לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חדשות טיולים אפריל 2014 - הסתיימו עבודות הסדרת הדרך לדיר עזיז ע"י מועצה אזורית גולן. ניתן לשוב ולטייל באתר. הסגירה שהתקיימה באזור דרך בורמה מערב, הסתיימה וניתן לטייל באתרים כרגיל. עקב סיום עונת החורף שביל מספר 9363 (סימון שבילים כחול) שבשמורת נחל שורק נפתח חזרה למטיילים. נפתח מחדש מסלול נחל רקפת בכרמל שהיה סגור למטיילים. עקב פעילות צבא באזור אילת במהלך חודש אפריל אין להגיע לאתר "נ.ג. 292" מצפון לאילת. | חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מטיילים ותרמילאים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 15-04-2007, 23:10
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.05.04
הודעות: 10,227
Facebook profile
יש כל כך הרבה אסכולות, זה יהיה מעניין
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "קפה שחור"

אני למדתי להכין קפה בעבודה, עבדתי יחד עם אבא שלי בבניין, עם הרבה פועלים ערבים (ואני לא גזען, עבדתי בדיוק באותה עבודה ).
אז ככה, קפה על גזיה (עם גחלים יצא יותר טוב, אבל גזיה הרבה יותר נגישה):
1. מרתיחים מים. (כלומר עד לרתיחה, כן?)
2. כשהמים רותחים, מורידים מהגזיה, מוסיפים קפה לפי החוזק הרצוי, אנחנו היינו מוסיפים בערך כף קפה לכוס (קטנה).
3. מחזירים לגזיה, מערבבים כל הזמן עד שהקפה כמעט גולש, מורידים מהגזיה.
4. חוזרים על פעולה 3 עוד פעמיים.
5. אחרי הכמעט-גלישה השלישית מוסיפים סוכר, אבל לא הרבה, בערך חצי כפית-כפית לכוס.
[כמו שמישהו אמר פעם, קפה טוב הוא כמו החיים: חזק, שחור ומר].
6. יחד עם הסוכר מרתיחים פעם אחרונה, לא ליותר מדי זמן, אחרת הקפה מאבד את המרקם ולא נשאר קצף.

ועשית לי חשק לקפה :\

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 25-04-2007, 17:23
  רגלי עץ רגלי עץ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.04.07
הודעות: 11
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "קפה שחור"

דבר ראשון רק נח'לה ירוק וטרי ( מהחום שומר נפשו ירחק), ולכן רצוי להשתמש באריזות הקטנות.
מוסיפים מים לפינג'אן ( עד 2/3 מהגובה), מוסיפים כף, כף וחצי ( כף יד כמובן רצוי אחרי יום טיול מלא שכל הדארק על הידים, נותן את הערך המוסף והארומה הנפלאה) עד שמתקבלת גבעה, על זה מוסיפים סוכר קצת פחות חצי כף (יד כמובן), מבאים לרתיחה תוך כדי סיפורי גבורה, נשים וכו' (בלי ספורים הטעם אחר)
מורידים מאש לפני שגולש, מצננים טיפה טיפה ומחזירים לאש לסבב נוסף קצרצר, מורידים שוב, מצננים, ומחזירים עד לדופן לרתיחה של שניה.
מורידים ומוזגים לכוסות זכוכית קטנות בלבד!!! (שום כוס אחרת לא מתקבלת )
אם מדובר בגזיה אזי מורידים את גובה הלהבה אחרי הגלישה הראשונה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 17-05-2007, 16:06
צלמית המשתמש של שמוליק
  שמוליק שמוליק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.11.01
הודעות: 10,760
Facebook profile
הקפה שלי.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "קפה שחור"

עדיפות לקפה של "בית קליה מואסי מאהר" "קפה עם היל" שמגיע מבקה אל גרבייה.
אבל אם האספקה לא מגיעה אז אפשר גם נח'לה.

ממלאים מים
מדליקים את הבנזיניה.
מוסיפים את הקפה למעלה ומטייחים אותו מעל המים, כך שנוצר מכסה למים (מה שמזרז את הרתיחה).
כשהמים רותחים הקפה נופל לתוך המים.
מרימים את הקפה מעל האש כדי שלא יגלוש ומחזירים אותו פעמיים-שלוש.
מוסיפים סוכר- אני שם בערך 3/4 כפית לכל כוס. (כשאני לבד, אני מוריד את המינון)
ומוזגים לכוסות זכוכית כמובן.

הפינג'אן שלי תמיד עם מכסה, כדי לזרז את התהליך.
לכוסות קוראים פאנאג'ין.

את רוב הקפה אני שותה במשרד, שאז אני משתמש במים רותחים מהקומקום, או שמרתיח אותם בבאר,
מוסיף 2 כפיות גדושות לכוס ועליהם שופך את המים הרותחים.
מערבב טוב טוב מחכה דקה, ורק אז מוסיף את החצי כפית סוכר.
מחכה שישקע ואז נהנה.
_____________________________________
שמוליק.................................................. ..............העוגות של שמוליק
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:54

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר