23-03-2007, 14:03
|
|
|
חבר מתאריך: 06.12.06
|
|
הייתי שם בשני קווים ובשניהם לא תקפו את המוצב אפילו פעם אחת
לא שהיה לנו שקט... תמיד היינו צריכים לתת מטרת סוללה לטובת המוצבים השכנים, למשל הבופור, סוגו'ד ועוד.... לפעמים אתה מסיים מטרת סוללה עם מוצב אחד, חוזר למיטה, מניח את הראש יפה על הכרית, ואז החזבאללה תוקף מוצב שני ושוב מטרת סוללה... וכך בערך עבר כל הקו... ביום יפה היינו יכולים לראות את הפגיעות שלנו בסוגו'ד.
וזאת למרות ששרייפא למיטב זכרוני היה המוצב החודר הכי צפוני (הצה"לי), אלא שהוא לא היה הכי עמוק בתוך שטח לבנון (בגלל צורת הגבול) אפילו שהיינו רואים את הבופור דרומית מערבית אלינו, אז הוא בכלל היה הרבה יותר עמוק בתוך שטח לבנון ולכן הוא הותקף כל הזמן. חוץ מזה גם היינו מסתובבים בתחושת בטחון במוצב שבנו לא ייגעו. היתה מן "הסכמה כללית" שהגיונית לא יכול להיות שהחזבאללה יגיע עד אלינו, לא יודע אם בגלל שישבנו ליד מארג' עיון שנשלטה בידי צד"ל וצה"ל, וחזבאללה לא שלט בכלל בשטח, או כי היתה הרגשה שזה כבר קו אדום לתקוף את שרייפא, יש חוקים מסויימים, תוקפים את המוצבים מסביבנו, אנחנו מחזירים אש, וככה המשחק הזה ממשיך, משיחות עם חבר'ה במוצב היו כאלה שבאמת הרגישו ככה. היינו עומדים חופשי על המחפורות של המוצב די בידיעה שבטוח לא יקרה לנו כלום.... כי ככה כללי המשחק... זאת היתה התחושה באופן כללי...
למרות שמס' פעמים מצאו סיורים של חי"ר טילי נ.ט. מוכנים להפעלה מכוונים למוצב... היום בטוח לא היינו מתנהגים ככה. סיפרו לי שירו פעם טיל נ.ט. מאחד הבתים מזרחית למוצב, מישהו מכיר את הסיפור? דווקא שבועיים אחרי שהשתחררתי אמרו לי שהתחילו לפצמ"ר את שרייפא וגם ירו כמה קטיושות, אבל המזל שתקפו את שרייפא עליון שכבר היה מוצב ממוגן לדעתי ולא מגרש חול עם מחפורות כמו שרייפא תחתון... אז למיטב ידיעתי לא היו נפגעים באירועים האלה.
אם מישהו שירת בשנה האחרונה שלפני הנסיגה אז שייספר בבקשה האם לקראת הסוף אז באמת התחילו לפצמ"ר על בסיס קבוע.... ואם יש כאן מישהו שהיה בנסיגה בשרייפא אז איך בכלל התבצעה הנסיגה מהמוצב, זה היה תחת אש? יצאו על זחלים או מובילים? ובקיצור שייספר הכל...
נערך לאחרונה ע"י מבקר המדינה בתאריך 23-03-2007 בשעה 14:07.
|