|
12-04-2007, 15:38
|
|
|
חבר מתאריך: 05.04.07
|
|
תגובה
ראשית, אני רוצה לציין שכל גיבוש בפני עצמו שונה,
שונה מצוות לצוות בהתאם לרמת הצוות עצמו ולמקוריות המדריכים המשתנה מצוות לצוות .
רמת הקושי בגיבושי הקיץ נקבעת באופן ישיר על ידי עומסי החום בשבוע של הגיבוש
כך למשל, גיבושי גדנע צלילה ב-23/7 וה-13/8 היו די דומים ואילו ה-27/8 נחשב לקל מבין גיבושי הקיץ (מבחינת מסעות בעיקר) ואם תסתכלו באינטרנט על מזג האוויר באותם תאריכים, תיווכחו לדעת שיש משהו בדבריי .
בקייצים האחרונים ישנה התחממות שסיבותיה הם נושא לדיון אחר בפורום אחר, ובהתאם לזאת ועקב החשש לבריאות המלש"בים (שהוצדק) וכולכם יודעים למה אני מתכוון, בקיץ האחרון עקב מותם הטראגי של
איתי שרון ואהרון צרפתי
טרגדיית הקיץ - בקצרה, אספר מהידע שלי ואין להסתמך מדברי לגבי שום דבר אלא רק להסיק מסקנות ולנבור במעמקי האינטרנט בעצמכם
בגיבוש לקורס טייס, בניגוד לגיבוש שייטת, פרט לאיתי שרון, הגיעו עוד כמה חבר'ה (לא יודע בדיוק כמה) למיון, או שחוברו לאינפוזיה, כולם בשל מכת חום או התייבשות, כאן הכשל הוא של מפקדי הגיבוש וכל הבכירים שהיו מעורבים ץ
לעומת זאת, בגיבוש שייטת, אהרון צרפתי ז"ל נפטר ככל הנראה מדום לב (הפרטים ידועים לצבא ולמשפחה ולנו רק נותר לשער) המקרה שלו היה בודד, כאן אפשר לבוא בטענות לצבא עצמו, שלא ערך בדיקות רפואיות מקיפות יותר לכל מלש"ב ומלש"ב, כעת עושים לכולם אק"ג במנוחה (לדעתי צריך לעשות בכלל במאמץ)
רצף האירועים הזה הוביל לפאניקה בקרב מעבירי הגיבושים ובקרב הצמרת הצבאית, פאניקה שהובילה לגיבושי מרץ 07, גיבושים חלשים משמעותית!
אספר מחוויותי, ומחוויות חברי לגיבוש טייס, שכן ממטכ"ל/שלדג לא קיבלתי תמונה ברורה מספיק .
ההבדל העיקרי בין גיבושי גדנ"ע צלילה לבין יום סיירות, היא שהימי סיירות עוברים סינון, אם כי לא מקיף כמו של מטכ"ל לשם לרוב מגיעים
רק מלש"בים שדירגו מטכ"ל ראשון ואילו לשייטת מגיעים הרבה חבר'ה שלא סימנו שייטת מקום ראשון, ואפשר להסיק מכך שלא היו מספיק טובים להגיע לגיבוש מטכ"ל
בכל מקרה, לגיבוש יום סיירות באים לדעתי עם כושר טוב יותר במיוחד החבר'ה שהיו בגיבוש קיץ וחוו על בשרם את הקושי, ולכן היה להם קל יותר להתכונן ספציפית
כך שאפשר לומר שבמידה מסוימת, הגיבוש הזה הוא הזדמנות שניה לחבר'ה שלא עברו גיבוש גדנ"ע ורוצים לנסות שוב
עוד סיבה לדעתי היא שבמסע הראשון בגיבוש הראשון בקיץ, יש מאמר פה בפרש, אני חושב של קורש, על כך שכמעט חצי מהצוות שלו לא סיים את המסע הראשון (הלוך חזור)
בקשר לגיבוש האחרון, קשה לי לומר במדויק, אבל יש לי ההרגשה שבנוסף לרמת האנשים בגיבוש השנה, העובדה שהוא היה קל יותר תרמה למספר מסיימים גדול יותר (משהו כמו 110)
מתוכם כמעט 70 סיימו הכל כולל הכל בניגוד לכ-50 בקיץ
אני משער שבגיבוש האחרון עברו בערך 30, שזה המון! מחזור אוגוסט הולך להיות ענק!
עכשיו השאלה הגדולה היא, אם הגיבוש היה קשה יותר, האם היו עוברים פחות?
לדעתי התשובה היא חצויה, א. כי אין לדעת ו-ב. אני חושב שמי סיים הכל בגיבוש הזה היה מסיים הכל גם בגיבושים אחרים
עוד נקודה שרציתי לציין, יש פה הרבה מאוד מאמרים מטעים, כל אחד רוצה שהמסע של הצוות שלו יישמע הכי קשה, או התיזוזים יראו הכי ארוכים
אז חבר'ה... התיזוזים הם שעתיים וחצי ברוטו המסעות בערך אותו דבר ובגיבוש האחרון אורך המסעות היה פחות או יותר זהה, אם כי האינטנסיביות השתנתה לפה ולשם
בסופו של דבר, פרט לקור, שמנפה רק את מי שלא היה סגור על השייטת ולא באמת מפריע, הגיבוש היה די קל לעומת הקיץ,ומי שיגיד אחרת
כנראה לא היה בקיץ או סתם מנסה לנחם את עצמו .
לסיכום, אני חושב שבסופו של דבר המאמרון הזה מיועד לנחם רק אותי, מצידי שיעשו גיבוש חוזר לכל אלה שעברו את הגיבוש האחרון, רק בשביל לוודא שהתקבלנו בזכות ולא בחסד
ולהוריד את הקוף המאוד מעצבן הזה מהגב
|
|