לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 02-11-2004, 18:32
צלמית המשתמש של EventHorizon
  משתמשת נקבה EventHorizon EventHorizon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.03.03
הודעות: 12,004
המדריך המשלים לרוגלות SPYWARE

המדריך נכתב ע"י שי טיב והועלה ע"י fat fish


בהמשך לעוגן של jot הנה המדריך השלם לרוגלות... כיצד תוכנות הריגול נכנסות למחשב שלנו ?

תוכנות הריגול נכנסות למחשב שלנו באחת מהצורות הבאות :

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה נפתח חלון של פרסומת "קופצת" על המסך , ולחצנו עליו

במקרים מסויימים הפרסומת שנפתחת בחלון נראית כמו פרסומת לאתר קניות, אתר חיפוש או כל אתר אחר - אך יש לזכור - פרסומות "קופצות" יש לסגור מייד - אם באמצעות סמל ה-X בפינת החלון או על ידי צרוף המקשים ALT+F4 שסוגר את החלון גם במידה ואין לו X בפינה.
לעתים הפרסומת מסווה את עצמה להודעת שגיאה של Windows , ובתוך חלון הפרסומת יהיה סמל של תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה או של תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה כמו הודעת שגיאה סטנדרטית של Windows .

אז איך יודעים אם זוהי באמת הודעת שגיאה של Windows או פרסומת מתוחכמת? פשוט מאוד !
אם כאשר מציבים את סמן העכבר על הפרסומת (או החלון שחשוד שהוא פרסומת) , סמן העכבר נראה בצורת כף יד - זוהי פרסומת ולא הודעת שגיאה של Windows - ומומלץ לא ללחוץ עליה.
אם כאשר מציבים את סמן העכבר על הפרסומת (או החלון שחשוד שהוא פרסומת) , סמן העכבר נראה בצורת חץ (הסמל הרגיל של סמן העכבר) - זוהי הודעת שגיאה של Windows ולא פרסומת קופצת.

דוגמה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הודעת שגיאה עם סמן של קישור (כף יד) - זוהי פרסומת - לא ללחוץ !
אין לדעת איזו תוכנה תתקין את עצמה או לאיזה אתר הפרסומת תכניס אותנו ברגע שנלחץ עליה.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הודעת שגיאה של מערכת ההפעלה עם סמן בצורת חץ - זוהי הודעת שגיאה אמיתית.
(כמובן בהודעת שגיאה אמיתית של Windows ההודעה תציג מידע אמיתי, ולא כמו בדוגמה הנ"ל - שבה ההודעה מציעה להוריד תוכנה שתאיץ עבורי את מהירות האינטרנט.)


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה נכנסנו לאתר כלשהו, ובעת הכניסה נפתח חלון של התקנת תוכנה, ואישרנו את התקנת התוכנה

אתרי אינטרנט רבים מנצלים את חוסר הידע של משתמשי אינטרנט רבים על מנת להתקין במחשביהם תוכנות לא רצויות. התקנה זו נוצרת כאשר האתר מבקש להתקין במחשב שלנו רכיב שחסר על מנת להציג את האתר כראוי. הדף שנפתח על המסך נראה בצורה הבאה :

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לדוגמה : בדף זה מוצגת בקשה להתקנת תוכנה (Plug-In) אשר דרושה לשם הצגת האתר כראוי. במקרה זה, זו תוכנת "ריגול" ולא תוכנה אמיתית שדרושה לפעולה תקינה של האתר.

אז כיצד יודעים אילו תוכנות ניתן להתקין ואילו אסור להתקין ?

680180 B.C. LTD.

רוב התוכנות שמתקינות את עצמן בצורה זו מזדהות על ידי שם הגיוני, כגון: Flash Player 7 או Microsoft Windows Update וכדומה. רשימה מלאה של התוכנות שמתקינות את עצמן בצורה זו היא ארוכה מכדי לפרט כאן, אך אמליץ שבכל מקרה שנפתח חלון מעין זה אשר לא הוסבר עליו לפני כן באתר (למעט התוכנות שהזכרתי לעיל) , מומלץ לענות על השאלה בחלון זה ב- NO.

ניתן גם לדעת מעט פרטים לגבי מהימנות חלון ההורדה הנ"ל על פי החברה שביצעה את החתימה האלקטרונית של התוכנה. לדוגמה, בחלון זה, רשום שהתוכנה היא Verified - חתומה, בידי חברת VeriSign, שהיא אחת החברות הגדולות בעולם לביצוע חתימות אלקטרוניות לתוכנות. למרות זאת, חלון זה הוא של תוכנת ריגול למהדרין ! לכן הכלל פשוט - לא מכירים - לא מורידים.

להלן דוגמה לחלון הורדה של תוכנה מהימנה :

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כאמור, חלון ההורדה הנ"ל הוא של תוכנה מהימנה ולא של תוכנת ריגול. איך אני יודע ? כיוון שחלון זה נפתח על המסך ביודעין , לאחר שנאמר באתר החברה שעל מנת להתקין את התוכנה (במקרה זה, ההתקנה היא של נגן פלאש 6, שהיא תוכנה שזקוקים לה כיום על מנת לצפות באתרי אינטרנט אינטראקטיביים)
דוגמה למספר סוגי Plugins שניתן לסמוך עליהם : (שם התוכנה יופיע בטקסט הכחול שבחלון)


Acrobat Reader (PDF מציג קבצי)
Macromedia Flash (תוכנת עזר לצפייה באתרי פלאש)
Shockwave (תוסף מולטימדיה)
Media Player (תוסף מולטימדיה)
Windows Update (תוכנת העדכון של חלונות)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה התקנה של תוכנת ריגול הנובעת מהתקנה של תוכנה אחרת

אחת הדרכים הנפוצות ביותר שבהן נכנסות תוכנות ריגול באין מפריע לתוך המחשב, הוא תוך כדי התקנה של תוכנה אחרת. בעת התקנה של תוכנות רבות, כגון Kazaa בגירסתה הרגילה ולא בגירסת Lite , יחד עם התוכנה מותקנות אצלנו במחשב תוכנות ריגול שאין בהן כל צורך. לדוגמה , תוכנת New Net Domains אשר מגיעה עם Kazaa בגירסתה המלאה, גורמת לפגיעה קשה בהגדרות הרשת וכן לביטול השיתוף של אינטרנט בין שני מחשבים, במידה וכזה שיתוף קיים.
הנה לדוגמה מוצג אחד מחלונות ההתקנה של תוכנת Kazaa Media Desktop . בחלון זה ניתן לראות עוד 4 תוכנות ריגול שמסומנות ב- ומתווספות להתקנה הסטנדרטית של התוכנה.
מיותר לציין, כי בברירת מחדל כל התוכנות מסומנות ב- ומותקנות עם התוכנה. אדם שמתקין את התוכנה רק על ידי לחיצה על NEXT יתקין בלא יודעין עוד מספר תוכנות ריגול יחד עם תוכנות סטנדרטיות שהוא מתקין במחשבו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כל מי שטרי בעולם האינטרנט, וחושב שגלישה באתרי אינטרנט לא יכולה להזיק בשום דרך - טועה טעות מרה. גם אלו שרק גולשים ולא מורידים קבצים או משתמשים באינטרנט בצורה מקצועית חשופים למזיקים רבים. בחלק זה אסביר על תוכנות הריגול וכיצד להיפטר מהן.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה אז מה זה תוכנת ריגול ?

תוכנת ריגול היא תוכנת שמבצעת אחת או כמה מהאפשרויות הבאות :

 עוקבת אחר פעולות שמתבצעות בתוך המחשב ומעבירה אותן למחשב אחר או לאדם אחר באינטרנט.
 גורמת לפתיחת מסכי פרסומת ללא כל צורך.
 גורמת להאטה במהירות האינטרנט.
 גורמת לפעילות מיותרת למחשב, מאמצת את מערכת ההפעלה ולא תורמת דבר למהירות העבודה.
 שותלת קבצים בתוך הדיסק הקשיח, אשר נטענים בעת פתיחת המחשב ומשבשים את פעולתה התקינה של מערכת ההפעלה.
 משבשת את הגדרות הרשת - למשל, מבטלת את שיתוף האינטרנט בין שני מחשבים או את החיוג לאינטרנט.
 מתקשרת אל מספר טלפון באמצעות המודם הרגיל וקו הטלפון - לעתים אל מספר טלפון בחו"ל, מבלי לבקש את אישור של המשתמש במחשב.
 ישנם סוגים רבים של תוכנות ריגול, אך רובן ככולן גורמות לשיבושים בפעולתו התקינה של המחשב ושל הגלישה ברשת האינטרנט. לתוכנות רבות שאנו מורידים ומתקינים מרשת האינטרנט מתלוות תכונות של תוכנות ריגול. באופן כללי , ישנם 2 סוגים כלליים של תוכנות ריגול : SPYWARE - ADWARE . SPYWARE אלו תוכנות ריגול במלוא מובן המילה . הן עוקבות אחר פעילות המשתמש במחשב או מאיטות את העבודה במחשב , היות והן מתקינות לתוך המחשב תוכנות אשר עובדות "בסתר" ברקע של העבודה הרגילה. תוכנות אלו נכנסות לעתים בשל התקנה של תוכנות רגילות כגון Kazaa או אחרות, והן לא חושפות את עצמן בפני המשתמש.
 אלו תוכנות שמזיקות פחות למחשב, אך לעתים הן יותר מציקות. תוכנות אלו גורמות לפתיחתם של חלונות פרסומת תוך כדי הגלישה, הצגה של פרסומות בתוך תוכנות ושינוי דף הבית של הדפדפן לדף הבית של החברה המפרסמת.

לעתים תתקלו בשם Malware שמתייחס ל- malicious software ,כלומר תוכנות בעלות כוונה זדונית - שהכוונה כאן גם לתוכנות ריגול, לוירוסים ול"סוסים טרוייאניים" - שהן תוכנות שפורצות למחשב או הורסות אותו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה כללי ברזל - איך לא להידבק ומה לעשות אם נדבקנו
.לא ללחוץ על פרסומות עם העכבר. יש לסגור אותן עם ה- או אם אין , עם צרוף המקשים Alt+F4 במקלדת.
2. לא לאשר התקנה של תוכנות לא מוכרות במחשב. הכלל פשוט
לא מכירים -- לא מאשרים.
3. לא להתקין תוכנות ממקורות לא אמינים ולא מזוהים.
4.כאשר מתקינים כבר תוכנה - לשים לב לרכיבי התוכנה שאנו מתקינים - ולא התקין רכיבי תוכנה שהם תוכנות פרסומת או ריגול.
5. להוריד רק תוכנות מוכרות וידועות.
6. לא לטייל באתרי אינטרנט "מפוקפקים" שמכילים פורנו, פיצוחים, האקרים וכדומה. באתרים אלו הסיכוי "לחטוף" תוכנת ריגול הוא גבוה פי כמה מהאתרים הסטנדרטיים.
7. במידה ואתם שומעים את המודם שלכם מחייג (הכוונה לחיוג רגיל של טלפון), ולא הפעלתם חיוג כלשהו - קודם כל נתקו את הכבל טלפון מהשקע. ייתכן ונכנסה אליכם תוכנת ריגול שהפעילה חיוג אל טלפון בחו"ל בתשלום, ואתם תחוייבו על כך.
8. במידה והמחשב פועל בצורה מוזרה , איטית יותר, האינטרנט נראה לכם איטי או כל חשד אחר - בצעו סריקה במחשב באמצעות ה-Ad-Aware וגם האנטי-וירוס. ייתכן ונכנסה אליכם תוכנת ריגול / טפיל או אפילו וירוס.
9. במידה והאנטי-וירוס או הפיירוול שלכם הפסיקו לעבוד פתאום (יש עליהם למשל סמל של X אדום), קודם כל נסו לכבות ולהדליק את המחשב - ייתכן וזוהי בעייה רגעית . אם הבעייה נפתרה לאחר כיבוי והדלקה, בצעו
בדיקת וירוסים וטפילים מייד ! אם הבעייה לא נפתרה - נראה שיש לכם במחשב וירוס ויש לטפל בו או להזמין טכנאי.
10.הכי חשוב - בצעו סריקה מדי שבוע של וירוסים ותוכנות ריגול על ידי התוכנות שהומלצו באתר זה. כך תוכלו למנוע לעצמכם הרבה צרות והרבה בעיות שאני בטוח שאין לכם צורך בהן

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה כיצד להיפטר מתוכנות הריגול ?

סגירת פרסומות קופצות :

1. סגירת החלון של הפרסומת על ידי ה-X שבפינת החלון. במידה ואין X או שהחלון מכסה את כל המסך, יש ללחוץ רצוף על מקש ALT ולהוסיף לחיצה בודדת (תוך כדי) על מקש F4 במקלדת. צרוף המקשים הנ"ל יסגור את החלון.

2. במידה ומותקנת במחשב תוכנת Firewall שיש לה יכולת לחסום גם פרסומות (הסבר יובא בחלק של תוכנות פריצה) , יש להגדיר לה לחסום חלונות של פרסומות (AD-Blocking).

3. להתקין במחשב תוכנה שחוסמת פרסומות מסוג Pop-Up כגון :
Pop-Up Stopper
http://www.webattack.com/Freeware/misctools/fwpopblock.shtml
Stop The Pop
http://www.bysoft.se/sureshot/stopthepop/
וכדומה. תוכנות אלו הן בעלות יעילות מוגבלת - התוכנה תסגור חלונות פרסומת שהוגדרו לה במאגר המידע שלה כפרסומות. חלונות פרסומת שלא הוגדרו בתוכנה לא ייסגרו על ידיה. בנוסף, לעתים תוכנות אלו חוסמות גם חלונות "קופצים" סטנדרטיים שיש צורך בהם.

4. להתקין תוכנה שסורקת את המחשב וה-Windows ומוחקת כל פריט שגורם לפתיחה של חלונות פרסומת. ישנן מספר תוכנות מאוד מוצלחות בתחום זה, אך המפורסמות ביותר הן :
Ad-aware
http://www.tucows.co.il/preview/236049.html
Spybot
http://www.download.com/3000-2144-10122137.html?part=104443&subj=dlpage&tag=button
PestPatrol
http://www.pestpatrol.com/downloads/eval/download.asp
SpywareBlaster
http://www.webattack.com/get/spywareblaster.shtml
ההמלצה שלי מבינהן היא על תוכנת Ad-aware , בשל היכולת שלה להסיר סוגים רבים של תוכנות ריגול וטפילים, כמו גם חלק מסוגי הוירוסים, ובשל היכולת להוסיף לה ממשק עברי מלא על ידי התקנת תוכנה נלווית. כמו כן היא ניתנת להורדה ולעידכון בחינם והיא פשוטה להפעלה גם למשתמשים מתחילים. הסבר מלא על הורדה התוכנה והתקנתה ניתן למצוא בדף זה:
http://www26.brinkster.com/gissoman/adaware-install.htm


מניעת התקנה של Plug-ins לא רצויים

על מנת להעלות את רמת הבטחון שלנו בעת גלישה ברשת האינטרנט, ניתן להעלות את רמת האבטחה של הדפדפן (Internet Explorer) . העלאת רמת האבטחה תגרום לכך שפחות חלונות ייפתחו באופן אוטומטי, ואנו נתבקש לאשר ידנית את ההורדה של תוכנות תוסף (Plug-Ins) מהאינטרנט.
החסרון בהעלאת רמת האבטחה של הדפדפן הוא בכך שייתכן שאם רמת האבטחה גבוהה מדי, חלק מהאתרים לא יוצגו כראוי או לא יוצגו כלל . נתקלתי , לדוגמה , בבעייה שבה המשחקים באתר וואלה לא פעלו , אלא אם הגדרתי את רמת האבטחה כנמוכה ביותר. מיותר לציין, שברמה כזו , כל תוכנה ותוסף שרוצים להתקין את עצמם בתוך המחשב - מצליחים ולעתים גם לא מציגים לנו איזושהי אינדיקציה שנכנס לתוך המחשב שלנו משהו חדש (ומזיק...) .

ובכל זאת : כיצד משנים את רמת האבטחה של הדפדפן ?
(ההסבר יובא עבור Internet Explorer )
יש להגיע לשולחן העבודה של ה-Windows (המסך ההתחלתי שנפתח עם הדלקת המחשב)
2יש ללחוץ לחצן ימני של העכבר על גבי סמל ה- Internet Explorer שעל גבי שולחן העבודה. לחיצה על לחצן זה צריכה לפתוח תפריט עם מספר אפשרויות. מהאפשרויות שנפתחו יש לבחור באפשרות מאפיינים או Properties . (התחתונה בתפריט זה)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
במידה ולא מופיעה האפשרות "מאפיינים" או "Properties" , יש להיכנס לתפריט זה דרך לחצן
התחל->הגדרות ->לוח הבקרה ו- הגדרות אינטרנט
או באנגלית : Start -> Settings -> Control Panel ->Internet Options

בתפריט שנפתח נבחר בכרטיסייה העליונה של אבטחה או Security :
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
לאחר שהתחלף תוכן הכרטיסייה, לכרטיסיית Security או אבטחה, יש לבחור באמצעות העכבר את רמת האבטחה הרצויה של הדפדפן. הבחירה נעשית על ידי גרירת תיבת הבחירה למעלה או למטה (כמתואר בתמונת המסך שמשמאל).
במידה ולא מופיעה תיבת הגרירה, יש ללחוץ על גבי לחצן ה- Default Level (ברירת מחדל) ואז תופיע התיבה.

אני אישית ממליץ על רמת אבטחה של Medium-low , היות ורמה זו מספקת הגנה ברמה בסיסית ועם זאת היא אינה פוגעת בחווית הדפדוף ברוב האתרים. במידה ואתר אינטרנט מסויים לא נטען כראוי ברמת אבטחה זו, ניתן להוריד את רמת האבטחה לרמה Low "נמוכה", ולנסות להיכנס שוב לאתר. מומלץ , עם זאת, להעלות שוב את רמת האבטחה לאחר היציאה מאתר זה.
העלאת רמת האבטחה ל- Medium היא בטוחה יותר,וזוהי גם ברירת המחדל, אך ייתכן שיותר אתרים לא ייטענו כראוי. ניתן גם לבחור כמובן ברמת האבטחה הגבוהה ביותר, אך זאת במחיר של חוסר פונקציונליות מסויימת באתרים רבים.
לאחר בחירת רמת האבטחה הרצויה יש ללחוץ על OK או אישור בתחתית המסך.
ניתן לבצע שינויים אלו גם תוך כדי הגלישה, ואין צורך להתנתק מהאינטרנט לטובת שינוי הגדרות רמת האבטחה.

סעיף נושף במאמר העוסק בהסרת תוכנות ריגול שכבר הוסרו יחסך מכם, א. כי סיימתי את יום העבודה שלי ואני עף הביתה, ב. כי אני מאמין שזה מספיק
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


הקרדיט למאמר זה הולך ל:
שי טיב
SysAdmin- MCSE
מאמר זה הגיעני במייל, ואני (fat fish) רק טרחתי לעריכתו בפרש.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:40

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר