. מעניין שמפקד אוגדת המפץ דהיום, תא"ל יואב הר-אבן, הוא קצין התותחנים השני (אחרי האלוף דן הראל) שזכה בתפקיד מאו"ג בצה"ל. בעברו היה עוזרם האישי של שלשה רמטכ"לים שונים - מופז, יעלון וחלוץ - ככל הנראה שיא, שאפשר לנחש שגם סייע לבחור להתקדם בצבא, ללא קשר לכישוריו. במקביל לתפקידו כמאו"ג הוא משמש גם כמפקד קורס מ"פים-מג"דים האחוד, אם כי לאור המלחמה האחרונה לא ברור מדוע מונה דווקא מאו"ג שהוא קצין תותחנים לפקד על קורס שרוב חניכיו ותכניו מגיעים מהדרג המסתער ולא המסייע. האם באמת חסרים מאו"גים מהדרג המסתער? קודמו בתפקיד היה תא"ל יעקב עייש, היום רמ"ט מז"י.

נערך לאחרונה ע"י strong11 בתאריך 10-11-2007 בשעה 03:15.
ישן 15-11-2007, 16:47

תגובה
בתגובה להודעה מספר 151 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "הסלט הרבה יותר גדול ממה שאתה..."

1. סוף לתעלומה - הסמל הלא מוכר הוא של אלמ"ר צפון 5003 יבדל"א שקם על חורבות אגד התחזוקה האוגדתי ז"ל - זו כמובן הסיבה שהוא משלב את הצבי של פצ"ן, קשר, תחזוקה, רפואה ומה לא (משום מה בניגוד לסמלים האחרים הוא צויר ללא המסגרת הרגילה של תג הכתף אלא רק כעיגול)
2. לגבי מה שכתב BA ראשית תודה על ההסברים אבל עדיין שני דברים לא ברורים. ב 1973 חטיבה 9 ישבה בוודאות במנסורה ולא בכורדני (ראה למשל לקסיקון מלחמת יוה"כ של שיף והבר, בהם יותר מכל של אלישיב שמשי) - היתכן שישבה בכורדני בשלב כלשהו עוד לפני מנסורה, למשל טרם הקמת אוגדה 210 בשנת 1973? כמו כן ב 1973 חטיבות 670 (מרכבות הברזל) ו 205 (אגרוף הברזל) ישבו כמובן במחנה עופר, לצד מפאו"ג המפץ שהשתייכה אז לפקמ"ז, ולא במנסורה ובנפתלי בהתאמה. סיפור מסען צפונה אל דרום הרמה (לאורך גב ההר, בקעת הירדן ובקעת בית שאן) תועד בעשרות מקורות.
ישן 15-11-2007, 17:23
צלמית המשתמש של b.a
  b.a b.a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.05.05
בתגובה להודעה מספר 152 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "תגובה"

אני לא מתיימר גדול לדעת מי ישב ואיפה במחנות בפצ"ן. אני מכיר את המחנות האלה משנת 1974-5, עת זכיתי לכבוד המפוקפק לשרת באוגדת המפ"צ. ובכן, כאשר הגעתי, היה המצב כפי שתיארתי: א.א. ישב בכורדני: מרכבות הברזל, שרק הוסבה לחטיבת טנקים (ונטלתי חלק באימון ההקמה), ישבה במנסורה, ואילו אגרוף הברזל והראל ישבו בנפתלי. נדמה לי כי כבר אז הייתה שם האנדרטה של 9, אבל באמת קשה לזכור ממתי גיליתי לראשונה את האנדרטה.(תמיד סברתי שסמל הצבי שם מסמל את נפתלי) מנגד, בכורדני היתה אנדרטה נוספת בפתח המחנה, לצד הכניסה למחנה האגד, ועליה סמל החטיבה הנ"ל.
אגב, באשר לחטיבה 164, זכור לי שבמסגרת קורס הקצינים, בשנת 71, נלקחנו לראות את ימ"ח החטיבה, שהיתה עדיין חטיבה ממוכנת עם שרמנים ,וישבה בכניסה הצפונית לרמלה.
ישן 13-11-2007, 08:38
צלמית המשתמש של zragon13

Which is the original Givati tag?
בתגובה להודעה מספר 158 שנכתבה על ידי double_o שמתחילה ב "זה לא הסמל של גבעתי. הסמל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי double_o
זה לא הסמל של גבעתי. הסמל הישן הוא הימני והחדש משמאל.

So which is the real tag of the original Hativa Givati 1948-1956? The one on the right above, or the one with the tree posted by Strong11?:

The one with the tree seems to match a description that OfferD once wrote in a different discussion:

ציטוט:
כאשר הוקמה חטיבת גבעתי הסדירה היה וויכוח למי יהיה סמל החטיבה (חרב על רקע קוו החוף של המדינה)
אנשי חטיבה 5 המקורית (מילואים) דרשו להשאר עם התג ואילו אנשי גבעתי הסדירים דרשו את התג לעצמם, סופו של וויכוח זכו הסדירים לא בגלל "כוחם" אלא שלצדם עמדה עמותת ההורים השכולים של חטיבת גבעתי וטענה (בצדק) שהסיכוי לשמירה על מורשת קרב וזכרון החללים יהיו טובים יותר בחטיבה סדירה לעומת חטיבת מילואים.
מול הטיעון הזה הרמנו כולנו ידיים (גםן אני הייתי שם) וגבעתי הסדירה קבלה לאחר כבוד את השם והתג. בסופו של עניין רצו גם להשאיר מורשת לגדוד 424 - סיירת שקד המקורית (שגדוד בשם זה היווה בסיס לחטיבה אף שהיה בפועל גלגול של 424 ל- 519 ומשם לשקד) ולקחו את שועלי שמשון והלבישו על תג החטיבה כך נוצר (למי שלא ידע עד היום) תג חטיבת גבעתי הנוכחית.

אלו היו 60 שניות על תג חטיבת גבעתי לדורותיה

If so, is the original Givati tag still the tag of today's reserve Hativa5?

ישן 13-11-2007, 19:27
צלמית המשתמש של zragon13

עוצבת אדום
בתגובה להודעה מספר 162 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "הימני תחתון כבר הופיע בעבר,..."

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה עוצבת אדום

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

קפיצה אל: ניווט, חיפוש
עוצבת אדום (אוגמ"ר 80) הנה אוגדה מרחבית (אוגמ"ר) תחת פיקוד הדרום בצבא ההגנה לישראל.

עוצבת אדום פועלת לשמירה על הביטחון השוטף לאורך גבולה הדרומי של מדינת ישראל בגבולות עם מצרים וירדן.

מפקד העוצבה הנו תת אלוף יואל סטריק.

מפקדת האוגדה ממוקמת בסביבות העיר אילת.

היסטוריה

עוצבת אדום הוקמה ב-1979.

בתאריך ה-28.02.07 הוקמה בעוצבה חטיבה מרחבית חדשה המכונה חטיבת שגיא.

יחידות העוצבה

בין היחידות המשרתות תחת פיקודה של העוצבה ניתן למנות את הגדוד המעורב גדוד קרקל ואת יחידת ההתערבות לוט"ר אילת. בנוסף, לעוצבה ישנן חטיבות מרחביות כגון חטיבת הערבה וחטיבת שגיא.

מקור: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%95%D7%A6%D7%91%D7%AA_%D7%90%D7%93%D7%95% D7%9D

ישן 17-11-2007, 00:22

מעניין
בתגובה להודעה מספר 181 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "Some more tags in color"

שימו לב לדמיון בין שני התגים האלו עם סמל העקרב על רקע צבעי פיקוד הדרום - רק שהימני בתוך המסגרת הישנה מאוד של תגי תש"ח (ראו אחרים כמותו לעיל) - בעוד שהשמאלי במסגרת המודרנית יותר שנפוצה משנות ה-60 והילך. נגיד שהימני הוא מתחילת שנות ה-50 - עדיין, במה מדובר? תג כללי ישן של גדודי חי"ר או חרמ"ש בפד"מ? והשמאלי הוא יורש מאוחר מאמצע שנות ה-70? (מספר הגדוד הספציפי המובא פה - 7109 - הוא בפורמט המספור של גדודי החי"ר, ההנדסה, התותחנים והשיריון של אחרי מלחמת יוה"כ)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

והנה עוד צירוף מקרים כזה, הפעם מחיל האוויר. שימו לב לסמל הישן של ח"א מתש"ח ולתג היחידות הקטנות של ח"א, שמבוסס עליו בבירור ולכן כנראה קיים כבר בערך חצי מאה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י strong11 בתאריך 17-11-2007 בשעה 00:30.
ישן 19-11-2007, 22:43
צלמית המשתמש של zragon13

I don'tknow about
בתגובה להודעה מספר 190 שנכתבה על ידי Paco שמתחילה ב "רק שחטיבה 656 כבר הייתה קיימת..."

