04-09-2008, 19:01
|
|
|
חבר מתאריך: 04.09.08
|
|
סלח לי על הבטחון העצמי ועל הנימה, נעסוק קודם בתוכן
אכן, מדובר במבצע גירוי-תגובה. אם זכור לך המור"ק לפרטיו, לא מדובר במבצע רגיל בכלל, אלא בעל מספר מאפיינים "מעניינים", אשר ללא ספק תרמו להצלחתו. העובדה שצה"ל עשה כמותו רבים, אינה מבטלת ממנו כהוא זה, כמו גם פשטותו המעשית. לא מדובר במבצע שלשמו נבנה מודל של כפר וצוות ייעודי התאמן עליו חודשים - אך כדבריך, מדובר במבצע יזום, וכאן הדגש! יד המקרה? איך אפשר לייחס זאת למבצע יזום? אנא הסבר.
לגבי מטרות המבצע, אני מכיר את אותו מפקד היטב כמו שניתן להבין בין השורות, כאשר הוגדרה פגיעה בחמושים כמטרה, הכוונה היתה לאותו מחבל אישית. אני עומד מאחורי זה, מכיוון שהייתי בסוד העניינים ולא שמעתי את זה כמור"ק בדיעבד. מיקום הפעולה נבחר בהתאם, דרך הפעולה גם. נכון שבהגדרה הרשמית הס מלהזכיר את אותו שם כמטרה, אבל זה נעשה מסיבות שאמורות להיות לך ברורות - המודיעין לא היה מספיק מדויק שיכלת לומר בודאות שהוא יהיה שם כך שלא היה טעם רב להגדיר אותו כיעד. עם זאת, היו הרבה סיבות להאמין שהוא אכן ייפגע במסגרת מבצע שכזה, עקב תחקיר מותו של אושר הי"ד.
הסיבה שאני לא נכנס לפרטים ומדבר בערפול, לא נעוצה בענייני סודיות, אלא פשוט בחוסר העניין שלי בפרטים הקטנים. אם נדבר על מיקומה של אלמנת הקש ביחס לכח הגירוי, זה ישנה הרבה? אם אני אכתוב כאן את שמי, מהלך שירותי הצבאי ומה בדיוק הקשר שלי לכל העניין, במה זה יתרום? אולי זה יגרום לך ולשאר חברי הפורום לקחת את טענתי קצת יותר בכובד ראש. מדובר בכשל לוגי מסוג אד הומינם (לגופו של אדם).
כוונתי אינה להאדיר את יוקרתו של גדוד חרוב, אלא פשוט לא להקטין! אתה לא הראשון באשכול שהתייחס לאותו חיסול (קרא לזה איך שאתה רוצה, לא מצאתי מילה אחרת) בביטול, כצירוף מקרים ותו לא. למה? למה לעשות זאת? האם כאשר לוחמי אגוז הרגו את האדי נאסראללה, דובר על טעות? צירוף מקרים? אפשר פשוט היה לכתוב: "גדוד חרוב הרג את המבוקש XXXXX XXXX" ותו לא. בלי צירופים ובלי כל השטויות מסביב.
ראוי לציין, שאילו השתמע מדבריי כאילו אני מן איזה גרופי של אותו קצין - מדובר בטעות. לוא הקצין היה משתתף בדיון, היה מעיד על כך בעצמו (:
|