יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
חבר מתאריך: 16.02.04
הודעות: 5,565
לא בהכרח חיסכון.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי טייס רעם שמתחילה ב "במקום לשלוח ינשוף ושתי קוברות לחיפוי שולחים ינשוף מחומש"
מסוק סער חמוש לא יכול להנחית כוחות ולחפות על עצמו בבת אחת. הוא יכול לעשות חלק מזה, אבל העובדה שהוא צריך לנחות מגבילה את היכולת שלו לחוג בו-זמנית למעלה, ללכת ימינה ושמאלה ולמעלה ולפגוע במטרות מרוחקות יחסית משדה הנחיתה בעוד הוא נוחת.
_____________________________________
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)
אם ההסבה תעלה פחות מרכש של מסוקי תקיפה חדשים והמסוקים המוסבים יהיו שווי ערך למסוקי תקיפה יעודיים, אז יש פה גם חסכון ברכש וגם בעלויות אחזקה.
אם כל מסוק יוכל לעשות כמה משימות לא יהיה צריך לרכוש מסוקי תקיפה חדשים. ניתן יהיה להשתמש בכמה מסוקים מאותו הסוג בהתאם למשימה, חלק יחפו וחלק ינחיתו כוחות.
פעם נוספת - ינשוף חמוש אינו תחליף למסק"רים ייעודיים
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי blancoynegro שמתחילה ב "אם ההסבה תעלה פחות מרכש של..."
הרעיון מאחורי חימוש מסוק כמו הינשוף הוא להגביר את הורסאטיליות של הסד"כ הקיים. לפי כל חישוב הסבת מסוק קיים לגרסה נושא חימוש זולה יותר משמעותית מרכש מסק"ר ייעודי. אבל, צריך לזכור, שיש משימות של מסק"רים שינשוף חמוש אינו הכלי האידיאלי או כלל אינו מתאים לבצע. מצד שני עוד כמה מסוקים עם יכולת נשיאת חימוש, כמו גם יכולות מסויימות שיש לפלטפורמה כמו הינשוף ושאין לאפאצ'י/קוברה, הופכות את הסבת הינשוף לכלי בעל יכולות חימוש לדבר שווה לבחון. אך, כפי ש-YGH כתב, ובצדק, המשימה העיקרית של הינשופים הייתה ועודנה תובלת כוחות וזה לא הולך להשתנות בקרוב.
_____________________________________
"[Nuclear] war is unthinkable but not impossible, and therefore we must think about it" - Bernard Brodie
שימו לב שהתמונה בידיעה של מעריב היא של DAP, תצורת חימוש לבלק הוק שקיימת כבר למעלה מ17 שנים. לא סביר שאלביט היו מציעים לצה"ל להצטייד במסוק חמוש ברקטות ושאפילו לא היו מציגים תמונה של מסוק כזה בהצעה שלהם.
^ DAP
יש לציין שחיה"א מתעניין במסוק תובלה חמוש כבר משנות ה70 (!) והדגם הנוכחי בפיתוח ובמו"מ כבר מתחילת העשור הנוכחי. לא כל דבר מתקשר ללקחי מלחמת לבנון השניה.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
אם כבר הייתי הולך על ויטנאם
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אולי זה לא כל כך מדוייק אבל כל כך מתבקש...."
שם היו כידוע גרסאות Slick ו-Gunship של היואי. ספינות התותחים לא נשאו לוחמים אלא רק חימוש, כולל "בטן".
עם ההינד הסובייטים ניסו במקור לשלב מסע"ר עם ספינת תותחים. אלו היו גרסאות A ו-B של ההינד, אשר לא הצטיינו לא בזה ולא בזה. מדגם D ההינד הפך בעצם למסק"ר לכל דבר עם יכולת מוגבלת של נשיאת לוחמים. עד כמה שידוע לי, וכאן יוכל אולי החבר YGH להוסיף, בד"כ מסוקי הינד כמעט ולא משמשים לנשיאת לוחמים בצתארי סער רגילים.
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "וזו בדיוק הסיבה שבגללה ניסחתי את דברי כפי שנוסחו עם הסתייגות..."
בינתיים באו עוד מספר תגובות (בעיקר של YGH ו-NSDQ160) וענו על השאלות.
המעניין הוא שהוקנספט הראשון של ה"הנגמ"ש המעופף" שהפך בהמשך להינד היה צנוע בהרבה מהתוצאה הסופית. למען האמת, המוק-אפ מזכיר במידה רבה על היואי החמוש בטילי AGM-22. אתה כמובן צודק בטענתך, משום שבניגוד ליואי עם הטילים, ה-V-24 נועד מראש לשאת גם חימוש וגם חיילים.
במקרה של מי-24 צריך אולי להגיד שמחשבה רוסית הקדימה
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אולי זה לא כל כך מדוייק אבל כל כך מתבקש...."
אפילו את רוסיה עצמה הופעתו של מי-24 בזמנו היה אפשר להגדיר כ- "פתרון שמחפש בעיה" כ"כ לא היו מוכנים להופעתו בצבא. הוא פותח כי צורך "לעשות מהשהו" כנגד השינויים שעברו צבאות במערב אבל בגלל שלא ידעו בדיוק מה זה ה"מהשהו" הזה פיתחו מין פשרה שכזאת - לפי הגדרה ראשונית "מסוק תובלה מוגן היטב"
וביננו - בתור מסוק תובלה הוא יצא די עגלה (במילים עדינות).
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "מסוק ינשוף (בלקהוק) חמוש"
ינשוף חמוש יכול אולי להחליף את הקוברה (ולדעתי הגולנצ'יקים שחולצו על מגלשי קוברה מלבנון
לא מבינים איך לא חשבו על זה קודם ), את האפאצ'י לדעתי הוא לא יכול להחליף מסיבות מובנות מאילו.
לפי מיטב הבנתי מהכתבה ינשוף חמוש הוא גם ינשוף יותר משוריין, והשאלה שהועלתה כאן כבר, האם זה לא מקצר את טווח הטיסה שלו ופוגע בביצועים שלו?
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
חבר מתאריך: 16.02.04
הודעות: 5,565
אחרי שתקנו את האמבולנס-דחפור ואת מטוס הקרב-תובלה,
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "מסוק ינשוף (בלקהוק) חמוש"
תזכירו לי גם את זה.
יש הגיון במסוק סער עם חימוש,
אבל לומר לטייסים 'עכשיו תהיו *גם* מסק"ר ו*גם* מסע"ר?
יש לי חשד סביר שזה יגרום שהם יהיו לא בדיוק זה ולא בדיוק זה.
אני לא ממש מעוניין לראות מסוק תובלה שיוצא עם עשרה חיילים בבטנו לצוד טנקים,
או מסוק קרב שמפסיק להילחם כי יש לו בדיוק כרגע אח"מ להטיס.
יש הבדל בצורת החשיבה בין משימות תובלה למשימות תקיפה, ולא תמיד כדאי לטשטש אותו.
_____________________________________
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי YGH שמתחילה ב "אחרי שתקנו את האמבולנס-דחפור ואת מטוס הקרב-תובלה,"
כבר השתמשו ב-D9 לתובלת מזון (בג'נין) ואפילו בתור חומת מגן ניידת (בציר פילדלפי ובציר הוברס, לאחרונה הוחלף בתקפיד זה על ידי משאית ריאו שלדופן שלה מחובר קיר מתכת).
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי YGH שמתחילה ב "אחרי שתקנו את האמבולנס-דחפור ואת מטוס הקרב-תובלה,"
ביחידות של צבא יבשה ולא של חיל האוויר ובכלל המסק"רים שם הם חלק אינטגראלי בצבא יבשה (ומארונז אבל נעזוב אותם כי אין לנו חיה כזאת) אז מעניין באמת מה יעשו בצה"ל עם הקושי ללמד טייס מסוק בחיל האוויר לחשוב כמו חי"רניק או שריונור או שאולי ובכלל לחנך חי"רניקים שיועדים להפעיל מסק"ר ? אחרת כל ההשקעה בברזלים תהיה סתם בזבוז כסף.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי skydiver שמתחילה ב "אני לא מומחה גדול בתעופה אבל..."
נכון , הוא יותר רחב ולצורך תיפקוד קרבי יש להכשיר טייסים , אך יש יתרון - היכולת לנשוא חיילים ובו זמנית לשמש כספינת תותחים - דבר היכול לחסוך משאבים בסיטואציות מסויימות כמו: כוח חי"ר בפעולה קשה בשטח אוייב וזקוק לתגבורת וסיוע אוירי לפני הסבת הינשוף היו שלוחים כמה אפאצ'י או קוברה ובנוסף ינשוף רגיל לנשיאת התגבורת , לאחר הסבת הינשוף יוכלו לשלוח את החיילים / ציוד בינשוף ולהעניק סיוע בוא זמנית , נכון לצורך נשיאת המטען יהיה צורך בשני ינשופים טך עדיין יש יתרון.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "מסוק ינשוף (בלקהוק) חמוש"
אולי אתם זוכרים, אבל ההצעה הזו רחוקה מלהיות חדשה. פשפשו בגליונות הבטאון הישנים שלכם (סוף שנות ה-80) ותקראו שסיקורסקי הציעה לחה"א - גרסה חמושה של הבלקהוק... הימים ימי טרום אפאצ'י, ולמיטב ידיעתי היה מי שחשב על זה ברצינות.
כשאושרה מכירת אפאצ'י לצה"ל, הרעיון ירד מהפרק.
גם האפצ'י וגם הבלקהוק החמוש "הסתובבו" באיזור בתחילת שנות ה-80 (ראיתי אותם טסים בלילות) ועד כמה שזכור לי, התחרו על אותה משבצת.
מקווה שלא יכניסו רעיונות לאף אחד - המסע"ר החמוש איננו ולא יכול להיות תחליף למסק"ר. (כמו שמטל"ר איננו תחליף לתותח, בניגוד לקמפיין שהוצג באשכול אחר בפורום)
ה-DAP שפותח בשלהי שנות ה-80 (היה כשיר מבצעית כבר ב-1989) לא נועד להיות מסע"ר חמוש. המטרה הייתה לפתח יכולת תקיפה על בסיס פלטפורמה קיימת בכדי לשמור על אחידות ולחסוך צורך בהצטיידות בפלטפורמת תקיפה ייעודית.
בעבר כבר הוצעו גרסאות חמושות של הבלק-הוק. ההצעות הראשונות היו לא יותר מאשר מסוק רגיל עם מערכת ESSS שאיפשרה נשיאת 16 טילי הלפייר. אבל, המסוק נעדר יכולת ציון לייזר אוטונומית. בהמשך הוצגו מסוקים עם מטעד אלקטרואופטי בחרטום. מגוון סוגי חימוש נבחנו על המסוק לרבות הלפייר, מיווריק, סטינגר, רקטות, תותחם מסוגים שונים ומיכלים לפיזור מוקשים. אבל, מסיבות שהוזכרו בדיונים קודמים, ההחלטה הכללית בארה"ב הייתה לא להצטייד במסע"ר חמוש.
_____________________________________
"[Nuclear] war is unthinkable but not impossible, and therefore we must think about it" - Bernard Brodie
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
לא הגנה עצמית
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי GARFILD שמתחילה ב "ברור שהוא לא יכול להחליף מסק"ר"
לצורך הגנה עצמית גרסאות המסע"ר מצויידות בסוגים שונים של מקלעי דלת.
השאלה המרכזית היא איזה תו"ל יש עבור הגרסאות החמושות, וכאן אולי יוכל NSDQ160 להחכים אותנו. האם הם נועדו למלא את התפקיד שמילאו ספינות התותחים בויטנאם - כלומר ליווי מסע"ר וסיוע קרוב, או שהם אמורים להיות מסק"ר נ"ט לעניים עם כל מה שנובע מכך?
כפי שציין FOX450 ובצדק, ניתן לחלק את משימות ה-DAP לשתיים מרכזיות (וזאת על פי פרסומים גלויים). המשימה העיקרית היא אכן ליווי חמוש של מסע"רים לעומק שטח האויב וחיפוי על אזור הפעולה (התבצע בהצלחה במספר רב של מבצעים ברחבי העולם). לכן, עיקר החימוש הוא תותחים, רקטות וטילי אוויר-אוויר ולא טילי נ"ט. אף אחד לא רוצה שה-DAP במקום לעסוק בחיפוי יתחיל לרדוף אחרי מטרות קרקעיות ניידות... ב-1989, בוצע חיפוי דומה על-ידי מסוק אפאצ'י שהועמד לטובת הכוחות המיוחדים, אך השת"פ כנראה לא היה הכי מוצלח. אבל, ל-DAP יש גם משימות תקיפה ייעודיות. בין המתארים שהוזכרו/נוסו: תקיפה מקדימה לפני מבצע "Pacific Wind" לשחרור בני-הערובה בשגרירות בכווית (לא בוצע) או גיחות "Thunder Run" במערב עיראק ב-1991 במהלכן זוגות DAP יצאו לציד משגרי טק"ק. ואגב, לא הייתי קורא ל-DAP מסק"ר לעניים. יש למסוק יכולות טובות משל מריבת המסק"רים הקלאסיים. הוא יכול לשאת כמעט כל סוג של חימוש שנושא מסק"ר כמו האפאצ'י ויש לו את כל הציוד האלקטרוני הנדרש לפעול בצורה אוטונומית.
_____________________________________
"[Nuclear] war is unthinkable but not impossible, and therefore we must think about it" - Bernard Brodie
אתה צודק, שכחתי לגמרי את ציד הסקאדים ב-91 שמהווה דוגמא מצויינת ליכולת של מסוק כזה לפעול עצמאית במשימות עומק.
מה שכתבת על יכולות גרסת הנ"ט לעומת מסק"ר קלאסי מעניין ומסתדר עם דברים שכתבת בעבר לגבי שקיעת המסק"ר כמערכת נשק.
שאלה שעלתה אצלי בעקבות מה שכתב YGH למעלה: מה אופי המתקון של גרסת ה-DAP וגרסת הנ"ט? האם זה דבר שניתן לפרק במהירות מתא המטען/נוסעים ובכך להפוך את המסוק למסע"ר? בויטנאם היו מקרים רבים של ספינות תותחים שהוסבו במהירות לסליקים ולהיפך. הבעיה היא שבמצב זה הכלי וצוותיו הופכים ל-jack of all trade, master of none.
ליוסיפון: אתה מתכוון כנראה להטסת בודדים בתוך תא אחסון הזיווד שבצד ימין של זנב הפתן.
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "[QUOTE]הטסת בודדים בתוך תא..."
נתקלתי פעם בסיפור שבארה"ב ניסו להטיס אדם בתא. לצערי אני לא זוכר את המקור.
סיפור דומה במקצת, ושלו יש לי סימוכין, הוא הטסת טכנאים בחלל שמאחורי תא הטייס של פוקה-וולף 190 במהלך פרישות לשדות קדמיים בתקופת הפלישה לנורמנדי. זאת היתה לבטח חוויה מסמרת שיער למסכנים שהוטסו ככה.
האם הבנתי נכון: הצורך של האמריקאים בDAP הוא כדי לפצות על בעיות תאום ואינטרקציה בין הזרועות בצבא האמריקאי (כדי להוציא כוח אחוד: לוחמים על מסוקי בלקהוק וחיפוי ממסוקי בלק הוק של אותה היחידה ולא לוחמים על מסוקי בלקהוק וחיפוי ממסוק אפאצ'י של חיל האוויר) ובכלל לא מתוך צורך של הקניית יכולות לחימה למסוק שמוביל לוחמים.
למעשה מסוקי הDAP לא היו מסוקי תובלה כלל והמסוקים שביצעו תובלה לא נשאו נשק למעט מקלעי דלתות.
האם בחיל האוויר בכלל בוחנים את נושא ההצטיידות באפשרות החימוש כדי "לספק מטריה אווירית לכוח שהונחת או לאפשר למסוק להגן על עצמו" (כדברי הידיעה דלעיל) או בDAP כמסק"ר בלי יכולת תובלת סער (כמו ששימש בצבא האמריקאי וכפי שנבחן בעבר בישראל)?
אולי בסה"כ שוב בודקים התקנת מקלעי דלתות שונים מהנגב?
נראה לי שכולנו (כולל הכתב) נחפזנו למסקנות.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "[QUOTE]כדי להוציא כוח אחוד:..."
חטיבה/אגד 160 נזקק ליכולת התקפית גבוהה מזו של שה-AH-6 - הן מבחינת כוח אש והן מבחינת טווח פעולה ושהות. מאחר והכלי העיקרי של היחידה היה ועודנו הבלק-הוק הציע אחד הטייסים לנסות ולפתח גרדה חמושה של המסוק. הכוונה הייתה לא להתבסס רק על מקלעים להגנה עצמית כפי שכבר הותקנו במסוקים קיימים אלא לקחת מסוק מדגם L ולהפוך אותו למסק"ר. כל הסיפור הזה התנהל באמצע שנות ה-80. ה-DAP היה כשיר לטול חלק ב-Just Cause בפאנמה בדצמבר 1989 אך מסיבות שונות ומשונות הוחלט שלא להפעילו שם אלא לספח תחת פיקוד היחידה מסוק אפאצ'י. מטרת המסק"ר הייתה ליווי וחיפוי על מסוקי 160. השת"פ לא היה מוצלח מסיבות שונות, אך ביחידה הגיעו למסקנה שאכן יש צורך במסק"ר של ממש. בזמנו דובר על רכש של מספר מסוקי LHX, לימים הקומאנצ'י, כלומר ביחידה באמת חשבו על רכש מסק"ר ייעודי. אבל, מסיבות תקציביות ומבצעיות הוחלט להצטייד במסוקי DAP. ה-DAP, כפי שכבר נכתב קודם, הוא מסק"ר לכל דבר. החימוש העיקרי המקובל הוא שני תותחי M230 כשל האפאצ'י (על מתלים תחת הכנף ולא מתחת לחרטום כפי שמציעה "אלביט מערכות") ושתי כוורות רקטות 2.75 אינץ'. לרוב הרקטות חמושות ברש"ק פלשט M255. יחד עם זאת המסוק מסוגל לשאת טילי הלפייר וסטינגר (מגרסת ATAS). המסוק מצוייד במערכות ראיית לילה, ניווט וציון לייזר, כך שאין לו צורך בסיוע חיצוני להנחיית החימוש שלו.
ה-DAP אינו נועד לשמש כמסוק חמוש נושא חיילים, ובתא הנוסעים נמצאת התחמושת. יחד עם זאת, למיטב זכרוני, ואני אשתדל להעלות תמונות בהמשך, ניתן להשתמש ב-DAP גם לצורכי נשיאת ציוד/חיילים אך במקרה כזה או לא יישא כמעט חימוש, בוודאי לא חימוש עיקרי.
כרגע יש כמות קטנה מאוד של מסוקי DAP בידי צבא ארה"ב, והם מופעלים כמחלקה B של הגדוד הראשון בחטיבה 160, אם כי יש רעיון להגדיל את הסד"כ ולהציב מסוקים בגדוד נוסף.
לגבי הכוונות והרצונות של חיל-האוויר אני לא האיש הנכון לשאול אותו על כך. בעבר, כפי שנכתב הוצא לחיל-האוויר לרכוש גרסה חמושה של הבלק-הוק על-פני האפאצ'י. אבל, למיטב זכרוני, ואי מוכן להציץ בניירות שלי בנושא, הרעיון של הבלק-הוק החמוש כמסק"ר עיקרי לא נשקל מעולם ברצינות. המתלהבים העיקריים ממנו היו כוחות היבשה שרצו מאוד מסוק מתקדם יותר מהאנפה, אך גם הם, מן הסתם, לא רצו במצב שבו מסוקי התובלה שלהם ישמשו בעיקר למשימות תקיפה.
ביחס לתא מטען של האפאצ'י, הרי שהוא לא נועד לשאת לוחמים אלא, כנאמר קודם, ציוד אישי. יחד עם זאת זכור לי סיפור מהעבר הרחוק שבו הוטס בו בטעות חתול, שכיכב אחר כך בדו"ח מבק"א כ"FOD בפתן".
תמונה יפה של DAP באפגניסטן (מתוך militaryphotos.net):
_____________________________________
"[Nuclear] war is unthinkable but not impossible, and therefore we must think about it" - Bernard Brodie
נערך לאחרונה ע"י nsdq160 בתאריך 03-07-2007 בשעה 13:44.
האם אפשרי לשים על הבלק-הוק או היסעור מערכת פלנקס? (אין לי מושג בגלל זה אני שואל) ולהפוך אותו ל"צייד רדקטות" ? דבר כזה יכל להועיל בתקופת מלחמת לבנון השנייה , אם למשל מערכת כזאת מרחפת מעל ישוב כמו קריית שמונה ומשנים את מסלולי ההתקפה של כלי הטייס כדי למנוע תאונות האם יהיה אפשרי ליירט קטיושות או רקטות אחרות מעל היישוב בגובה רב?
והאם חייב לשנות מסלולי טיסה? כי מערכות כאלה פועלות גם על נושאות מטוסים.
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "בעצם הצורך להחזיק מסוק (בהנחה ומדובר ברק אחד) באויר למשך שעות רבות...."
אך אולי כמה שעות ברוטציה של כמה מטוסים , והאם המערכת עד כדי כך גדולה שהיסעור לא יוכל לשאת אותה? או מסוק כמו הצ'ינוק? (רק בתיאוריה מכוון שלישראל [וחבל שכך] לא מתפעלת צ'ינוקים אך רכישה של 2-3 מיד שנייה לצורך כזה לא יעילה?) מישהו יודע?
אני בטוח שטחנו כאן את הסיבות לכך שישראל לא רכשה צ'יינוקים, אבל רק אגיד - לפי זכרוני - שמשקל הנשיאה של היסעורים רב יותר משל הצ'יינוק.
אין תחליף ליסעור, למרבה צערי.
כמו שאומרים בטייסות היסעור, באמרה שנגנבה מהדקוטה:
התחליף לכל יסעור - הוא יסעור אחר.
מתוך הקישור שהביא Fox450 באשכול זה. המאפיין הבולט העיקרי הוא כנפוני נשיאת חימוש חדש (לא ETS, בטח שלא ESSS) עם קימור בולט כלפי מטה שמקנות פרופיל צר וזורם יותר - הכנפיים החדשות מבטלות את שדה הראיה של חלון המקלען, שבמקרה זה כלל אינו דרוש בגלל שמקלעי M134 המותקנים בו מקובעים מבחוץ לירי קדימה.
_____________________________________
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל
נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 02-08-2021 בשעה 23:26.
סיבה: תיקון קישור לתמונה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "מסוק ינשוף (בלקהוק) חמוש"
מתוך אתר חה"א :
בחיל-האוויר אושרה לאחרונה עיסקה ייחודית, במסגרתה יוסב מסוק ינשוף (בלק-הוק) של החיל לגירסה חמושה. חברת "סיקורסקי" תסב את המסוק לדגם החדש, ובהמשך תיבחן האפשרות להצטייד במסק"ר (מסוק קרב) המבוסס על הינשוף. לפני כשלושה חודשים אישר חיל-האוויר את התכנון הראשוני של המסוק, שהוצג על-ידי "סיקורסקי" וחברות ישראליות נוספות, ובראשן "אלביט מערכות".
כנראה שבקרוב נראה תמונות של הבלקהוק עם חימוש אחר מאשר מאג
מזכיר לי קצת את הכתבה שהופיעה לפני כמה שנים על היסעור החמוש...
האם חיל האויר בשל בכלל להחליט על הכנסה לשימוש של כלי שכזה אשר שונה מהקונספציה הקיימת כל כך הרבה שנים של מסוקים המיועדים לתקיפה ומסוקים המיועדים לתובלה/סער?
שהרי ייצור חדש שכזה מן הסתם יצריך תורת הפעלה מחודשת לא?
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "משום מה נראה לי שחיל האויר לא ממש סגור על עצמו בעניין...."
ידידי, לא יודע איך זה במקומות שמהם אתה הגעת, אבל בחה"א כדי שכזה דבר יצא לפועל (אשכרה אב טיפוס ממריא) צריכה להיות החלטה מסודרת עם מדיניות ברורה מאחוריה, לא משהו בסגנון "יש לי עודף כסף מהחשמל בבח"א 6 אז נוסיף טילים לינשוף ונראה איך זה הולך" .
הקיום של אב הטיפוס משמעו שחה"א בחן את הרעיון, היעדים והחלופות שלו, והגיע למסקנה שזאת התצורה שכדאי לבדוק ולנסות ולראות האם המציאות של הניסויים תואמת לתיאוריה. למשל, מסוק כזה ורסטילי מאוד, ויכול לחסוך במקרים מסויימים ליווי של מסוקי תקיפה למשימת תובלה/חילוץ וכדומה.
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "ידידי, לא יודע איך זה במקומות..."
בעניין הפסקה הראשונה - צר לי אך במקומות מהם אני הגעתי לא היה עודף כסף אך גם שם היו מנסים ומתקינים מה שמתקינים ובודקים ממש כפי שבודקים בחיל האויר.
בעניין הפסקה השנייה - לא ממש הבנתי איפה יש סתירה מול דברי !
חיל האויר בודק/בוחן/מנסה ... הכל טוב ויפה !
השאלה נותרה עומדת - "האם הוא יהיה מסוגל להגיע להחלטה שיש מקום לשינוי הקונספט שנהוג כבר כמסורת רבת שנים"?...
זה תמיד היה בצד החזק שלנו להפתיעה ולכלכת כל הזמן למקומות חדשים
כאשר ישראל טל כתב תזה בארה"ב על הבקעה של מערך הגנתי סוביטי צחקו עלו בכול המסדרונות
אחרי יוני 1967 אף אחד לא צחק יותר כולם התחילו להקשיב .
אני חסיד קטן מאד של מה שהיה הוא שיהיה וחבל מאד שזה מה שעשינו בעשורים האחרונים .
_____________________________________
טוב.... האמת שכבר רס"ר ,אבל לא מחליפים "ניק" מנצח!
לא פעם הושקעו לא מעט כספים, גם בחיל-האוויר, די סתם
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "או !.. זה כל העניין נחמיה ! זו בדיוק השאלה שאני שואל כאן."
צריך לזכור שהבלק הוק החמוש שמוצג בתמונות נועד לבדיקות היתכנות ואינו מעיד על החלטה להצטייד בו. ההיסטוריה של חיל-האוויר כולל מספר רב של בדיקות היתכנות, לרבות חימוש מסוקים בתצורות שונות ומשונות (חלקן גלויות וחלקן לא), שהסתכמו בסטאטוס זה ולא הבשילו ליכולת מבצעית. יש מקרים שבהם אחרי הוכחת ההיתכנות הוחלט שאין צורך ממשי ביכולת - מסיבות תקציביות, תו"ליות ואחרות - ולכן לא התבצע המעבר לייצור/הסבה סדרתיים.
הדבר נכון לא רק בארץ. אני מזכיר את הדיון שבו צירפתי תמונות של בלק-הוק אמריקאי חמוש בטילי מאווריק ותצורות לא שיגרתות אחרות של מסוקים חמושים.
_____________________________________
"[Nuclear] war is unthinkable but not impossible, and therefore we must think about it" - Bernard Brodie
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי nsdq160 שמתחילה ב "לא פעם הושקעו לא מעט כספים, גם בחיל-האוויר, די סתם"
בדה"ת מסודרת היא לא סתם, לפחות ברוב המקרים... (אם כי בעיני ראיתי מספיק בדה"תים שבוטלו/נדחו לזמן לא ברור מסיבות תקציביות נטו, גם אם התוצאה התאימה לצרכים)
בנוגע לויכוח התפיסתי אני לא בטוח שזו שאלה של שמרנות
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "להבהרה - לא חלקתי על דבריך,..."
השאלה האם זה נכון להקנות יכולת התקפית למסוק תובלה היא שאלה ותיקה, כשיש תומכים בשתי האפשרויות. מצד אחד הוספת יכולת התקפית למסוקי תובלה קיימים יכולה להגדיל את התפוקה ההתקפית של צי המסוקים. בנוסף, יש לזכור שלחלק ממסוקי התובלה יש פוטנציאל לשאת כמות גדולה של חימוש ובמקביל להאריך את טווח הטיסה/שהייה על-ידי תידלוק אווירי, דבר שמסוקי תקיפה ייעודיים לרוב אינם מסוגלים לעשות. כן יש יתרון בהאחדת צי המסוקים למספר קטן של פלטפורמות ויכולת לבצע משימות משולבות. מצד שני, מסוקי תובלה חמושים אינם מסוקי תקיפה ייעודיים וכן מתעורר החשש שבמקום לבצע את משימתם המרכזית - קרי תובלת כוחות הם יתבזבזו על משימות התקפיות. הדבר מזכיר בחלק מהנימוקים בעד ונגד חימוש מסוקים בחימוש ייעודי למשימות אוויר-אוויר.
נכון להיום הגישה בישראל, כמו גם בארה"ב, היא להעדיף מסוקי תקיפה ייעודיים, כשיוצא הדופן הוא ביחס לכוחות למבצעים מיוחדים, הגם שגם הם מפעילים מסוקי תובלה חמושים למשימות התקפיות ייעודיות ולא כאמצעים משולבים לתובלה/תקיפה.
_____________________________________
"[Nuclear] war is unthinkable but not impossible, and therefore we must think about it" - Bernard Brodie
בביטאון עצמו ניתן לזהות תותח, ואם אני מצליח נכון לזהות אפשר לראות את הלוגו של חברה ישראלית מסויימת על המשגרים.
_____________________________________
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי DeepSpace שמתחילה ב "בביטאון עצמו ניתן לזהות תותח,..."
הצלחתי לראות תותח.
למה הלכו על הM230 ולא על התלת קני של הקוברה?
אני חושש שאחר כל הבד"ת הללו נמצא את עצמנו בסוף עם תותח לינשופים ובלי שאר התוספות, אולי עם הפופ.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
בתגובה להודעה מספר 67 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "הצלחתי לראות תותח.
למה הלכו..."
התותח לא נמצא קרוב מידי לגוף כך שיווצר רשף שיוכל לפגוע בחלק הנוסף שהוסיפו מעליו? אולי החלק מעל התותח כל כך מסיבי כדי לספוג את הרשף.
האם תותח במסוקי תקיפה הוא בעל יכולת צידוד והגבהה, או ששולטים בו בעזרת הפניית המסוק ? אם כן זה לא נראה שיש לתותח הרבה מרחב תמרון כלפי מעלה.
מה רע במסוקים רב תכליתיים שניתן להסב ממסוקי תובלה לתקיפה לפי הצורך. אם יתקינו במסוקים מערכות חימוש איכותיות מספיק מדוע שהם לא יוכלו לבצע את שתי המשימות בהצלחה ?
באותו ההקשר, הרוסים ניסו לעשות זאת כבר לפני 30+ שנה עם ה MI-24/25, אולם לפי הבנתי אף מדינה לא משתמשת בתא המטען שלו לתובלת סער ולתובלה בכלל, האם זה נכון ?
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי blancoynegro שמתחילה ב "התותח לא נמצא קרוב מידי לגוף..."
אני לא רואה במסוק מערכת מכ"מ דוגמת הלונגבואו, כך שלא בטוח שהוא יוכל החליף מסוקי תקיפה בכל המשימות, לאסוף מודיעין ולשגר טילים מונחי מכ"מ. אם זה נכון אז הוא יהיה נחות מהדור הנוכחי של מסוקי התקיפה ויוכל לשגר רק טילים מונחים אופטית ולא יוכל להוות תחליף לרכש של מסוקים איכותיים יותר.
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי blancoynegro שמתחילה ב "אני לא רואה במסוק מערכת מכ"מ..."
ראשית, אני לא זוכר שום התבטאות על כך שהינשוף החמוש אמור להחליף את המסק"רים האחרים של חיל-האוויר, אלא רק להוות יכולת משלימה.
blancoynegro - לא, הינשוף החמוש בתצורה הניסיונית אינו מצוייד במכ"ם. אבל, אם נלך לפי הקריטריון שלך לאיכות מסק"ר לפי קיום או אי קיום מכ"ם, אזי למעט האפאצ'י-לונגבאו (וגם אז לא מדובר בכל צי המסוקים), כל יתר המסוקים בעולם פשוט לא שווים יותר מדי או נחותים. הדבר נכון גם למסקוי תקיפה כלל לא רעים כמו הקוברה, סופר-קוברה, הטייגר המאנגוסטה ואחרים. מכ"ם איננו נחשב עדיין למערכת הכרחית למסק"רים מסיבות שונות. הוא מוסיף אומנם ליכולות המבצעיות במתארים מסויימים, אך הוא יקר, כבד, החימוש שהוא מסייע לתיפעול יקר להחריד ואפשר להסתדר בלעדיו במרבית המשימות הקלאסיות של המסק"רים. לכן, מכ"ם לא צריך להיות בחזקת הכרח למסק"ר. ינשוף החמוש בתותח 30 מ"מ, מספר טילים מונחים (ולא משנה כרגע מאיזה סוג) ומערכת תצפית והכוונה מודרנית הוא פלטפורמה חמושה בכלל לא רעה, גם בהשוואה למסק"רים ייעודיים.
יוסיפון - ביחס לתותח, אני לא יודע מה השיקולים להתאים דווקא את ה-M230 ולא את ה-M197, אבל יש לזכור שכך גם נהגו האמריקאים עם ה-DAP. מדובר בתותח רב-יכולת ועתיר ניסיון בשימוש ממושך במגוון זירות לחימה ושכמותו כבר מצויים בשירות מבצעי, כך שלא מדובר בהכנסת סוג חדש של אמל"ח. מעניין אותי לדעת מה היתרון שאתה רואה בהוספת M197 ולא M230?
_____________________________________
"[Nuclear] war is unthinkable but not impossible, and therefore we must think about it" - Bernard Brodie
בתגובה להודעה מספר 72 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "מעניין, הרבה חיזוקים ושינויים..."
ג'יינס מדווח כי חיל האויר מתכנן לבצע ניסוי ראשון בירי של טיל ספייק ER ממסוק ינשוף.
IDF prepares for first UH-60 Spike-ER missile firings The first live firing of a Rafael Spike-ER air-to-surface missile from an Israel Defence Force IDF) UH-60 Yanshuf multirole medium helicopter is planned for mid-February. The new variant of the Yanshuf has reportedly been ordered to supplement the IDF's 45 Boeing AH-64A Peten and AH-64D Sharaf helicopters
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "מסוק ינשוף (בלקהוק) חמוש"
ואני שואל את עצמי למה צה"ל מנסה להמציא מחדש את הגלגל?.
למה לא להשתמש בבסיס של הרעיון האמריקאי..לקחת בלק הוק ולשים לו מקלע וולקן בצד וMK19 בצד השני...זה הרבה מאוד כוח אש שיכול לעזור לחילוץ כוח שנמצא תחת אש כבדה
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי vlad_k שמתחילה ב "ואני שואל את עצמי למה צה"ל..."
אני לעומת זאת שואל את עצמי האם בחיל האויר שלנו כל עמדת מיניגאן באה עם מפעילה כמו כאן.
לטעמי לקחת מסוק ולשים עליו מיניגאן ולקרוא לו בלקהוק חמוש זה צחוק מעבודה. הרי החיסרון המהותי של המסוק הוא בכך שאסור לו להגיע אל תוך הטווח של הכוח היבשתי שמולו, משום שאז בכוח האש הוא נחות (אין לו תותח 100+ מ"מ) ובמיגון הוא נחות ובכל תרחיש הוא לא רוצה ליפול על הרצפה.
וברצינות- האם התפישה של מסק"ר ככלי בעל יכולת השמדת מטרות גבוהה לא מאותגרת קשות היום עם מזעור ופשטות ההפעלה של מערכות כמו גיל\ספייק?
אולי הטכנולוגיה כבר בשלה לשקול שילוב של מסק"ר "מנהיג" כגון שרף (כמאתר וצייד) ואיתו "עדר" או "להקה" של מסוקים יותר "טיפשים" כמו בלקהוק המצויד ב-16 גילים, זוג נוסף של אפאצ'י לאבטחה קרובה והנה מבנה כוח אוירי שמסוגל לבצע הגנה מפני הבקעה משורינת בגזרתו, או אף ביצוע התקפות לשבירת מאמץ עיקרי, שימוש כעתודה גזרתית שתופעל מול תגבורות חשובות של האויב בתקיפות אמנעה?
האם תפישה כזו לא מחיה את הרעיון המבצעי של הפרשים הקלים- תמרון מהיר להגעה אל תא השטח הדרוש, יכולת אש מדויקת מטווחים שעל קצה או מחוץ למעטפת של הכוח הקרקעי שמולם.
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
זה נכון כאשר אתה מדבר על מצב בו אתה עומד מול מאות כלים משוריינים - אז גם לא צריך אפילו לחפש אויב - מספיק ציין אחד בכוחות הקדמיים, ואתה יכול לירות מטחים של טילים ב-45 מעלות ולתת לכוח על הקרקע להכווין אותם למטרה.
זה אינו המצב ברוב המקרים. ברוב המקרים המטרות הן קטנות, בעלות זמן חיות קצר למדי והכי גרוע - קשות לזיהוי, לעיתים בצורה קיצונית. ברוב המקרים, גם מספיק צמד מסוקים בשביל לקטול את כל המטרות בגזרה שלהם, אם הם יודעים היכן הן. מסוק נדרש להזהר מפגיעה (מה שהיום הוא מאוד מסוכן בגלל היכולות של טילי הנ"ט הקיימים בגזרה), להיות בעל מודעות סביבתית גבוהה, ולהיות בעל יכולת גילוי גבוהה. לליווי של המסוקים הטפשים - אין ערך במצבים כאלה כי הם יתאימו רק לעבודה בליווי או באיום נמוך.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
א. אני מניח שהתייחסת לדראגונים- רובאים רכובים, ולא ל-"פרשים קלים" (שהטווח שלהם הוא טווח החרב..)
ב. אני חושב שההתקפות המשוריינות שאתה מתאר נגוזו ברגע שהופיע המסק"ר או רק"מ הנ"ט שיכול לירות טילים מונחים נ"ט מטווח ארוך מטווח הטנק ובאחוזי פגיעה סבירים. אגב, המסוק עצמו רגיש מאוד לטיל כמו ספייק, שיכול לאתר אות ממבט על תו"כ מעוף. http://www.g2mil.com/efogm.htm
במלחמות ישראל היו לחלק מהמסוקים מקלעים - לבל 205 במרדפי הבקעה ובסיני היו מקלעים, ןהם גם השתמשו בהם, אבל מול חי"ר בעיקר. במצב היום של נשק נ"מ טווח קצר (שלא היה בבקעה אבל היה בשימוש בסיני אם כי לא בכל המרחב) אני לא בטוח שמסוק יכול לתפקד בשני המצבים בעת ובעונה אחת. בשביל זה אמורים ללוות אותו מסק"רים ... אם הטייס מטיס וטייס המשנה מכוון לנחיתה והמכונאי המוטס עוזר, מי בדיוק מפקח על האש ? עם נזק כבד יותר זה יהיה קשה, ועם נשק כמו מקלעים זה די חסר תוחלת.
_____________________________________
מרקיע שחקים האתר למחקר ותיעוד ההיסטוריה של התעופה בארץ. www.sky-high.co.il
בהתחלה למסוקים בוויטנאם לא היה ליווי חמוש. ברגע שהליווי החמוש נוצר, התרומה השולית של המקלענים פחתה - זה בעיקר אמצעי פסיכולוגי, יותר מהכל...
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
למה לא יכול להחזיר אש ?
מפי המון אנשים , שמעתי שהבלקהוקים היו חמושים במקלעים כבדים ובינוניים להגנה.
נכון שלא כל ינשוף חומש, אבל עדיין יש כלים חמושים - לפי מידת הצורך.
בתגובה להודעה מספר 81 שנכתבה על ידי Xenir שמתחילה ב "למה לא יכול להחזיר אש ?
מפי..."
מה הסיבה שיש מתקון לאיסוף התרמילים? כדי לא לפזר תרמילים רותחים על כח ידידותי?
גם כך שדה הראיה כלפי מטה של המכונאי די מוגבל, ונראה לי שהשק\מיכל הזה עוד יותר מסתיר לו.
הנה תמונה מויקיפדיה של כנת מאג (M240) על V-22 שבה התרמילים פשוט מוסטים אל מחוץ לכלי:
מה הסיבה שיש מתקן לאיסוף התרמילים? כדי לא לפזר תרמילים רותחים על כח ידידותי?
סביבת העבודה בתוך תא מטען של המסוק - במיוחד כשהוא עמוס חיילים או ציוד בפעילות מבצעית - צפופה למדי. הדבר האחרון שהמכונאי צריך הוא ערימת תרמילים מתגוללת על הרצפה, שיכולה לגרום להחלקה ו/או פציעה. אתן לך אלגוריה פשוטה: באוטובוס הומה אדם בקו עירוני מרכזי, היית רוצה ללכת על ערימות של תרמילים ריקים?
לא העליתי בדעתי שיתנו לתרמילים להתגולל על רצפת המסוק, ובגלל זה העליתי את תמונת ההתקן על ה V-22 שנראה כמו פתרון מאוד מאוד טריויאלי להפניית התרמילים אל מחוץ לכלי.
צינור כזה נפוץ מאוד במסוקים אמריקאים, אבל הוא לא מאפשר להכניס את המקלע פנימה ולסגור את חלון המקלען. בתנאים מסויימים כמו חול אבק וגשם זה יכול ליצור בעייה.
אני בטוח שאני לא ממציא כאן שום גלגל, אבל האם חייבים למקם תותח בגחון, בכלי שאמור להיות מסוגל להביא תותח אל מטרה הרבה הרבה יותר מהר ממטוס?
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
דווקא התותח בגחון נראה כפתרון יעיל מאוד, כלי שמסוגל לספק כח אש לגזרה רחבה מאוד בקדמת ותחתית המסוק ומופעל ע"י הטייסים (קסדה כוונת?) ומשאיר את הכונאי המוטס לתפקד במסגרת תפקידו במהלך גישה לנחיתֿהֿ או המראה הכוללת איסוף או פריקת כוחות וציוד, או להפעיל מקלע אחר.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
טוב נו, לא שירתתי בחיל האוויר.
אבל אם חיל האוויר שמעורב בפיתוח בוחן את התצורה הזו אז כנראה שהיא כן יעילה.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
במצבים מסויימים המ"מ קריטי יותר להנחתה מאשר טייס המשנה, ולו מפני שהוא יכול להסתכל גם מהצדדים ומאחור..
ולתת לטייס המשנה להפעיל חימוש זה לא מופרך במיוחד.
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
האם ה"תותח" בגחון הוא מקלע בראונינג 0.5? הגודל והקנה לא נסתדרים עם M230.
אולי זהו כלי הגנה עצמית ולא נועד להיות חלק מהחימוש העיקרי ואולי זה פשוט הפתרון הכי פחות בולט מגחון המסוק?
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
אם הוא מיועד לעזור לכוחות על הקרקע? כוחות שהוא פרק...
במה שונה החימוש ממסוקי התקיפה היעודיים? ...שוב תותח, טילי נ"ט והאלקטרו-אופטיקה להכוונתם?
וכל זה על פלטפורמה גדולה ופגיעה יותר ופגיעה בכושר הנשיאה...
ובהזדמנות זאת, כמה פופולרית הייתה הסקת חיילים ע"י MIL24?
_____________________________________
I like my islamist extremist like my roasted chicken... dead and fried to the bones
בתגובה להודעה מספר 103 שנכתבה על ידי 2liviu שמתחילה ב "למה? לאיזה צורך? MIL24 כחול-לבן?"
אפשרות לחיפוי כל כוח שמונחת או נאסף ע"י המסוק ויכולת להעסיק מטרות מ ואל היעד לתוך שחרור מסק"רים למשימות אחרות והרחבת סוגי המשימות למסוק.
תמונות מעניינות מאוד, מעניין כמה כושר נשיאה היה צריך להקריב בשביל כל המערכות שהותקנו על המסוק.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
נעשה שימוש בהסקת כוחות באמצעות מסוקי הינד (בנוסף למסע"ר מסוג מי-8\17) באפגניסטאן ועיראק. (וככל הנראה גם בסיכסוך הגבולות דרום אפריקה-אנגולה ובמלחמת האזרחים בסודאן).
_____________________________________
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "מסוק ינשוף (בלקהוק) חמוש"
סרטון פרסומת רשמי של סיקורסקי, מציג את המסוק במהלך הניסויים. לפי הסרט וגם לפי כתבה באתר Defense Industry Daily, המסוק חמוש בתותח 20 מ"מ מתוצרת Nexter (לשעבר GIAT) הצרפתית ושבניסויים נבדקו בין היתר גם הרקטה המונחית DAGR. חליפת החימוש מגיעה בשלוש רמות שונות, והרמה שנבדקה בישראל היתה הכבדה מכולם (Level 3) - פרט מעניין שעולה מהכתבה הוא שצריחון התותח תופס גם נפח בתוך הקוקפיט.
בתגובה להודעה מספר 116 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=רועי AZ]כמו ריינג'רס..."
למה משמש נגמ"ש לחימה (בתיאוריה)?
פורק כוחות שתוקפים את היעד רגלית ומעניק להם סיוע כבד. אפשרי שגם מסוק כזה יוריד כח ויעלה למעלה לספק לו חפ"ק וסיוע אווירי.
עוד אפשרות - תקיפה ארוכת טווח. להערכתי, כמות הדלק והאפשרות להחזיק מכונאי מוטס ובטן תחמושת נוספת על המסוק מאפשרים לו רדיוס פעולה גדול בהרבה משל מסק"ר ואפשרות לפעולות תקיפה בעומק.
למה משמש נגמ"ש לחימה (בתיאוריה)?
פורק כוחות שתוקפים את היעד רגלית ומעניק להם סיוע כבד. אפשרי שגם מסוק כזה יוריד כח ויעלה למעלה לספק לו חפ"ק וסיוע אווירי.
הקונספט של נגמ"ש לחימה הוכיך את עצמו. לאומת זאת הקונספט של BMP מעופף נכשל.
ציטוט:
עוד אפשרות - תקיפה ארוכת טווח. להערכתי, כמות הדלק והאפשרות להחזיק מכונאי מוטס ובטן תחמושת נוספת על המסוק מאפשרים לו רדיוס פעולה גדול בהרבה משל מסק"ר ואפשרות לפעולות תקיפה בעומק.
המסוק לא מאבד הרבה מכושר נשיאתו כשהוא חמוש.. זה העיקרון לא?
בתגובה להודעה מספר 116 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=רועי AZ]כמו ריינג'רס..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
אז למה ישמש המסוק - לסיוע קרוב או לתובלה?
אז 75 - 50 מסוקים כאלה (יחד עם טייסת מסוקי אפאצ'י לתגבור) יכולים להוות את שלדו של הרג'ימנט המדובר, בשלל משימות שאני בטוח שניתן לייצר ולהטיל על כוח כזה... (וזה בנפרד מיחידות העילית)
אכן - ומרגע שהכוח הונחת, המסוקים חוזרים לאוויר ונותנים סיוע קרוב.
בתגובה להודעה מספר 119 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "המסוק לא מאבד הרבה מכושר נשיאתו כשהוא חמוש.. זה העיקרון לא?"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי רועי AZ
המסוק לא מאבד הרבה מכושר נשיאתו כשהוא חמוש.. זה העיקרון לא?
ואיך זה ייתכן?
משקל נשיא המירבי של של UH-60 הוא בסביבות 4 טון או 14 לוחמים. לצורך חישוב גס מאוד, נגיד כל לוחם על נשקו וציודו שוקל 120 ק"ג, וטייס\מפעיל נשק על ציודו ונשקו שוקל 100 ק"ג. זה כבר כ-2 טונות.
על זה רוצים להוסיף מיגון, חימוש, מערכות ניווט ובש"ק. כל טיל Spike-ER שוקל 34 ק"ג, אז במקרה של 8 טילים (4 מכל צד) זה 272 ק"ג + נגיד 2 כוורות רקתות עם רקטות 70 מ"מ מונחות זה עוד, נגיד בסביבות 400 ק"ג + פיילונים ומתקני שיגור בשביל ה"ספייק" + כנפונים בשביל חימוש = נגיד בסביבות 800 ק"ג. לזה נוסיף תותח + תחמושת + צריחון שלו ונקבל עוד בסביבות 300 ק"ג. נוסיף מערכות תצפית\ניווט ובק"ש, נגיד שני "טופלייטים" על ציודם הנלווה, וזה עוד, אני מניח, כ-200 ק"ג.
בסוף קיבלנו משקל החימוש והמשקלים ההקשורים לחימוש בסביבות 1.3 טונה. אפשר, כמובן, לקחת פחות טילים, למשל בלי GATR-L נוריד את המשקל ל-0.9 טונה בערך.
אז קיבלנו משהו כמו 3 טונות או יותר ללוחמים + חימוש + ציוד נלווה. ואם רוצים להוסיף מיגון, אפילו בסיסי ורק לטייסים, זה עוד כמה מאות קילוגרמים לכל הפחות.
כתוצאה, נקבל מסוק סער שנחות ממסוקים יעודיים גם מבחינת יכולות סיוע אש וגם מבחינת הובלת הלוחמים והציוד. המחיר של הפיכת מסוק UH-60 רגיל לחמוש יסתכם, עם לשפוט על-פי החוזה של איחוד האמירויות, ביותר מ-10 מיליון דולר ליח' (וזה, אולי, לא כולל חימוש עצמו). בהמשך אתה מדבר על הסבת 50-75 מסוקים כאלה. זה, בחישוב של 10 מיליון דולר מחיר לכל הסבה, 500-750 מיליון דולר, או כ-10 מסוקי AH-64D בלוק II עם מנועי ספר, חימוש, ציוד, וכל הדברים והשירותים הנלווים (בחישוב על-פי החוזה המצרי משנת 2009). ועם אנחנו מדברים על לקוח שיכול לבחור בין תוצרת מערבים וגם מזרחית, בסכום הזה אפשר לרכוש עד 100 מסוקי Mi-35 (בחישוב על פי החוזה המיאנמרי משנת 2009).
דבר נוסף שאפשר לציין זה שהמשווקים עצמם מתארים את ההסבה הזאת כפיתרון ללקוחות המוגבלים בכסף או במסוקים, כלומר כאלה שלא יכולים להרשות לעצמם לרכוש בנפרד מסוקי תקיפה ומסוקי תובלה. ובכך בעקיפין מאשרים שלא מדובר בפתרון אופטימלי, אלא מין סתימת חורים. גם ארה"ב וישראל עצמם, שבעצם פיתחו את הגירסה החמושה, לא מביעים עניין ברכישתה.
ציטוט:
אז 75 - 50 מסוקים כאלה (יחד עם טייסת מסוקי אפאצ'י לתגבור) יכולים להוות את שלדו של הרג'ימנט המדובר, בשלל משימות שאני בטוח שניתן לייצר ולהטיל על כוח כזה... (וזה בנפרד מיחידות העילית)
דרך אגב, למי אתה מתכוון כשאתה מדבר על הרג'ימנטים? לאחרונה לא רואים הרבה צבאות המשתמשים באגדים כעוצבה בסיסית, לפחות לא ביחידות הקוויות.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.
נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 15-03-2011 בשעה 03:01.
בתגובה להודעה מספר 122 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "מסוק שנושא לוחמים, פורק אותם ביעד המבצע ומיד אח"כ ממריא למתן סיוע קרוב"
אולי זה לא הפתרון הכי טוב בתור מסוק רק תכליתי שמסוגל לבצע גם משימות תובלה וגם משימות תקיפה באותו הזמן, אבל בתור תחליף זול לרכש של מסוקי תקיפה חדשים הוא דווקא יכול להיות מאוד מוצלח ולחסוך אחזקה של מערכים כפולים ולשמש כאשר צריך בתור מסוק סער וכאשר צריך בתור מסוק תקיפה בהתאם לצורך המיידי.
בתגובה להודעה מספר 122 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "מסוק שנושא לוחמים, פורק אותם ביעד המבצע ומיד אח"כ ממריא למתן סיוע קרוב"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי רועי AZ
מסוק שנושא לוחמים, פורק אותם ביעד המבצע ומיד אח"כ ממריא למתן סיוע קרוב
זו הייתה כוונתי...
את זה הבנתי. אתה מתכוון לקטנספט "BMP מעופף". אבל לפני שהמסוק פרק את הלוחמים הוא נושא גם אותם וגם את החימוש שלו, המערכות הנלוות ואת המיגון. זה יפגע בביצועים עד לנקודת הפיריקה ולאחר עליית הלוחמים בחזרה למסוק. כלומר ההסבה המוצעת היא אפילו לא "BMP מעופף" של ממש (שתוכנן מההתחלה לשאת גם את הלוחמים וגם את החימוש והמיגון), אלא אפשרות להסב מסוקי סער\תובלה למסוקי תקיפה, מין "אפצ'י" לעניים עם יכולות תקיפה\סיוע והובלה מוגבלות. הבעיה הנוספת היא שהמוצר שיתקבל גם לא יהיה זול.
ציטוט:
אני מתכוון למתכונת דומה לריינג'רס - כוח מובחר בן כמה מאות לוחמים שייעודו מבצעים מורכבים וכד'..
הבנתי אותך. אבל ריינג'רס אינם לוחמים של ממש, זאת יחידה למשימות מיוחדות. יחידות קרב קויות, אפילו הקלות\המוטסות, לא יכולות להסתפק בסיוע קרב של מסוקים בלבד. הם נדרשים גם לאמצעי לחימה ותמיכת לחימה אורגניים כבדים יחסית כמו תותחי הוביצר, מרגמות, כלי רכב לסיור, נ"מ, נ"ט, מערכות קשר לטווח רחוק, תחמושת וכד'. רק יחידה כזאת תוכל להשתתף בלחימה "נורמאלית". המסוקים יכולים להסיע את הלוחמים הלוך וחזור, לספק סיוע קרוב למשך אולי כשעה. אבל הם לא יכולים להיות כולם כל הזמן באוויר למשך שעות רבות ובטח לא למשך ימים. אם רוצים לקבל סיוע אווירי שלא תוכנן מראש, יהיה צורך להזניק מסוקים, ויקח זמן עד שהם יגיעו. נגיד הכוח שנמצא 300 ק"מ מבסיס המסוקים הקרוב ומזמין סיוע אש, ואין מסוק זמין באוויר, אז יקח לפחות שעה עד שהסיוע יגיע.
את זה הבנתי. אתה מתכוון לקטנספט "BMP מעופף". אבל לפני שהמסוק פרק את הלוחמים הוא נושא גם אותם וגם את החימוש שלו, המערכות הנלוות ואת המיגון. זה יפגע בביצועים עד לנקודת הפיריקה ולאחר עליית הלוחמים בחזרה למסוק. כלומר ההסבה המוצעת היא אפילו לא "BMP מעופף" של ממש (שתוכנן מההתחלה לשאת גם את הלוחמים וגם את החימוש והמיגון), אלא אפשרות להסב מסוקי סער\תובלה למסוקי תקיפה, מין "אפצ'י" לעניים עם יכולות תקיפה\סיוע והובלה מוגבלות. הבעיה הנוספת היא שהמוצר שיתקבל גם לא יהיה זול.
הבנתי אותך. אבל ריינג'רס אינם לוחמים של ממש, זאת יחידה למשימות מיוחדות. יחידות קרב קויות, אפילו הקלות\המוטסות, לא יכולות להסתפק בסיוע קרב של מסוקים בלבד. הם נדרשים גם לאמצעי לחימה ותמיכת לחימה אורגניים כבדים יחסית כמו תותחי הוביצר, מרגמות, כלי רכב לסיור, נ"מ, נ"ט, מערכות קשר לטווח רחוק, תחמושת וכד'. רק יחידה כזאת תוכל להשתתף בלחימה "נורמאלית". המסוקים יכולים להסיע את הלוחמים הלוך וחזור, לספק סיוע קרוב למשך אולי כשעה. אבל הם לא יכולים להיות כולם כל הזמן באוויר למשך שעות רבות ובטח לא למשך ימים. אם רוצים לקבל סיוע אווירי שלא תוכנן מראש, יהיה צורך להזניק מסוקים, ויקח זמן עד שהם יגיעו. נגיד הכוח שנמצא 300 ק"מ מבסיס המסוקים הקרוב ומזמין סיוע אש, ואין מסוק זמין באוויר, אז יקח לפחות שעה עד שהסיוע יגיע.
אני מדבר על מתכונת של הגעה ליעד, הנחתת כוחות בקרבתו, המשך גיחת תקיפה ואז חזרה הביתה...
ואלו ביצועים נדרשים ממסוק תובלה (שנוסף לו חימוש) בדרך לפשיטה?
אגב...הוא לא חייב לשאת 14 לוחמים (אפשר גם 10 - אם רוצים לנצל גם את זה וגם את זה)
בתגובה להודעה מספר 125 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "במגרש המשחקים שלנו, לא נדרשת שהיה או הגעה ארוכים..."
אם אתה נושא 10 חיילים מקום 14, אתה נדרש ליותר מסוקים. לחום, גובה, מז"א גרוע (ואנשי ח"א יוכלו לפרט יותר טוב) השפעה שלילית על טווח א\או יכולת נשיאה.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
הבנתי אותך. אבל ריינג'רס אינם לוחמים של ממש, זאת יחידה למשימות מיוחדות. יחידות קרב קויות, אפילו הקלות\המוטסות, לא יכולות להסתפק בסיוע קרב של מסוקים בלבד. הם נדרשים גם לאמצעי לחימה ותמיכת לחימה אורגניים כבדים יחסית כמו תותחי הוביצר, מרגמות, כלי רכב לסיור, נ"מ, נ"ט, מערכות קשר לטווח רחוק, תחמושת וכד'. רק יחידה כזאת תוכל להשתתף בלחימה "נורמאלית". המסוקים יכולים להסיע את הלוחמים הלוך וחזור, לספק סיוע קרוב למשך אולי כשעה. אבל הם לא יכולים להיות כולם כל הזמן באוויר למשך שעות רבות ובטח לא למשך ימים. אם רוצים לקבל סיוע אווירי שלא תוכנן מראש, יהיה צורך להזניק מסוקים, ויקח זמן עד שהם יגיעו. נגיד הכוח שנמצא 300 ק"מ מבסיס המסוקים הקרוב ומזמין סיוע אש, ואין מסוק זמין באוויר, אז יקח לפחות שעה עד שהסיוע יגיע.
זה לא נכון. מדובר בחי"ר קל אמיתי שפועל רגלית או רכוב אבל בצורה קלה לפי המתכונת האירופאית דווקא. לא מדובר בקומנדו או כוחות מיוחדים. כוח כזה שפורס, פורס עם סיוע - אין דבר כזה שכוח כזה נמצא על הקרקע, והמסוק הקרוב נמצא 300 ק"מ משם.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
זה לא נכון. מדובר בחי"ר קל אמיתי שפועל רגלית או רכוב אבל בצורה קלה לפי המתכונת האירופאית דווקא. לא מדובר בקומנדו או כוחות מיוחדים.
לדעתי רק הגדוד ה-75 של הריינג'רס יכול להיקרא "חי"ר קל אמיתי", וגם זה בקושי רב.
ציטוט:
כוח כזה שפורס, פורס עם סיוע - אין דבר כזה שכוח כזה נמצא על הקרקע, והמסוק הקרוב נמצא 300 ק"מ משם.
או שאתה מחזיק כל הזמן מסקר"ים ומסוקי סער באוויר בשביל סיוע קרוב ופינוי, או שאתה מזמין סיוע או פינוי מהבסיס (כולל בסיס פריסה קדמי) או הנחתת הקרובה אליך - אולי מ-30 ק"מ ואולי מ-300. אם המבצע מדובר הוא נקודתי ומהיר, למשל חילוץ, זאת לא בעיה. אם מדובר בפעולה מתמשכת בעורף האויב, אולי תקבל סיוע אווירי ואולי לא, אולי בזמן ואולי לא. ראות מוגבלת, רוח חזקה, כוח נ"מ שהתגלה באיזור, הזנקה של כלים בכוננות לטובת כוח אחר בעל עדיפות גבוהה יותר - כל זה יכול למנוע או לעכב את הגעת המסוקים.
לדעתי רק הגדוד ה-75 של הריינג'רס יכול להיקרא "חי"ר קל אמיתי", וגם זה בקושי רב.
ה-75 היא חטיבה והיא מאגדת את כלל גדודי הריינג'רים. והוא בהחלט חי"ר קל, בסגנון ה-Jager האירופאי. אגב, גם הנחתים הם חי"ר קל, בתמהיל אחר. החי"ר הקל בדיוויזיות החי"ר של צבא היבשה הם חי"ר קל אמריקאי - כזה שהוא קל בניוד. לגבי צנחנים וסער אויר, ההגדרות מסובכות יותר...
או שאתה מחזיק כל הזמן מסקר"ים ומסוקי סער באוויר בשביל סיוע קרוב ופינוי, או שאתה מזמין סיוע או פינוי מהבסיס (כולל בסיס פריסה קדמי) או הנחתת הקרובה אליך - אולי מ-30 ק"מ ואולי מ-300. אם המבצע מדובר הוא נקודתי ומהיר, למשל חילוץ, זאת לא בעיה. אם מדובר בפעולה מתמשכת בעורף האויב, אולי תקבל סיוע אווירי ואולי לא, אולי בזמן ואולי לא. ראות מוגבלת, רוח חזקה, כוח נ"מ שהתגלה באיזור, הזנקה של כלים בכוננות לטובת כוח אחר בעל עדיפות גבוהה יותר - כל זה יכול למנוע או לעכב את הגעת המסוקים.
שוב, תלוי ביחידה. יחידות החי"ר הקל, במצב של בעיית ניידות, נסמכות על מרגמות קלות ולא הרבה יותר. אם יש אפשרות להפעיל ארטילריה - יפעילו. אם אין, יקבלו אמצעים אחרים. וכן, ישנן יחידות, כמו הדיביזיה ה-101 שנסמכות על סיוע קרוב של המסוקים שלהם - והם הלכה למעשה חלק מגוף התמרון וסיוע האש. דווקא האמריקאים הם אלה שמשלבים מסוקים כחלק אינטגרלי של יחידות השדה שלהם.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 17-03-2011 בשעה 11:56.
ה-75 היא חטיבה (כן, בצבא ארה"ב, רג'ימנט הוא חטיבה) והיא מאגדת את כלל גדודי הריינג'רים. והוא בהחלט חי"ר קל, בסגנון ה-Jager האירופאי. אגב, גם הנחתים הם חי"ר קל, בתמהיל אחר. החי"ר הקל בדיוויזיות החי"ר של צבא היבשה הם חי"ר קל אמריקאי - כזה שהוא קל בניוד. לגבי צנחנים וסער אויר, ההגדרות מסובכות יותר...
אני מסכים איתך שבפועל נכון יותר לקורא לעוצבה הזאת בשם חטיבה, מכיוון שלא מדובר ביחידה טיפוסית של אוגדה, אלא עוצבה נפרדת. רק אציין שהשתמשתי בתרגומים המקובלים. למה הם קוראים לחטיבה בשם אגד, זה כבר עניינם.
מה קורא אצל האירופאים אינני יודע. אני יודע קצת מה קורה אצל הרוסים ומה היה בבריה"מ. לדעתי, מדובר במקבילה של עוצבות ה-GRU.
הנחתים הם חי"ר קל - אין וויכוח על זה. גם הצנחנים וסער אוויר לדעתי הם חי"ר קל לכל דבר (אפילו הייתי אומר חי"ר קל טיפוסי). אפשר גם להוסיף לרשימה את עוצבות ויחידות הרים. אולם מדובר ביחידות מתמרנות (מה שאני קורא לו יחידות קוויות, לא יודע מהו המונח המקובל בצה"ל).
ציטוט:
שוב, תלוי ביחידה. יחידות החי"ר הקל, במצב של בעיית ניידות, נסמכות על מרגמות קלות ולא הרבה יותר. אם יש אפשרות להפעיל ארטילריה - יפעילו. אם אין, יקבלו אמצעים אחרים. וכן, ישנן יחידות, כמו הדיביזיה ה-101 שנסמכות על סיוע קרוב של המסוקים שלהם - והם הלכה למעשה חלק מגוף התמרון וסיוע האש. דווקא האמריקאים הם אלה שמשלבים מסוקים כחלק אינטגרלי של יחידות השדה שלהם.
בעניין ה"משקל" הגבוה של מסוקים בעוצבות יבשה של ארה"ב אני מסכים לגמרי. אכן האמריקאים שמים דגש חזק מאוד על העניין הזה. אולם דיברתי על כוח שמנהל לחימה מול עוצבה או יחידה "רגילה" ומסתמך לסיוע קרוב אך ורק על המסוקים, מה שבעיניי מאוד בעייתי.
גם החטיבות (BCT) של אוגדת ה-101 מחזיקות בגדודי ארטילריה אורגניים בנוסף לאמצעי סיוע גדודיים [מקור].
אני מסכים איתך שבפועל נכון יותר לקורא לעוצבה הזאת בשם חטיבה, מכיוון שלא מדובר ביחידה טיפוסית של אוגדה, אלא עוצבה נפרדת. רק אציין שהשתמשתי בתרגומים המקובלים. למה הם קוראים לחטיבה בשם אגד, זה כבר עניינם. זה לא בפועל, זה המצב. חלק מהחטיבות בצבא ארה"ב נקראות בשם רג'ימנט, והסיבה היא בעיקר מסורת. מדובר במבנה חטיבה - 3 גדודים וגדוד סיוע. ההפעלה היא שונה, והיא לא חטיבתית
מה קורא אצל האירופאים אינני יודע. אני יודע קצת מה קורה אצל הרוסים ומה היה בבריה"מ. לדעתי, מדובר במקבילה של עוצבות ה-GRU. אני לא כ"כ מסכים - ה GRU לא היו בנויים ללחימה גדודית קונבנציונאלית. הריינג'רס כן.
הנחתים הם חי"ר קל - אין וויכוח על זה. גם הצנחנים וסער אוויר לדעתי הם חי"ר קל לכל דבר (אפילו הייתי אומר חי"ר קל טיפוסי). אפשר גם להוסיף לרשימה את עוצבות ויחידות הרים. אולם מדובר ביחידות מתמרנות (מה שאני קורא לו יחידות קוויות, לא יודע מהו המונח המקובל בצה"ל). יהיו כאלה שכן יתווכחו - וההבדל הוא בתפיסה. התפיסה האמריקאית המסורתית של חי"ר קל, הוא חי"ר קל במשקל (רק"מ, אספקה, לוגיסטיקה). התפיסה האירופאית היא תפיסת הפעלה טקטית - איך עובדים עם היחידה בשדה הקרב. אם תרצה, ההבדל בין האירופאית לאמריקאית היא בסוג התמרון ה"קל" - טקטי מול אסטרטגי. וכן, הריינג'רס גם נדרשים ליכולת תמרון.
בעניין ה"משקל" הגבוה של מסוקים בעוצבות יבשה של ארה"ב אני מסכים לגמרי. אכן האמריקאים שמים דגש חזק מאוד על העניין הזה. אולם דיברתי על כוח שמנהל לחימה מול עוצבה או יחידה "רגילה" ומסתמך לסיוע קרוב אך ורק על המסוקים, מה שבעיניי מאוד בעייתי. שוב, לפעמים יש ולפעמים אין. ההסתמכות היא התאם להקצאה
גם החטיבות (BCT) של אוגדת ה-101 מחזיקות בגדודי ארטילריה אורגניים בנוסף לאמצעי סיוע גדודיים [מקור].
שלא תמיד היו זמינים, כמו לחלק מהיחידות ב-91.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 17-03-2011 בשעה 13:08.
זה לא בפועל, זה המצב. חלק מהחטיבות בצבא ארה"ב נקראות בשם רג'ימנט, והסיבה היא בעיקר מסורת. מדובר במבנה חטיבה - 3 גדודים וגדוד סיוע. ההפעלה היא שונה, והיא לא חטיבתית
אני לא מסכים, אבל ניראה לי מיותר להתווכח על עקרונות התרגום הנכון כאשר שנינו מסכימים על התוכן.
ציטוט:
אני לא כ"כ מסכים - ה GRU לא היו בנויים ללחימה גדודית קונבנציונאלית. הריינג'רס כן.
אני אבדוק את הנושא ואחזור אם יהיה לי מה להוסף.
ציטוט:
יהיו כאלה שכן יתווכחו - וההבדל הוא בתפיסה. התפיסה האמריקאית המסורתית של חי"ר קל, הוא חי"ר קל במשקל (רק"מ, אספקה, לוגיסטיקה). התפיסה האירופאית היא תפיסת הפעלה טקטית - איך עובדים עם היחידה בשדה הקרב. אם תרצה, ההבדל בין האירופאית לאמריקאית היא בסוג התמרון ה"קל" - טקטי מול אסטרטגי.
האמת לא כ"כ הבנתי. הרי יש לאירופאים יחידות צנחנים וסער-אוויר - האם אינם מיעודים לניוד אסטרטגי או אינם נחשבים לכוחות קלים?
ציטוט:
שוב, לפעמים יש ולפעמים אין. ההסתמכות היא התאם להקצאה
ואפילו אם יש הקצאה. זה לא תנאי מספיק אלא הכרחי, כפי שניסיתי להדגים קודם.
ציטוט:
שלא תמיד היו זמינים, כמו לחלק מהיחידות ב-91.
אני מסכים. עצם קיומה של יחידה אורגנית בחטיבה או אוגדה לא מבטיח שיעשה בה שימוש. לכן כל אמצעי סיוע אש בגדודים עצמם זה יתרון, לדעתי, והסתמכות על סיוע אווירי בלבד זה לקיחת סיכון.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.
נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 18-03-2011 בשעה 12:47.
עד לשנת 2006, תפעול ירי ממסוקי ה"ינשוף" (בלאק-הוק) היה עוד אחד מתפקידיו הרבים של המכונאי המוטס. לאחר 15 שנים בהן הכשירות הזו יצאה משימוש, יחידה 669 (היחידה הטקטית לחילוץ מיוחד) בשיתוף פעולה עם טייסת 124 ("החרב המתהפכת"), משכתבים את העבר על מנת להגן בעתיד
כל הערות האלו נכונות.
אבל עדיין - ידיעה מאוד מענינת. אני, למשל, סמתי לב שנאלמו כל התמונות של מסוקים עם מקלעים (אבל גם לפני כן הם היו מעטים מאוד), אבל שיש החלטה כזאת מ-2006 - לא ידעתי.
נשמע מוזר, התיאור כאילו חה"א לומד מחדש להפעיל מאגים ממסע"ר.
מה זה 15 שנה? יש לי בגדים ישנים יותר בארון שלי.
מבררים עם וותיקי הטייסת מי בעל הידע בתחום. אולי הוא עוד במילואים בטייסת.
יושבים איתו יומיים על אפיון טכני ומבצעי, מגבלות בטיחות, דגשים לאימון וכו׳.
מכינים תיק אימון.
מאמנים את הסדירים.
מתחקרים.
מאמנים את המילואימניקים
נשמע כמו תהליך קצר ופשוט.
בתגובה להודעה מספר 147 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "זה לא הבדל סמנטי.
לבצע שוב *..."
מעניין אותי מה איום הייחוס שמתכוננים אליו?
- חוליות RPG בשטח בנוי סטייל מוגדישו/עיראק במתאר של הנחתת כוחות או חילוץ משטח בנוי?
- מארבים מטווח קרוב באיזורי הנחתה הרריים או סבוכים סטייל ויאטנם/לבנון?
- הנחתת "סער" לתוך איזור נחיתה "חם" במהלך קרב על איזה כפר?
- חילוץ כוחות מיוחדים בנסיגה מפשיטה?
בפעם האחרונה שירו על (ואף הפילו) מסוק סער צה"לי זה היה ירי מרגמות ונ"ט ארוך טווח, האם מקלעים או מקל"רים יעזרו במקרה הזה?
בקיצור לאיזה תו"ל מכוונים עם המקלעים, ואולי בכלל הינשוף הוא לא הפלטפורמה המתאימה ואם נכנסים לחילוץ / הנחתה באיזור "חם" כדאי להוסיף איזשהו גאנשיפ לליווי?
_____________________________________
"נומה עמק, ארץ תפארת, אנו לך משמרת"
"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)
נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 02-08-2021 בשעה 17:18.