I never heard of 519 but from http://www.amuta600.org.il/memoirs.asp

ציטוט:

פרק זה כולל את שמות הנופלים במלחמת יום הכיפורים וחללי חטיבה 600 הנוכחית (חט' 656 בעבר),....

בסוף חודש פברואר 1974 חזרה החטיבה לארץ והגדודים, שנערכו בסביבת צאלים, ביצעו אימון וטיפלו בטנקים לקראת החזרתם לימ"ח. חיילי המילואים, שהשתחררו אחרי 180 יום של שירות מילואים, חזרו לביתם אך נקראו לתעסוקות מבצעיות ולאימונים בתדירות גבוהה מאוד.
החטיבה עברה תהליך שיקום מזורז. הטנקים שנפגעו הוחלפו ואנשי צוות חדשים תפסו את מקומם של הנופלים ושל הפצועים שלא חזרו לשירות. פצועים שהחלימו, ואף מקצת השבויים, חזרו לשרת בחטיבה.
ההתארגנות המחודשת והחזרה לכשירות נמשכה גם בשנה שלאחר המלחמה. החטיבה, שמספרה הוחלף ל- 177, קלטה טנקים, אמצעים ולוחמים וחזרה לסדר כוחות מלא.

ישן 20-11-2007, 18:57

תגובה
בתגובה להודעה מספר 192 שנכתבה על ידי Paco שמתחילה ב "לא כתוב שם ש-656 היא חטיבה..."

בסוגיה שהעלאת יש הגיון לכאן ולכאן:
1. כנגד הסברה שחטיבה 656 ו 600 חד הן, מדוע שחטיבת מילואים "רגילה" תחליף לא פחות מ 4 זהויות בתוך 9 שנים? (600 => 177 => 519 => 656). רוב החטיבות החליפו מספרים ב 1974 ושוב ב 1982 בגלל נפילת חיילים בשבי, ציוד שנפל שלל וחשיפת מידע "שגרתית" בעת המלחמה (רשתות קשר וכו') אבל לא מוכרת לי חטיבה שיריון נוספת שהחליפה זהות פעמיים בשנים שאחרי מלחמת יוה"כ (מה שלא אומר שזה לא קרה בפועל).
2. מצד שני, ידוע הרי שהחטיבה לא פורקה במהלך שנות ה-70 וזה מתנגש עם תאוריית "הלבשת" מספרה על חטיבה 656, שכביכול התקיימה עד לאותו רגע בנפרד לחלוטין. כמו כן הלבשות בדרך כלל מתבצעות בתוך אותה האוגדה, בעיקר שמדובר בחטיבה עתירת מורשת כמו חטיבה 500 בעוד שבמקרה שלנו חטיבה 656 כביכול השתייכה לאוגדה אחרת.
ישן 20-11-2007, 23:18
צלמית המשתמש של zragon13

בתגובה להודעה מספר 194 שנכתבה על ידי Paco שמתחילה ב "[QUOTE=strong11] 2. מצד שני,..."

Maybe this will help (from http://lebanon82.tripod.com/idf.htm:

Orders of Battle

Corps Command - Maj-Gen. Avigdor Ben-Gal

91st Udga - Brig-Gen. Yitzhak Mordechai
  • Attacked along the costal road towards Sidon
  • 375th Mechanized Brigade
  • 769th Mechanized Brigade
  • 211th Armoured Brigade (1 Battalion with Merkavas, 2 with M60 Magach 5)

96th Udga - Brig-Gen. Amos Yaron
  • Amphibious Landing north of Sidon.
  • Attacked Damour then Beirut.
  • 35th Paratrooper brigade
  • 211th Armored brigade (joined on June 7th from 91st)
  • 1 Armoured Brigade from the 844th equipped with M60 Magach 5s

