18-04-2018, 01:34
|
|
|
חבר מתאריך: 18.09.12
|
|
הבופור הוא הסמל של שהות צהל בלבנון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Black Mammmba שמתחילה ב "קרנבל הבופור !! מה עם שאר המוצבים בלבון ?"
עשיתי שלושה קווים בלבנון 4 חודשים בגלגלית ,4חודשים בבופור ,ועוד 4חודשים על ציר ריחן עיישיה
מבחינת המוצבים הכי מותקפים בלבנון הם היו ג'זין ,חונה,סוג'וד הידוע לשמצה,ערמתא אלו היו מוצבי צד"ל שספגו הרבה פצמרים נ"ט וחדירות מחבלים ,מבחינת מוצבי צה"ל ברצועה דלעת ריחן והבופור חטפו הרבה אש פצמרים נ"ט ובדלעת ובריחן היו גם לא מעט חדירות מחבלים.
אני מדבר על השנים 1998-2000,כמו שציינו כאן צהל שהה 18 שנה בלבנון ומתוכן "מלחמה של 15 שנים עם עשרות הרוגים כל שנה",לכן תקופת השירות גם חשובה,בתקופה שלי החיזבאללה התקדם מקצועית רבות שקיבל הרבה ציוד מתקדם מאיראן(רוסיה) מטעני קלימגור הקמת זירות מטענים מורכבות,נ"ט קורנט,ציוד תרמי לראיית לילה ,מרגמות מתקדמות אז הלחימה הפכה למשחק אחר לגמרי
מבחינת השהות שלי בדרום לבנון הכי מסוכן והכי מפחיד היה בבופור בגלל עיקול הj וחוליית "הערפל" שגרמה להרבה הרוגים ברכס עלי טאהר ממטענים וירי נ"ט וגיבוי מאסיבי של מרגמות ועזרה מכפר ארנון ,לפי דעתי מוצב דלעת היה המוצב הכי מסוכן של צהל ברצועה כי אליו היו חדירות מחבלים אבל גם בריחן היו חדירות והרבה מארבים של החיזבאללה,מבחינת סיכון חיים מי ש"ביקר" בסוג'וד חווה כל יום ים של פצמרים וירי סאגרים והיתקלויות מטווחים קרובים וחדירות מחבלים לעיתים קרובות ,הקרנבל על הבופור כי הוא סמל של מאות שנים של לחימה אכזרית וקשה על המבצר הזה,המוצבים המסוכנים היו בקו האדום שם השיגרה היה מאוד קשה שכפצ קפלסט רוב היום ישנים עם הנעליים הרבה מארבים ארוכים וקשים לילות בלי שינה וסירחון רגליים נוראי לצד זה תוסיף הרבה פצמרים שמרעידים את המוצב נ"ט לעמדות שמירה ולחמ"לים ותקבל הבנה שהיינו בשנים האלו מטרות נייחות לחיזבאללה הפחדן שתקף לרוב מרחוק וברח מהר הביתה ,אם היד שלנו היתה חופשית בלבנון לא היה לנו את החיזבאללה על הראש ועל הגדר .....
|