01-06-2007, 18:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
פחזניות לשבת!
הרגע סיימתי להכין אותן.......יצאו משו משו!
תמונות ומתכון -
בצק רבוך (לפחזניות) - קישור למתכון
פחזניות, אקלרים וחברים אחרים, בצק רבוך הוא אבן יסוד חשובה מאוד במטבח. להלן בית ספר מהיר לבצק רבוך, מתוך המדריך השלם של הקורדון בלו - מנות אחרונות
150 גרם קמח רגיל
1 כפית מלח
1 כף סוכר
100 גרם חמאה
250 מ"ל מים או 125 מ"ל מים ו-125 מ"ל חלב
4 ביצים, טרופות
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח והמלח ואחר כך מוסיפים בבחישה את הסוכר.
2. מחממים את החמאה והמים, או המים והחלב, בסיר גדול מעל אש נמוכה עד שהחמאה נמסה. ברגע שהיא נמסה, מגביהים את החום ומביאים במהירות לרתיחה מלאה.
3. שופכים פנימה את תערובת הקמח, מורידים מהאש ובוחשים. התערובת אמורה ליצור עיסה חלקה
הניתקת לגמרי מדופנות הסיר. בשלב זה אין לטרוף את העיסה, אחרת היא תיעשה שומנית. מעמידים להצטנן כ-15 דקות.
4. לאחר שהעיסה הצטננה קלות, אפשר להוסיף אליה את הביצים אם מוסיפים אותן מוקדם מדי, הן תתבשלנה.
יוצקים פנימה בהדרגה את הביצים הטרופות וטורפים לאחר כל הוספה. טורפים במרץ אחרי
שכל הביצים הוספו ועד שהעיסה חלקה ומבריקה. העיסה מוכנה לשימוש.
5. ניתן לזלף בשלל צורות. לאחר הזילוף ךשטח מעט עם מזלג על מנת שלא יהיופסגות בפחזניות.
6. מברישים קלותץ בביצה טרופה.
7. לאפות בחום גבוה (220 מעלות) במשך 10 דקות, ואחר כך בחום בינוני (180 מעלות) 5-15 דקות, בהתאם לגודל.
8. בכדי לבדוק אם הפחזניות מוכנות, עושים חור קטן ובודקים אם התוכן אפוי.
9. מצננים היטב לפני המילוי.
קרם פטיסייר - קישור למתכון
המילוי הקלאסי לטארטים, פחזניות וכל דבר אחר שדורש מילוי. גם כאן אפשר לגוון ולהוסיף, אבל קודם צריך לשלוט בבסיס
קטגוריה:
קינוחים
-
מאת: נענע אוכל10:2213.5.2007
500 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
1 מקל וניל
4 חלמונים
40 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
1. להרתיח חלב ומקל וניל חצוי.
2. לטרוף חלמונים קורנפלור וסוכר.
3. לשפוך את החלב הרותח לתערובת החלמונים, לערבב ולהחזיר לסיר. מרתיחים שוב תוך ערבוב עד שהקרם מסמיך.
4. להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה הרכה. לצקת את הקרם לכלי, לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעה.
_____________________________________
|