36th Udga - Brig-Gen. Avigdor Kahalani
  • Attacked from Metulla to Nabatiyeh.
  • Joined 91st at Sidon
  • 188th Barak Armored brigade (53rd, 71st, 74th Battalions with Centurion Sho’t)
  • 1st Golani Mechanized brigade with 77th Tank Battalion equipped with Merkavas
  • 769th Mechanized brigade

162nd Udga - Brig-Gen. Menachem Einan
  • Attacked through Ein Zehalta
  • Reached the Beirut-Demascus Highway at Ein Dara
  • 500th Armoured Brigade (195th, 430th, 433rd Battalions with M60 Magach 5)
  • 514th Armoured Brigade with 2 battalions of Centurion Sho’t
  • 903rd Mechanized Battalion
  • 1 Unknown Mechanized Battalion

252th Udga - Brig-Gen. Immanuel Sakel
  • Attacked from Metulla into Fatahland
  • Moved through Kafr Qouq, Yanta and Wadi Shebaa to Rashaiya
  • 7th Armored Brigade (75th, 82nd Battalions with Merkavas)
  • 401st Armoured Brigade (46th, 52nd Battalions with M60 Magach 5)
  • 473rd Mechanized Brigade
  • 424th and 269th Mechanized Battalions

90th Udga - Brig-Gen. Giora Lev
  • Attacked from Metulla
  • Moved through Marj Ayoun towards Karoun and Jubb Jennin
  • 734th Armoured Brigade (360th, 362nd, 363rd battalions equipped with M48 Magach 3)
  • 943rd Armoured Brigade (346th, 572nd, 573rd battalions equipped with M48 Magach 3)
  • 14th Armoured Brigade (79th, 184nd battalions equipped with M60 Magach 3)
  • 525th Mechanized Brigade

880th Udga - Brig-Gen. Yom-Tov Tamir
  • Reserve for the Bekka Sector
  • 645th Armoured Brigade (134th, 142nd, ???th battalions equipped with M60 Magach 5)
  • 767th Armoured Brigade (708th, 711th, 719th battalions equipped with M60 Magach 5)
  • 656th Armoured Brigade (452nd, 453rd, ???th battalions equipped with M60 Magach 3)
  • 1 Mechanized Brigade

Task Force Vardi - Brig.Gen. Danni Vardi
  • Attacked north to take Jezzine
  • Advanced along the west of Lake Qaraoun
  • 460th Armoured Brigade from the 252nd (198th battalion equipped with Merkavas, 532nd battalion with M60 Magach 5s, 196th battalion with Sho’t)
  • 514th Armoured Brigade equipped with 2 battalions of Centurion Sho’t

Task Force Peled - Brig. Gen. Yossi Peled
  • Advanced along the Jebel Liban Ridge
  • Hunted Down Syrian Tanks
  • 409th Anti-Tank Brigade
  • 551st Anti-Tank Brigade
Note: Udga = Division

נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 20-11-2007 בשעה 23:24.
ישן 28-03-2008, 21:40
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי a_tell שמתחילה ב "עזרה בזיהוי תגי יחידה"

באתר של חטיבת אלכסנדרוני קיים תג שאני לא מכיר:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.alexandroni.org/images/index/county.jpg]

מאחר והתג הנ"ל הא לא התג של אלכסנדרוני, מעניין אותי של מי התג הנ"ל...
למיטב ידיעתי אלכסנדרוני פורקה בתחילת 1950, כך שלא סביר שזה התג של האוגדה שלה, מה שמעצים את התעלומה.
מישהו יכול לעזור?

נ.ב. - מצ"ב התג של אלכסנדרוני:

ישן 30-03-2008, 11:56
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 252 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "סמל המחוז"

את התשובה קיבלתי עכשיו ממכר ששירת באלכסנדרוני בשנות השישים.
מסתבר שבתחילת 48 סופחו לחטיבה מספר מחוזות, כשלכל מחוז חי"מ (חיל משמר) משלו.
אחד המחוזות היה מחוז נפתלי (ביחד עם נפות גד, אשר והעין).
למחוז נפתלי ע"פ ההגדרה הזו אין קשר לרמות נפתלי בצפון, מדובר באזור המשתרע מטנטורה בצפון ועד דרומית לחדרה, שנקרא גם נפת השומרון (מעניין לציין ששבט נפתלי התיישב לבסוף בצפון ליד שבט דן ושהשומרון נמצא מזרחית לאזור זה, גאוגרפית מדובר בצפון השרון ופתחת וואדי מילכ).

עדיין נותרתי עם התהיה מדוע הם בחרו דווקא בסמל זה, ולמה לא נוספו גם סמלי הנפות האחרים...

ד"א - יש למישהו את סמלי יתר נפות הארץ מ- 48?

ישן 30-03-2008, 23:53
צלמית המשתמש של zragon13

some links
בתגובה להודעה מספר 253 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "את התשובה קיבלתי עכשיו ממכר..."

Sorry I'm not familiar with any tags of nafach or mechoz but I found some interesting explanations of these district terms:

http://www.hagana.co.il/show_item.a...=59798&itemId=9
מחוזהפיקוד המרחבי הגדול ביותר בהגנה (במקביל לגליל הכפרי), שלו היו תפקידים מבצעיים ומינהלתיים. הוא פקד על כוחות-המשמר הנייחים ועל כוחות-שדה במרחבו, והחזיק בנשק מרוכז לציודם של כוחות- השדה ולתגבור מרחבי-משנה (תחילה גושים, ומ-1941 - נפות).
בניית ההגנה בשבעה מחוזות ב-1938 היתה אחד הפירות הארגוניים הראשונים מאז קמה המפקדה הארצית (מ"א) בראשות יוחנן רטנר, באותה שנה. 19 מתוך 21 הגושים אוגדו במחוזות - מהם שלושה עירוניים, וארבעה כפריים: צפון, עמקים, שומרון, דרום (שני גושים - דן ופתח-תקוה - נותרו עצמאיים). בשנת 1945 בוצע ארגון-מחדש, לפי תכנית ב', ומעתה יוחד המונח "מחוז" רק לשלושת המרחבים העירוניים - ירושלים, תל-אביב וחיפה, בעוד שהמרחבים הכפריים אוגדו ב"גלילות". עיקר משימתם של המחוזות היה לתכנן את הגנת היישובים, לפעול בעת הצורך וכן לארגן ולהדריך את כוחות החי"ם וה חי"ש. משימתם המבצעית התמקדה בעיקר ברצועות-הספר העירוניות ובריכוזי האוכלוסיה המעורבים. בפרוץ מלחמת העצמאות שימשו המחוזות העירוניים תשתית להקמת שלוש חטיבות חי"ש, שלאחר זמן הפכו לחטיבות ניידות שפעלו גם מחוץ למחוז-המוצא, ואילו החי"ם אוגד ב"מחוז". הפיקוד המרחבי הגדול ביותר בהגנה (במקביל לגליל הכפרי), שלו היו תפקידים מבצעיים ומינהלתיים. הוא פקד על כוחות-המשמר הנייחים ועל כוחות-שדה במרחבו, והחזיק בנשק מרוכז לציודם של כוחות- השדה ולתגבור מרחבי-משנה (תחילה גושים, ומ-1941 - נפות).
בניית ההגנה בשבעה מחוזות ב-1938 היתה אחד הפירות הארגוניים הראשונים מאז קמה המפקדה הארצית (מ"א) בראשות יוחנן רטנר, באותה שנה. 19 מתוך 21 הגושים אוגדו במחוזות - מהם שלושה עירוניים, וארבעה כפריים: צפון, עמקים, שומרון, דרום (שני גושים - דן ופתח-תקוה - נותרו עצמאיים). בשנת 1945 בוצע ארגון-מחדש, לפי תכנית ב', ומעתה יוחד המונח "מחוז" רק לשלושת המרחבים העירוניים - ירושלים, תל-אביב וחיפה, בעוד שהמרחבים הכפריים אוגדו ב"גלילות". עיקר משימתם של המחוזות היה לתכנן את הגנת היישובים, לפעול בעת הצורך וכן לארגן ולהדריך את כוחות החי"ם וה חי"ש. משימתם המבצעית התמקדה בעיקר ברצועות-הספר העירוניות ובריכוזי האוכלוסיה המעורבים. בפרוץ מלחמת העצמאות שימשו המחוזות העירוניים תשתית להקמת שלוש חטיבות חי"ש, שלאחר זמן הפכו לחטיבות ניידות שפעלו גם מחוץ למחוז-המוצא, ואילו החי"ם אוגד ב"מחוז".

