התעשיה האווירית בדיונים על עסקה עם הודו ב1.5 מליארד דולר
הארץ מדווח שהתעשייה האווירית נמצאת בדיונים על פיתוח ומכירה להודו של מערכות להגנה אווירית המבוססות על טיל הברק המיוצר במשותף עם רפא"ל.
בעבר היו ידיעות על כך שרפא"ל תמכור להודו את מערכת הSPYDER שמבוססת על טילי הפיתון5 והדרבי 1,2,3 ומעניין אם העסקה הנוכחית לא באה במקום עסקת הספיידר. לרפא"ל יש כבר מערכת להגנה אווירית המבוססת על טיל הברק בשם Defender ומעניין אם מדובר בשדרוג של אותה מערכת או בפיתוח של מערכת חדשה.
נערך לאחרונה ע"י megashock בתאריך 10-07-2007 בשעה 08:06.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי megashock שמתחילה ב "התעשיה האווירית בדיונים על עסקה עם הודו ב1.5 מליארד דולר"
ב India defense יש יותר פרטים על העסקה, וכתוב שם שמדובר בפיתוח של מערכת הגנה אווירית לטווח של 150km הפיתוח יקח 3 שנים ויעלה כ $300M ובסופו ירכשו 18 מערכות וכ 430 טילים (לפי חישוב).
העסקה היא המשך לעיסקה קודמת עם חיל הים ההודי לפיתוח של טיל הברק לטווח של 70Km והיא כוללת העברה מלאה של טכנולוגית הייצור והפיתוח הרלוונטיות להודו.
מצוין שם שהמערכת תהיה יותר מתקדמת ועם ביצועים טובים יותר מהפטריוט PAC-3.
כמו כן מוזכר שם שישראל הסכימה לעסקה למרות הסכמים לשיתוף פעולה צבאי שהודו חתמה לאחרונה עם איראן וקטאר.
זה יכול להיות מעניין לראות טיל מבוסס ברק (עם יכולת נגד טילי שיוט ומטוסים) עם ביצועים טובים יותר מפטריוט PAC3 עם יכולת ליירט טילים בליסטים). נשמע מתחרה לS300 הרוסי.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי megashock שמתחילה ב "התעשיה האווירית בדיונים על עסקה עם הודו ב1.5 מליארד דולר"
הלווי עלינו שהעסקה תצא לפועל. זה הרבה כסף וזה גם מחזק את המערכת יחסים האסטרטגית בינינו לבין הודו.
_____________________________________
Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great ones make you feel that you, too, can become great.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי megashock שמתחילה ב "התעשיה האווירית בדיונים על עסקה עם הודו ב1.5 מליארד דולר"
ynet פרסם עוד פרטים על העסקה.
התעשייה האוירית תממן 50% מעלות הפיתוח וההודים את ה 50% הנותרים.
לדעתי נוצר מצב קצת מסוכן שבו לא רק מעבירים מערכות רגישות למדינה שחתמה לאחרונה על הסכמים לשיתוף פעולה צבאי עם איראן, אלא גם משתפים אותה בפיתוח המערכת.
אני לא יודע אם יש קשר אבל אחרי זה לא מבינים איך טיל איראני פוגע בספינה ישראלית שמוגנת ע"י טילי ברק שנמכרו גם להודו שכאמור מקיימת קשרים צבאיים עם איראן.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי megashock שמתחילה ב "התעשיה האווירית בדיונים על עסקה עם הודו ב1.5 מליארד דולר"
ידיעות אחרונות מפרסם היום שהעסקה תהיה העסקה הבטחונית הגדולה ביותר של ישראל והיא תהיה בסדר גודל של 5.2 מיליארד דולר.
נראה לי שהם קצת נסחפו, אבל הינה היא:
India Defense במאמר חדש מבלבל ומצד אחד כותב בכותרת שמדובר בפיתוח של טיל הברק ומצד שני מדווח שהמערכת תהיה מבוססת על מערכת הספיידר של רפא"ל.
אולי מדברים פה על כמה עסקאות שקשורות אחת לשניה.
ציטוט:
India, Israeli To Develop US$2.47 Billion Worth Barak II Project
ציטוט:
Meanwhile, sources told the IANS news agency that 18 command and launch systems would be built for the new missile system. The new missile is likely to be an advanced version of the Israeli Spyder quick-reaction missile which has an effective range of 55 kilometres
בהנחיה חשאית של משרד הביטחון מאיצות ומעמיקות חברות ישראליות, ובראשן התעשייה האווירית ורפא"ל, את הקשרים עם צבא הודו. ואשינגטון, המטפחת את קשריה עם פקיסטאן, מסתכלת בעין לא אוהדת אך נמנעת מלהתערב. לפחות בינתיים
India Defense מדווח שהעסקה לפיתוח של טילים להגנה אווירית בשביל ציי הודו וישראל עדיין לא נחתמה למרות ששר ההגנה ההודי כותב שהם מעוניינים בה.
התגובה היא כנראה בגלל שכמה הודים התנגדו אליה בגלל שלדעתם זה יפגע ביחסים של הודו עם מדינות מוסלמיות.
ציטוט:
IAI, DRDO May Jointly Produce Long Ranged Surface To Air Missiles The government has not decided on a joint venture with Israel for the production of missiles. The Defence Research and Development Organisation (DRDO) has earlier entered into a contract with M/s. Israel Aerospace Industries (IAI), Israel to jointly develop a Long Range Surface to Air Missile (LRSAM) system for the Indian and Israeli Navy in January 2006. The Government of India pursues bilateral cooperation with Israel in many fields, keeping in mind our national interests. Cooperation in the field of defence is one of the many dimensions of bilateral cooperation. This is based on our sole national interest and does not come in the way of the warm and mutually beneficial cooperation that we share with friendly Muslim countries. This information was given by the Defence Minister Shri AK Antony in a written reply to Shri D Raja and Shri Syed Azeez Pasha in Rajya Sabha today
.
גם יש שם דיווחעל פיתוח משותף עם התעשייה האוירית של מכ"מ למטוס הודי.
נערך לאחרונה ע"י megashock בתאריך 22-08-2007 בשעה 18:46.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי megashock שמתחילה ב "התעשיה האווירית בדיונים על עסקה עם הודו ב1.5 מליארד דולר"
DefenseNews מדוח שהצבא ההודי החליט לפרסם מכרז לכ 56 מערכות נ"מ ניידות, אולי בגלל זה ביטלו את עסקת הספיידר.
מצד אחד חבל שהיא לא יוצאת לפועל, אבל מצד שני יש פה הזדמנות לזכות בעיסקה יותר גדולה.
ישראל הפכה לספקית הנשק השנייה בגודלה של הודו, ותחתום עימה בקרוב על אספקת 18 מערכות טילי נ"מ מסוג ספיי-דר בכ-420 מיליון דולר [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nfc.co.il/img/midBull.jpg] עסקה נוספת לאחר ה"ברק"
▪ ▪ ▪
ממשלת הודו נתנה אור ירוק לחיל האוויר ההודי לרכוש מערכת טילים מהירת-תגובה נגד מטוסים מנמיכי-טוס מדגם "ספיי דר" (ראשי תיבות של מערכת טילי קרקע-אוויר פיתון ודרבי), מתוצרת ישראל. כך מוסר (יום ב', 18.8.08) העיתון "טיימס אוף הינדיה" מפי מקורות בניו דלהי.
המקורות מסרו כי מדובר ב-18 מערכות טילי ספיי-דר, בעלות של 18 מיליארד רופיות (כ-420 מיליון דולר). העסקה צפויה להיחתם בתוך שבועות אחדים, לאחר שהמועצה ההודית לרכישות לצרכי הגנה תאשר אותה.
"טיימס אוף אינדיה" מציין כי העסקה התעכבה זמן ממושך, בין השאר משום ששמותיהן של התעשיה האווירית הישראלית ורפאל שורבבו לפרשת תשלומי שוחד בסך 11.6 מיליארד רופיות שהייתה קשורה לעסקת טילי ברק-1. את העסקה חקרה הבולשת הפדרלית של הודו, סי-בי-איי. אולם ממשלת הודו סירבה להכניס את חברות הנשק הישראליות לרשימה השחורה, מכיוון שהדבר היה מוכיח עצמו "אנטי-פרודוקטיווי" לכמה פרויקטים ביטחוניים "מכריעים" של הודו עימן.
העיתון אומר כי כעת, לאחר שהמפלגות הקומוניסטיות נטשו את הקואליציה בניו דלהי ואינן מטרידות עוד את ממשלת הודו, נראה שהממשלה ההודית פועלת בשקט למימוש הרכישות מישראל והפרויקטים עימה. בין היתר, כוללים פרויקטים אלה את הדור החדש של מערכת טילי קרקע-אוויר מדגם ברק.
עסקה נוספת: טילי ברק
חיל האוויר ההודי לחץ לרכוש את מערכות ספיי-דר, המשלבות טילי פיתון-5 וטילי דרבי ומסוגלות ליירט מטוסי אויב, מסוקים, מזל"טים וטילים מונחים מדויקים. הצורך הדחוף במערכות אלה התעורר בגלל עיכובים בייצור מערכות הטילים מתוצרת הודו אקאש וטרישול.
העיתון ההודי מציין כי DRDO, חברת התעשיה האווירית הגדולה בהודו, הכריזה השנה כי מערכת ההגנה האווירית אקאש, שיש לה טווח יירוט של 25 קילומטר, כבר מוכנה. החברה הבטיחה להעביר שתי סוללות אקאש לחיל האוויר ההודי, בעלות של 10.08 מיליארד רופיות, בתוך שלוש שנים.
טיימס אוף אינדיה אומר כי חיל האוויר ההודי זקוק באופן נואש למערכות הגנה אווירית מתקדמות שיחליפו את מערכות הטילים הרוסיות המיושנות שלו, מדגמי פצ'ורה, איגלה ואוסה.
הפרויקט הענקי עם ישראל, בסך יותר מ-10 מיליארד רופיות, לפיתוח מערכות הגנה אווירית חדישות, המסוגלות לאתר ולהשמיד מטוסים עוינים, טילים ומזל"טי ריגול בטווח של 120 קילומטר, יגדיל במידה רבה את יכולתו של חיל האוויר ההודי להגן על נכסים חיוניים ואסטרטגיים.
ועדה ממשלתית בהודו אישרה את הפרויקט עוד ביולי 2007. הפרויקט יספק לחיל האוויר ההודי בשלב הראשון תשע סוללות. זהו למעשה חלק מפרויקט גדול יותר של חיל האוויר ההודי ושל התעשיה האווירית ההודית שאושר בינואר 2006, על סך 26 מיליארד רופיות, לפתח מערכת טילי ברק-2 בעלי טווח של 70 קילומטר לצי ההודי.
למערכת הטילים הימיים ארוכי הטווח יש ארבעה רכיבים: מכ"ם משוכלל בעל טווח של 350 קילומטר; מערכת בקרת נשק; משגרים; וטילי יירוט דו-שלביים.
הפרויקט כבר עבר את רוב עבודת התכנון ויושלם ב-2011. שלוש משחתות טילים הודיות חדישות הנבנות והולכות במספנות מזגון יהיו הראשונות שיצוידו בטילים אלה, מסר המקור.
טיימס אוף אינדיה מדגיש כי פרויקטים אלה הופכים את ישראל לספקית הנשק השנייה בגודלה של הודו.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי realNbalance שמתחילה ב "אור ירוק לחיל האוויר ההודי לרכוש מערכות ספיידר"
ההודים רוצים להצטייד גם בטילי ברק 2\8 עם טווח של 70 ק"מ וגם מעוניין לפתח סוג של גירסא יבשתית של הטיל עם טווח גדול יותר. נשמע די בזבזני לדעתי, אבל זה טוב לתעשייה האווירית ורפאל.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי megashock שמתחילה ב "התעשיה האווירית בדיונים על עסקה עם הודו ב1.5 מליארד דולר"
לפי the marker מ28/11/08 העיתון ההודי "הינדו" הודיע כי העסקה לפיתוח וייצור הברק 8 בהיקף של 1.5 מליארד $ ולרכישת מערכות ספיידר ב 250 מליון $ אושרה ע"י ממשלת הודו.
דווקא בישראל עדיין לא אישרו זאת ו"ממתינים לאישור רשמי"
רפא"ל חתמה עם משרד על עסקת טילים עם הודו ב-260 מיליון דולר
18:34 | 13.12.2008 סוכנויות הידיעות
רפא"ל חתמה על עסקה לאספקת 18 מערכות טילי ספיידר להגנה אווירית עם משרד ההגנה ההודי, בהיקף של 260 מיליון דולר. אספקת מערכות הטילים צפויה החל מתחילת 2011, ועד לאוגוסט 2012. כך לפי דיווחים בתקשורת ההודית בסוף השבוע. לפי הדיווחים, העסקה מתבשלת כבר מספר חודשים אך היא נדחתה עד כה בשל חשדות לשוחד במכרזים קודמים בהודו, שבהם נקשר שמן של התעשייה האווירית ורפא"ל.
בנובמבר דווח כי התעשייה האווירית מנהלת מגעים עם משרד ההגנה ההודי לחתימה על הסכם בכ-1.5 מיליארד דולר, לאספקת ארבעה מטוסי מודיעין והתראה מוקדמת מסוג פלקון אייוואקס - כך מפי מקורבים לתעשיות הביטחוניות בישראל. מדובר בעסקת המשך לעסקה בסך של 1.1 מיליארד דולר שנחתמה ב-2004 לאספקת ארבעה מטוסי ביון להודו, שתושלם עד תחילת 2010. כעת מצפים בישראל גם להשלמה עסקה זו. על פי "טיימס אוף אינדיה", היקף העסקות הביטחוניות בין המדינות מאז 99' מגיע ל-8 מיליארד דולר. מפלגת השלטון ההודית, UPA, מעדיפה לנהל את המגעים עם ישראל בחשאי, בניגוד לממשלה הקודמת.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
לפי India Defense העסקה תכלול העברת ידע מלאה לצורך פיתוח וייצור המערכת בדומה לפרוייקט טילי ה-BrahMos שפותחו במשותף ע"י הודו ורוסיה מטילי ה SS-N-26 הרוסיים.
300 מליון דולר הם סכום ראלי לרכישת 18 מערכות, אבל האם הם לא סכום נמוך מידי בשביל קניית הידע הדרוש לייצור של המערכת? מעניין האם ההסכם יכלול גם את העברת הידע לייצור של טילי פיתון 5 ודרבי ושל המכ"מ, אם כן אז ההודים עשו את עסקת המאה.
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות
חבר מתאריך: 17.07.05
הודעות: 6,249
אני חולק על המשפט הראשון שלך
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי nec_000 שמתחילה ב "אף אחד לא מעביר ידע פיתוחי,..."
אמנם אם מוכרים מערכת - הפיתוח שלה כבר הושלם ואין מה למכור "ידע פיתוחי" מה גם שמרבית הידע הפיתוחי שוכן בתוך ראשיהם של האנשים המפתחים, אבל יחד עם זאת ראיתי כבר עסקאות בהן יש שילוב הלקוח בתהליכי הפיתוח, ביצוע ניסויים וניתוחם ובתחום התוכנה גם ראיתי מכירת קבצי מקור - משהו שהוא בהחלט חריג לרוב.
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי blancoynegro שמתחילה ב "העסקה תכלול העברת ידע מלאה"
לא יכתבו לך אם ההודים מקבלים ברשיון שלהם 100% מיכולת הייצור. אולי הם מקבלים רק מפעל הרכבה? אולי הם בונים לבד את הטיל והמנועים אבל חלקים קריטים מהרב"ת הם עדיין תוצרת הארץ? או רב"ת אחר לגמרי מתוצרת מקומית? לא יאמרו לך את הפרטים האלה, בטח לא בשלב הזה.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה". סון טסו - אומנות המלחמה
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי שייקה פייקה שמתחילה ב "מה האינטרס של ההודים לא להעביר ידע לאיראנים?"
נתחיל מהסוף, בשורה התחתונה אין דבר שמונע מההודים מלהעביר מידע לאיראנים. העברת המידע יכולה להיות חשאית או אפילו לא חוקית לפי חוקי הודו עצמה... וכל מוצר שאתה מעביר לאחרים אתה צריך לקחת בחשבון שהם יכולים לעשות או הנדסה הפוכה או להעביר הלאה את הטכנולוגיה שרכשו.
אולם, לעיתים קרובות, לא תמיד הנדסה הפוכה כזו היא כלכלית מסיבות שונות: החל מסנקציות, בגלל שפגיעה בזכויות יוצרים עלול להגביל את הרצון של ספקים ומדינות לסחור במוצרים עתירי טכנולוגיה. ועד העלויות של פיתוח מקביל והנדסה הפוכה. לפעמים אתה לא יכול להתחרות כלכלית במוצרים ושיטות ייצור שהשתכללו עשרות שנים אצל מישהו אחר. דוגמא בולטת היא המזל"טים שלנו. כולם "יודעים" לייצר מזל"טים, אולם משום מה, אלו הישראלים או אלו של מהנדסים ישראלים תמיד טובים יותר, ובסוף כולם קונים מהם. אותו הדבר בכל מוצר עתיר טכנולוגיה, אי אפשר להתחרות בתוכנות במיקרוסופט, ואי אפשר להתחרות בתרופות עם ענקים כגון מרק או באייר או פייזר, או מוצרי פלסטיק, ניילון או כימיקלים חקלאיים עם דאו או דו פונט.
ההודים לא יעבירו מידע לאיראן אם הם רוצים להמשיך לרכוש טכנולוגיה.
גם בהעברת טכנולוגיות, יתכנו "קופסאות שחורות" כינוי למוצרים סגורים שהם חלק ממערכת גדולה שאסור לפתוח, להנדס, לשנות או לתקן והתוכן שלהם לא ידוע למפעיל לפי תנאי ההסכם. ייתכן וההודים (במקרה הזה) חייבים לרכוש קופסאות שחורות של רפא"ל כדי שהטילים שלהם יכלו לפגוע במטרה.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה". סון טסו - אומנות המלחמה
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "אגב, רק לשם המחשה, אם ההודים..."
לא בדקתי, אבל נראה לי שלאיראנים קשרים טובים יותר עם הודו מאשר עם פקיסטן. אל-קעידה - טאליבאן לא מתלהבים במיוחד מהשיעים. ואילו הקשרים בין האיראנים והפרסים עתיקים לא פחות מהקשרים ההיסטורים שלנו היהודים עם הפרסים.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה". סון טסו - אומנות המלחמה
<H1>First of Air Force Phalcon AWACS Arrive at Palam, New Delhi: India Today Magazine
Leading current affairs magazine 'India Today' reported that the Indian Air Force's newest force-multiplier, the first of three 'Phalcon' Airborne Early Warning and Control (AEW) aircraft landed quietly in New Delhi on Sunday.
Confirming this, senior IAF officials said that the aircraft was at Delhi's Palam technical area airport on a stopover from Israel. It was inspected by senior air force brass, including Air Chief Marshal Fali Major before heading out to Agra. The aircraft are to be based in Agra and form part of a new AEW squadron.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי megashock שמתחילה ב "התעשיה האווירית בדיונים על עסקה עם הודו ב1.5 מליארד דולר"
איכשהו נראה לי שמשהו בסופו של דבר לא ייצא טוב בסכסוך של הודו-פקיסטן..
כל הרכישות האלו לא ממש גורמות אושר לפקיסטן והיא כנראה מתישהו תתחיל לצייד את עצמה גם...במקרה של עימות אני רק מקווה שאף אחד מהם לא ישלוף את נשק יום הדין אבל איכשהו אני לא כל כך סומך על המדינות הללו.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי megashock שמתחילה ב "התעשיה האווירית בדיונים על עסקה עם הודו ב1.5 מליארד דולר"
"Defense News" reports that the Indian Army is about to order thousands of Spike anti-tank missiles and peripheral equipoment from Rafael Advanced Defense Systems Ltd. in a $1 billion deal. Indian Ministry of Defence officials told the magazine that the order is for 321 launchers, 8,356 missiles, and 15 training simulators, and peripheral equipment.
רפאל היתה המתמודדת היחידה במכרז לרכישת אלפי טילי ספייק ■ המכשול היחיד שעמד בדרך לביצוע העסקה: העברת טכנולוגיות
מתוך הכתבה:
ציטוט:
רפאל היתה המתמודדת היחידה במכרז, שפורסם ביוני אשתקד, וצבא הודו נאלץ לקבל היתר מיוחד לביצוע עסקה על סמך מכרז שהניב הצעה רק מספק פוטנציאלי אחד. יצרניות נשק שדחו הזמנה של ממשלת הודו להשתתף במכרז הן ג'נרל דיינאמיקס ורייתיאון מארה"ב; MBDA, יצרנית הנשק הרב-לאומית מאירופה; ורוסובורונאקספורט, מרוסיה.
מקורות המצוטטים ב"דיפנס ניוז" אמרו, כי העברת טכנולוגיה היתה המכשול העיקרי בדרך לביצוע העסקה. מהידיעה לא ברור האם החברות שנמנעו מלהשתתף במכרז סרבו להעביר טכנולוגיות להודו ואף לא ברור מה היתה עמדת רפאל בנושא.
ציטוט:
פי הידיעה, יקבל צבא הודו את הטילים בצורות שונות, לרבות טילים מוכנים לשימוש, שהרכבתם הושלמה בישראל; טילים שהורכבו באופן חלקי ויש להשלים את הרכבתם בהודו; וטילים שכל ייצורם והרכבתם ייעשו בהודו, במפעל הממלכתי באראט דיינאמיקס.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 25-03-2011 בשעה 11:21.
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "עסקת ענק לרפאל בהודו: מכירת אלפי טילים במיליארד דולר"
אם העבירו ידע, זה אומר שיש אישור סיב"ט ומלמ"ב להעברת הידע, ולכן השאלה היא - כהרגלנו בפורום - האם בסיב"ט ובמלמ"ב יושבים מטומטמים, או שמא מישהו החליט שהעברת הידע הזה לא תזיק לישראל (כי אנחנו 10 שלבים קדימה כבר, נניח, או כי הם היו מקבלים את הידע הזה בכל מקרה). כבר היו עסקאות דומות בישראל...
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "אם העבירו ידע, זה אומר שיש..."
אין לי ספק שלא העבירו להודים core tech אלא רק מידע פריפריאלי על מערכת הנשק, מספיק כדי להרכיב אותה מחלקים מוכנים ואוליע אפילו יצור של החלקים הפשוטים אבל לא מספיק בשביל לייצר את אותם חלקים קריטיים כמו החישן האלקטרו אופטי או תוכנת המקור של הטיל וכ"ו .
בדיוק כמו בשוק האזרחי זה שטורקייה מרכיבה חלק מדגמי טיוטה לא אומר שיש להם את היכולת לייצר רכב ברמה הזאת באצמם .
אין אנשים טיפשים בסיב"ט ובטח שאין טיפשים ברפא"ל
נערך לאחרונה ע"י pack leader בתאריך 25-03-2011 בשעה 12:32.
קודם כל לפחות לפי וויקפדיה יש מדינות עם מספרי טילים שלא רחוקים בסדר גדול מהספרים האלו (פולין, פינדלד , ספרד ואפילו הולנד)
דבר שני , הודו היום היא קניינית הנשק הגדולה ביותר , יש לה צבא ענק ותקציבים ענקיים לא פחות.
בשנים האחרונות הודו יצאה להרבה מכרזים למודנרניציה של הצבא שלה שחלק גדול ממנו היה מבוסס על רכש רוסי , מספיק להזכיר את המכרז שלהם למטוסי קרב (בעל יכולת עלינות אווירית והפצצה) (130 מטוסים) שלדעתי (ואולי בגלל חוסר ידע בנושא) הוא המכרז הגדול ביותר היום למטוסים בדור 4 (שלעומת ישראל הוא פתוח לרוסיםMIG 35 , לאמרקאים עם F16 ו F18 לאנגלים ולצרפתים)
בקיצור כל רכש שלהם הוא בכמויות שונות ממה שבדרך כלל אנחנו רואים.
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "עסקת ענק לרפאל בהודו: מכירת אלפי טילים במיליארד דולר"
למיטב ידיעתי (ותקנו אותו אם אני טועה) זוהי לא הפעם הראשונה שמועברת הטכנולוגיה של טילי הספייק ללקוח זר.
גם לפולין נמכרו טילים בסך רבע מיליארד דולר שחלקם מיוצרים ברישיון במפעלי Mesko.
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
נערך לאחרונה ע"י גיל חזקיה בתאריך 25-03-2011 בשעה 16:37.
בתגובה להודעה מספר 57 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "ומתי אתה חושב שטכנולוגית הספייק פותחה ?"
ע"פ מקורות גלויים בצה"ל החלה הצתיידות ב98 אז הטכנולוגיה פותחה בשנות התישעים והטיל של היום משופר לאין ערוך מה גיל המקורי .
אז אין השוואה לפופאי חוצמיזה שה פופאי לא יחודי יש פצצות שעושה בדיוק את אותה פעולה באותה איכות רק ש הפופאי הוא הזול ביותר מסוגו לעומת הגיל שיש רק טיל אחד בעל יכולות מקבילות
(וגם זה לא עד הסוף ) הג'אוולין של rythion
ההצטיידות בהיקף נרחב אולי החלה אולי החלה ב98 , אבל לפי פרסומים זרים שונים בזמנו הטיל שנורה באסון צאלים ב' ב 1992 היה גיל, גם בעיתונות הישראלית התפרסמו מס' כתבות עם רמזים עבים מאוד לגיל, אבל ללא ציון השם במפורש.
מתוך כתבה שפורסמה בזמונו בידיעות:
ציטוט:
באמצעות טיל, שהיה אז סודי ביותר: טיל מונחה טלוויזיה, המשווק היום על-ידי רפא"ל
אם ב92 הטיל כבר היה מבצעי ומוכן לשימוש בסיירת מטכ"ל, סביר להניח שתהליך הפיתוח והניסויים החלו מספר שנים לפני כן
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 25-03-2011 בשעה 20:21.
כמו שכתבתי, בזמנו בחו"ל התפרסמו כתבות שהגיל/ספייק הוא הטיל שנורה.
בארץ זכור לי שקראתי כתבה שבה נכתב שהטיל בו נעשה שימוש בעת התאונה הוכנס מאוחר יותר לשימוש נרחב בצה"ל.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "כמו שכתבתי, בזמנו בחו"ל..."
ציטוט:
אתה הולך רחוק מדי עם הספקולציות. בצאלים ב' לא ירו גיל.
לא כל טיל מונחה טלויזיה זה גיל ולא כל דבר שרפאל משווקת הוא מאותה גרסה בה משתמש צה"ל.
שים לב לשתי ההדגשות מתוך דבריו של ISHPUZ. הטיל שהיה מעורב באסון צאלים מעולם לא נחשף בהקשר של האסון, ושמו נחשף פעמיים בתקשורת מאז שנכנס לשימוש - פעם אחת בהקשר אחר לגמרי, ופעם אחת בציטוט של עיתון זר.
תשובתי זו מסכמת את הדיון שיתקיים על הטיל הזה, כאן ובכלל.
היות וברק 8 פותח בין היתר במימון הודי, מתוך כוונה מוצהרת להצטייד בו, והיות וברק 1 כבר מיושן, מדוע שיקנו כעת ברק 1?
לפי http://thediplomat.com/2014/10/indi...l-defense-ties/ יש עכשיו מחסור מוחלט בטילי הגנה בצי ההודי, ורק ברק 1 זמין מהר ובכמויות הנדרשות. 14 ספינות מחכות למערכות שיסופקו עד דצמבר 2015.
יש גם הבדל מהותי בין המערכות. ברק 1 משמש רק להגנה עצמית בגלל הטווח הקצר שלו (10 ק"מ) ומתאים גם לספינות קטנות. לעומת זה ברק 8 עם טווח של 70 ק"מ מתאים להגנה אזורית, למשל אזורי נמל וגם קבוצת ספינות בפיזור קרב (SAG - Surface Action Group), ומיועד יותר להתקנה על משחתות/סיירות הגנה אווירית.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי megashock שמתחילה ב "התעשיה האווירית בדיונים על עסקה עם הודו ב1.5 מליארד דולר"
עסקת טילי הספייק של רפאל מול הודו כבר הייתה 'בכיס' בהיקף של כ-3 מיליארדי דולרים - ואז הגיעה ארה"ב. כמו בפולין עם מערכת ההגנה האווירית, גם בהודו, ארה"ב פועלת לדחיקה החוצה של ההצעה הישראלית לטובת טיל הג'אבלין. אבל זה רק קצה הקרחון. אם הסכם המסגרת לשת"פ ביטחוני בין ארה"ב להודו יצא לפועל, תעשיית הביטחון הישראלית צפויה לתחרות עזה (בלשון המעטה) מול הידידה הכי טובה של ישראל
ניחא מפסידים לארה"ב אבל למה רפאל מפסידה להודו שביטלה את הזמנת טילי הלהט לטובת פיתוח מקומי שיקח מי יודע כמה שנים.
India -cancels LAHAT installation on Arjun Mk II
October 2014 09 IHS Jane's Defence Weekly
The Indian Army recently rejected an Israeli missile that was to have been fitted onto the indigenously designed Arjun Mk II main battle tank (MBT), further delaying the upgraded platform's induction into service
The IAI [Israel Aerospace Industries]-built Laser Homing Anti-Tank [LAHAT] missile failed to meet the Indian Army's acceptance criteria, said P Shiv Kumar, head of the state-run Combat Vehicles Research and Development Establishment that designed the Arjun
We have decided to indigenously develop the missile over the next three years at the Armaments Research and Development Establishment [ARDE in Pune, western India], Kumar told IHS Jane's on 22 September
יש לא מעט פירסומים בעולם בנושא זה, כך שאפשר להניח שהידיעה אכן אמיתית.
מעבר לעיסקת הנשק הגדולה, זהו ניצחון מתוק על הגוולין האמריקאי, וזאת על אף ההסכמה האמריקאית לתת להודו את כל הטכנולוגיה שנחוצה לייצור הטיל בהודו, ועל אף כל הלחץ האמריקאי לגבי חשיבות השת"פ עם אמריקה. עיסקה זו הינה מקדם מכירות חשוב לרפא"ל.
India has opted to buy Israel’s Spike anti-tank guided missile, a defence ministry source said on Saturday, October 25, 2014, rejecting a rival US offer of Javelin missiles. India will buy at least 8,000 Spike missiles and more than 300 launchers in a deal worth $525 million, according the newspaper website "theguardian"
נערך לאחרונה ע"י AJ-47 בתאריך 26-10-2014 בשעה 18:41.
בתגובה להודעה מספר 76 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "לא חולק במאומה על השבחים, אבל..."
ראה את הקטע המצורף.
ההדגשה בקו היא תוספת שלי.
Also approved was the acquisition of the Israeli SPIKE ATGW. The Israeli weapon system won out over stiff competition from the American JAVELIN system, despite attempts earlier this year by the Obama administration to secure a deal, which included technology transfer and an offer to co-develop a fourth generation of the ATGWinIndia. However, the US had earlier been reluctant to put technology transfer on the table, whereas Israel had included it from the initial discussions, according to informed sources in New Delhi.
Initial quantities of the SPIKE system, which include approximately 900 launchers and 3,200 missiles, as well as 15 training simulators, are likely to be procured direct from Israel, following which a technology transfer to Bharat Dynamics is expected. The eventual requirement to equip over 400 infantry and mechanised infantry battalions is expected to rise to almost 2,000 launchers and over 32,000 missiles.
הקטע הנל הינו חלק ממאמר גדול יותר. קישור למאמר ניתן לקרוא בקישור למטה:
אמנם באחד האשכולות מטה קיימת תמונה של משגר קרקעי לפרח בר אבל כפי שתראה בהמשך נראה שונה במקצת מזה המופיע בתמונה מוואלה. יתכן שאם אכן מדובר בתמונה ישנה יחסית אזי מדובר באב-טיפוס כלשהו של משגר בעוד התמונה מטה היא של יחידה מייצור סדרתי.
שר הביטחון משה יעלון טס לביקור היסטורי בהודו אשר במהלכו הוא צפוי ללחוץ ידיים עם שר הביטחון ההודי על שתי עסקאות ענק לתעשייה אווירית בישראל. היקף העסקאות מוערך ב1.5 מיליארדי דולרים
בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "כמה שווה הנסיעה של יעלון להודו? לפי פרסומים ברשת, כנראה 1.5 מיליארדי דולרים"
נכון והעיסקה כוללת:
India and Israel are likely to finalize a major defence deal, which would see two more Phalcon AWACS (airborne warning and control system) and four aerostat radars, in a deal worth almost $1.5 billion
Israel's defence minister Moshe Ya'alon will visit Bangalore for the Aero-India show (18-22 February) and will be accompanied by the director-general Major General (retd) Dan Harel and the CEOs of major Israeli defence companies. During the visit, he will meet with India's defence minister Manohar Parrikar
Ya'alon's visit is the first such visit by an Israeli minister, since the two nations set up full diplomatic ties in 1992. India for long has kept the long-standing policy of expansive bilateral military ties under wraps, worried about international and domestic political sensitivities
Israel today ranks amongst India's top three defence equipment suppliers, the other two being US and Russia
לפי פרסומים ברשת, הודו החליטה להחליף מערכות הגנה אווירית ישנות מתוצרת רוסיה במערכת הברק 8 הישראלית-הודית. מדובר בפרוייקט שהיקפו הכולל מוערך ב-6 מיליארדי דולרים בשנים הקרובות
בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי OlivStone שמתחילה ב "מעניין, מה באמת קיים אצלהם..."
בקשר ל SU-30MKI, אז R-77, R-27, אסטרה (טיל מפיתוח מקומי) ויש הטוענים שגם K-100/KS-172 או איך שלא קוראים לטיל הזה כיום.
_____________________________________
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
נערך לאחרונה ע"י DeepSpace בתאריך 28-05-2019 בשעה 20:47.
On this day a year ago, amidst a tense air battle over the Rajouri sector in Jammu & Kashmir, the Indian Air Force made a catastrophic error, the wounds of which are still fresh. A missile from one of the IAF’s Israeli-built SpyDer systems went screaming up from Srinagar in the tragically mistaken view that the target was an intruding Pakistani aircraft or drone.
As documented in the last one year, including just days after the incident here on Livefist, the SpyDer’s Python-5 missile smashed into ZP-5220, an IAF Mi-17-V5 of the 154 Helicopter Unit over Budgam. All six on board, including pilots Squadron Leader Siddharth Vashisht and Squadron Leader Ninad Mandavgane, perished in the crash.
The incident would be declared a ‘big mistake’ by the IAF’s next chief when he took over seven months later. While a deeply troubling inquiry has sought to get to the root of the monumental air defence loop failure that resulted in the Budgam shoot-down, disciplinary action against six officers is near complete, with Court Martial proceedings against two of them in the final stage. Findings of the inquiry report will never be formally released given the sensitive nature of the sensor-shooter-loop failure.
The inquiry has gone into all aspects of the catastrophe, including the violation of standard operating procedures at the Srinagar air defence centre, the functioning of transponder equipment on board the Mi-17 and why the IAF’s Barnala-based Integrated Air Command & Control System (IACCS) was ignored when its input on target identity would have been crucial for such a shoot-down.
A year after the tragedy, both the Indian Air Force as well as the families of six men on board ZP-5220 still deal with the ironic, overwhelming loss. For a highly professional force, there are no easy answers — and there probably won’t ever be even beyond the inquiry and action against officers.
“A day before, the Balakot incident had happened and I was already disturbed due to that as somewhere in my mind I knew how hard it is to do all this,” says Meenakshi Vashisht, a cousin who grew up with Siddharth Vashisht. “The ones who are sitting at the borders and are playing with their lives just to protect us. On Feb 27, I reached office around 11 and one of my colleagues was showing me the news and I was completely ignoring it and asking people to work rather than talk about the strike. After an hour almost I got the call from the home but I cut that as was busy. When my mother called me continuously I got scared and came out to call her. She picked my phone and just said “Bunny” (Siddharth’s nick name). I stopped her from saying anything after that as I wasn’t ready to believe it.”
The initial moments after the Mi-17 shootdown were typically filled with confusion. By this time, an IAF MiG-21 had been shot down over Pakistan-occupied Kashmir, and theories swirled over weather the Mi-17 had been shot down by an enemy missile or had simply crashed from an internal technical failure.
“It became clear to me the next day that this was a friendly fire incident,” says Meenakshi, who lives and works in India’s national capital. “The day after the incident, there were images of the missile pieces which were visible on social media. Even one of my friends shared with me. But when they started hiding it and when we didn’t have access to the court of inquiry report, it become quite clear that this terrible reality is what was being hidden from us. For 5 months, we were waiting to know something we were already aware of. We just wanted an official stamp on the IAF’s friendly fire. Finally the IAF declared him a martyr but Haryana Government has yet to put a stamp on it.”
The family has still to come to terms with the horror. Siddharth’s wife, also an IAF officer, still serves. They have a young son, Angad. A year after the Haryana government visited the family, it has yet to deliver on benefits promised to the family of the young Squadron Leader.
“Personally, I haven’t been able to reconcile myself with how such a thing could happen,” says Meenakshi. “Siddharth may have thought differently. He was a warrior. He is a son and a grandson of Army men so he knew the responsibility of a defence personnel very well. But I’m sure he had never thought of it literally either. He used to love to enjoy life and help others. He was the best son, brother, husband, father one can think of. Our lives are incomplete without him. We all are alive but not living. We still feel he is somewhere around and will come back to us soon.”