22-03-2007, 15:21
|
|
|
חבר מתאריך: 04.10.06
|
|
בקשר לביזיון
עבור לוחמים - מפקדים, להיות מ"כ טירונים לרוב זו תחנת מעבר לפני הפלוגה המבצעית. אני שיריונר, ולרוב להיות מט"ק בביסל"ש (לעומת צמ"פ או מבצעית) זה נחות ולא נחשב. יוצא שתחלופת הסגל מתרחשת תדיר, וקשה לשמור על זיכרון ארגוני ולא מעט "מאפיינים" חייליים אובדים בדרך. לראייה, כל אחד יודע בפורום מעל גיל ה25 - 30 יודע להגיד שהיום זה לא מה שהיה פעם, הרבה בגלל שנהלים רבים ונושאים שנשמרו בקפידה לאורך השנים התרופפו ונשכחו.
לעומת זאת, מי שמפקד במג"ל (בבט"רים הגדולים, ולא פלוגות התומכ"ל שנמצאות בבא"חים של יחידות השדה) אין לו פלוגה מבצעית לשאוף אלייה, ואת מרבית שירותו הוא עושה בבט"ר ולכן הזיכרון הארגוני נשמר הרבה יותר טוב. אני אמחיש: אחי התגייס כ 7 שנים לפני, ועשה טירונות בניצנים. הוא סיפר לי שהייתה הקפדה רבה לאופן שבו חיילים מניחים את הקסדה שלהם - קסדה הפוכה מסמלת חייל הרוג, לכן מי שהיה מניח קסדה הפוך זכה למטר של צעקות. שנים אחר -כך, שאני הייתי מט"ק טירונים, המנהג הזה נראה לי מאוד חשוב למשמעת ודי חיוני - אבל אף אחד בסגל לא שמע על דבר כזה, אף אחד לא הבין מה אני רוצה, ותבין שאני מדבר על הכשרת לוחמים ולא על הכשרת פקידים!.
מעניין, לא?
נערך לאחרונה ע"י גילילינג בתאריך 22-03-2007 בשעה 15:23.
|