נפה
מרחב ארגוני-פיקודי בהגנה שכלל מספר חבלים, כפריים ברובם, לו הוכפפו כוחות חי"ם, חי"ש, גדנ"ע וכוחות אחרים לאבטחת המרחב כולו, לרבות היישובים והדרכים המקשרות בין הנפות. הגלילות חולקו לנפות ומ-1945 קוימו 10 נפות, נוסף למרחבים העירוניים: בגליל צפון - תל-חי, כנרת, גלבוע, יזרעאל; במחוז חיפה - זבולון; בגליל תיכון - שומרון, חפר, שרון; בגליל דרום - רחובות, גזר; ב-1947 נוספו נפת ירקון ונפת הנגב.
אף שבעצמה לא היתה מרחב מוגן, היתה הנפה אחראית להכשרה, לאימון, לביצורים, לתכנון ההגנתי של היישובים, האזורים והחבלים ולאבטחת הדרכים והמתקנים במרחבה. מרחב ארגוני-פיקודי בהגנה שכלל מספר חבלים, כפריים ברובם, לו הוכפפו כוחות חי"ם, חי"ש, גדנ"ע וכוחות אחרים לאבטחת המרחב כולו, לרבות היישובים והדרכים המקשרות בין הנפות. הגלילות חולקו לנפות ומ-1945 קוימו 10 נפות, נוסף למרחבים העירוניים: בגליל צפון - תל-חי, כנרת, גלבוע, יזרעאל; במחוז חיפה - זבולון; בגליל תיכון - שומרון, חפר, שרון; בגליל דרום - רחובות, גזר; ב-1947 נוספו נפת ירקון ונפת הנגב.
אף שבעצמה לא היתה מרחב מוגן, היתה הנפה אחראית להכשרה, לאימון, לביצורים, לתכנון ההגנתי של היישובים, האזורים והחבלים ולאבטחת הדרכים והמתקנים במרחבה.

this might also be useful: http://www.hagana.co.il/show_item.a...8488&itemType=3
חטיבה 3 אלכסנדרוני
גד' 31 חי"ש, נפות עמק חפר ושומרון
גד' 32 השרון ופ"ת
גד' 33 חי"ש גוש דן
גד' 34 גדוד סיוע
גד' 35 אגף הדרכה אזור נתניה

My guess is that the tag identified above as "Naftali" is that of the mechoz "galil ha-tichon" (not nafa) from where Hativa Alexandroni was originally recruited from and stationed. See the figure here http://www.hagana.co.il/show_item.a...d=99&itemtype=0

נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 31-03-2008 בשעה 00:15.
ישן 31-03-2008, 14:48
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 254 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "some links"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי zragon13

My guess is that the tag identified above as "Naftali" is that of the mechoz "galil ha-tichon" (not nafa) from where Hativa Alexandroni was originally recruited from and stationed. See the figure here http://www.hagana.co.il/show_item.a...d=99&itemtype=0

זה דווקא מסדר לי את התמונה הרחבה.
אלכסנדרוני הוקמה במקור (דצמבר 47) כחטיבה מרחבית במחוז גליל תיכון (גליל במובן "חבל ארץ" ללא קשר ל"הגליל" בצפון הארץ) והכילה כוחות מרחביים אורגניים לנפות שבפיקודה (גדודי חי"מ 131,132,133,145) וכוחות חי"ר בפיקוד ישיר של החטיבה (גדודי חי"ר 31,32,33,34,35).
כך שהסמל שייך למחוז גליל תיכון שכלל בתוכו את הנפות הבאות: נפת שומרון (נפתלי), נפת עמק חפר (גד), נפת השרון (אשר) ונפת ירקון (העין).

מה שמעלה את השאלה האם היו לנפות סמלים?
והאם יש למישהו את סמלי המחוזות האחרים?

ישן 01-04-2008, 15:17
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 257 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "I'm guessing that the flag in..."

כל הכבוד חבר'ה, זו הייתה קפיצה לוגית מאוד חכמה.
אני מופתע שאני לא קלטתי את זה בעצמי.

ובקשר לסמלי נפות "העין" ו"גד":
השם "העין" משמעותו מעיין, לא האיבר באמצעותו רואים, לכן המים הזורמים בהחלט יכולים להיות הסמל של נפת העין/הירקון.
המילה "דגל", כמו שהיא מופיעה בספר במדבר פרק ב' (אִישׁ עַל-דִּגְלוֹ בְאֹתֹת לְבֵית אֲבֹתָם, יַחֲנוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל) משמעותה "מחנה", ולא "נס" או "אות" כמו שהמילה מובנת בימינו. כנראה מי שעיצב את הסמל הכיר את משחק המילים העתיק הזה והחליף את האוהל (כסימן למחנה) שהיה סימלו של שבט גד בדגל הלאום.

אם נמצא סמלי מחוזות אחרים, נוכל גם להוכיח את התאוריה...

ישן 01-04-2008, 23:20
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 259 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "tag of mechoz haifa?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי zragon13
:
BTW, I always getting the "ayin" "hay" and "yud" mixed up

אם אתה מתייחס להגדרה של "עין" כ"מעיין" לעומת "עין" בה רואים, אין לך על מה להתנצל.2 המילים נכתבות ונהגות באותה צורה בדיוק. אני פשוט יודע ששמה האחר של הנפה הוא הירקון (שהוא שמו של מעיין) וששמו הנוכחי של ישוב באזור זה הוא "ראש העין" במובן של "מקור המעיין", אז ידעתי לאיזה מובן התכוונו.
אם התכוונת לבלבול אחר כלשהו, אז אני לא שמתי לב בכלל שהוא קרה.

ד"א - באתר ההגנה מצאתי את המסמך הנ"ל (באיכות גרועה, אבל זה מה שיש):
אלו הם סמלי החטיבות (לא המחוזות). כך שבהחלט יכול להיות שחטיבת ברק לקחה את סמלו של מחוז חיפה ואילו חטיבת כרמלי נשארה עם הסמל המקורי שלה.

ישן 04-04-2008, 23:15
צלמית המשתמש של zragon13

עציוני, קריתי, 14, 16??
בתגובה להודעה מספר 262 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "יש לך טעות אלמנטרית בשאלה..."

Hi cre666,

I went and rechecked my records, and there seems to be some conflicting information about which units were derived from the 1948 Etzioni brigade and whether the origin of Hativa14 is from 4-Kiryati or 6-Etzioni

Indeed the Hativa14 web page that you linked to says that it originated from Etzioni...

But the book about Ugdat Hamapatz says (look at the scanned red page in one of b.a.'s posts above):

החטיבה הוקמה בשנת 1959 כחטיבה ממוכנת עם שני גדודי חרמ"ש (58 ו-83) מחט' קריתי, וגדוד טנקים שרמן סדיר (52) אשר ברגיעה היה ת"פ חטיבה 7.

Also the info in the defunct Ugda Yehuda website says this about the 310Jerusalem brigade's origins:

חטיבה 310 היא מן הוותיקות בצה"ל. היא הוקמה בסערת מלחמת העצמאות ב-1948. בתחילה ב"חטיבת עציוני" אשר הייתה אחת מששת חטיבות החי"ר הראשונות בצה"ל.

I think that the Jerusalem brigade was established almost immediately after the 1948 war. It was mentioned in several places that Arik Sharon, as a student after the war, served in the Jerusalem brigade as a reserve officer at the time he was recruited to create Unit 101. 1953?

If you look at the sadak tables by Siman Tov Sagi, you see that the Jerusalem brigade already appears during 1956. Furthermore, some of the numbers of its 61, 62, 68 battalions show a clear relationship to Etzioni's battalions.

The number 14 also seems to relate more to Hativa 4 than 6

Take a look at some of the info I gathered on these units in the following sadak table that incorporates Siman Tov's sadak with info from other open sources:

https://2008-uploaded.fresh.co.il/2...04/68435643.pdf

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:03

הדף נוצר ב 0.68 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר