09-07-2007, 22:37
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי krivbass
השאלה שמסקרנת אותי ואני לא מוצא לה תשובה היא - מדוע במקרים רבים מאוד
מי ששירתו במוצבים בדרום לבנון היו פלוגות חטיבתיות כגון פלחה"ן ועורב (פלנ"ט).
נתקלתי בזה גם במקומות האחרים וזה לא ברור לי - מדוע דווקא פלחה"ן ועורב
ולא רובאית ו/או מסייעת, מה היתרון שלהן לעומת פלוגות האחרות? בספר
מסופר על כך כי במקרים מסוימים הן חוזקו במחלקת טנקים.
|
גם רובאית ומסייעת תפסו מוצבים. בשנות התשעים, רוב הגזרה המערבית נתפסה ע"י הגדודים הסדירים של גבעתי ונח"ל (החטיבות היו מחליפות זו את זו כל 4 חודשים) בחי"ר, וחטיבה 500 ו401 בשריון - כל פעם גדוד אחר תפס את הגזרה, ובדרך כלל בכל מוצב הייתה מחלקת חי"ר מהרובאית או המסייעת (לפעמים פחות ממחלקה, לפעמים יותר) ובחלק מהמוצבים גם צוות טנק עד מחלקת טנקים. בגזרה המזרחית זה היה אותו דבר רק עם גדוד של גולני או צנחנים וגדוד של 188 או 7.
מוצבים מסויימים נתפסו ע"י יחידות חטיבתיות כמו פלחה"ן או פלנ"ט - בבינת' ג'בל למשל ישבו פלחה"ן צנחנים או גולני יחד עם מחלקת שריון של 401 או 500, נדמה לי שבבופור ישבו פלחה"ן נחל/גבעתי, וברותם היו טנק או שניים של 401 או 500 אך המוצב נתפס ע"י הפלס"ר הדרוזי של חטיבה 300 (שמאז הנסיגה מוזג לתוך גדוד חרב).
כמו כן, היו מוצבים קטנים יותר, בדרך כלל על הגדר, שנתפסו ע"י כוחות של תותחנים (כשהללו משמשים גם ככוננות ארטילרית) או הנדסה קרבית.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי krivbass
כמו כן שאלה כללית - אוגדת לבנון (יק"ל) הייתה מחולקת לחטיבות (מזרחית ומערבית),
אולם החטיבות עצמן לא היו בסדר גודל של חטיבה רגילה (קרי שלושה-ארבעה) גדודים,
אלא בערך גודל גדוד אחד או שניים לכל היותר. מדוע אם כך הן נקראו חטיבות?
בכלל, מתקבל הרושם כי למרות השם "אוגדת לבנון" מדובר היה בכוח צבאי יחסית מצומצם.
אשמח מאוד אם הסוגיות הללו יוסברו.
|
אוגדת לבנון והחטיבות שלה היו יחידות מרחביות, וכמו כל חטמ"ר, לא באמת עמד לרשותן סד"כ של חטיבה/אוגדה. היק"ל הייתה גם יחידה שנועדה קודם כל לקשר בין צה"ל לצד"ל, ולחנוך את הקצינים של זה-האחרון. אם מישהו יוכל להציג כאן רשימה של גדודי צד"ל וגזרות הפעולה שלהם, זה יהיה מעניין וגם לא ממש יעבור על ביטחון שדה כי זה כבר לא אקטואלי...
|