23-04-2007, 11:35
|
|
מנהלת אמצע החיים | אני? אני מסיפור אחר...
|
|
חבר מתאריך: 01.11.03
|
|
...נעליים קונים מהר...
ישנם כמה גורמים שצריך לבדוק כשקונים נעלים:
1. איכות הסוליה. אני, כרבים אחרים , ממליצה לרכוש נעליים עם סוליית "וויבראם", שנחשבת לאחת הטובות בעולם, ושגם אני אישית יכולה להעיד על איכותה לאורך זמן. יש להבהיר ש"וויבראם" מייצרים סוליות לנעלי טיולים של חברות שונות, לא של חברה ספציפית.
2. בלימת זעזועים. יש לבדוק את סוג בולם הזעזועים בנעל. מכיוון שמערכות בלימת הזעזועים משתפרות ומתחלפות לעיתים קרובות (טוב, קרובות יחסית - נעל טובה צריכה להחזיק כמה שנים, ועד אז יש כבר מערכות אחרות...) כדאי לבדוק ספציפית על המערכת המוצעת בנעל הספציפית שרוצים לרכוש.
3. אטימות למים + אוורור. כדאי לוודא שהנעל מצויידת במערכת (גורטקס ודומות) שמאפשרת מצד אחד מניעה של חדירת מים לנעל (ואין דבר יותר גרוע בעולם מנעל רטובה באמצע טרק) ומצד שני אידוי זיעה (מדובר במערכות של ממברנות שמאפשרות יציאת זיעה אבל לא מאפשרות כניסת מים).
לגבי מאונטין גיר - באופן כללי החברה היא לא רעה (אם כי לא ניסיתי אישית, לא יכולה להעיד ממקור ראשון), אבל עם זאת צריך לקחת בחשבון שיש להם מס' רמות של איכות, כך שיתכן שנעל אחת שלהם תהיה מצויינת, ואחרת - ככה-ככה.
בסה"כ - אם אתה מעוניין בנעל טובה, שתענה על כל הצרכים שלך ותחזיק מעמד - אל תצפה שהיא תהיה זולה. אני בספק אם (מעבר למבצעים מיוחדים מאד) ניתן לרכוש נעל ראויה לשמה בפחות מכ - 500 ש"ח. עם זאת - קח בחשבון שזה מאוד משתלם, כי נעל טובה באמת תחזיק מעמד שנים - הנעלים שלי איתי מאז 1999, עלו בזמנו 600 ומשהו, עברו הרבה הרבה ומחזיקות מעמד כמעט כמו חדשות.
ולא לשכוח - לנעול את הנעל לפחות כמה שבועות לפני שיוצאים לטייל איתה. לוקח לה זמן להתרגל אליך, ולך - זמן להתרגל אליה, ואמצע הטרק זה לא זמן טוב לגלות שיש לכם קשיי הסתגלות... כדאי גם להקפיד ולוודא שבנעל יש מספיק מקום לגרביים עבות במידת הצורך.
נערך לאחרונה ע"י Noa_A בתאריך 23-04-2007 בשעה 11:38.
|