15-04-2007, 23:10
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.04
הודעות: 10,227
|
|
יש כל כך הרבה אסכולות, זה יהיה מעניין
אני למדתי להכין קפה בעבודה, עבדתי יחד עם אבא שלי בבניין, עם הרבה פועלים ערבים (ואני לא גזען, עבדתי בדיוק באותה עבודה ).
אז ככה, קפה על גזיה (עם גחלים יצא יותר טוב, אבל גזיה הרבה יותר נגישה):
1. מרתיחים מים. (כלומר עד לרתיחה, כן?)
2. כשהמים רותחים, מורידים מהגזיה, מוסיפים קפה לפי החוזק הרצוי, אנחנו היינו מוסיפים בערך כף קפה לכוס (קטנה).
3. מחזירים לגזיה, מערבבים כל הזמן עד שהקפה כמעט גולש, מורידים מהגזיה.
4. חוזרים על פעולה 3 עוד פעמיים.
5. אחרי הכמעט-גלישה השלישית מוסיפים סוכר, אבל לא הרבה, בערך חצי כפית-כפית לכוס.
[כמו שמישהו אמר פעם, קפה טוב הוא כמו החיים: חזק, שחור ומר].
6. יחד עם הסוכר מרתיחים פעם אחרונה, לא ליותר מדי זמן, אחרת הקפה מאבד את המרקם ולא נשאר קצף.
ועשית לי חשק לקפה :\
|